And the award goes to...

Gezien de houten kop die we allemaal opliepen in Las Vegas, wisselden we de harde rock van de heenrit in voor de betere singer-songwriters en zachte akoestische muziek op de terugrit. Tom Waits (closing time), Bonnie “prince” Billy, Mark Lanegan, Jesse Sykes, Avett Brothers en beide Wainwrights houden ons in een slaaproes terwijl we wat Vitamin Water drinken om de illusie van enige gezondheid op te wekken.

Op uitnodiging van Trixie en Bram die we enkele dagen eerder in Hollywood tegenkwamen, gingen we een kijkje nemen in de studio-mansion van Daniel Lanois, het huis en de man die verantwoordelijk zijn voor zowat de helft van alle goede muziek in ieders platenkast, van U2 tot Bob Dylan en alles daartussenin. In het huis schuifelden we voorzichtig langs een vijftal grammy's en het peperdure - volledig vintage en analoge - opnamemateriaal.

Allemaal heel indrukwekkend, maar een echte studio is pas een echte studio als ook Wallace Vanborn er iets opneemt en na enkele pinten en Trixie’s favoriete rode wijn kregen we het voorstel een nummer op te nemen.

Aangezien we het oude orgeltje van Marvin Gaye niet nodig hadden volstond de drumkit van Brian Blade, de bas waarmee Daryl Johnson speelde en Trixie op backings om in enkele uurtjes een fijne, akoestische live-versie van Reap op tape te zetten.

De kers op de taart heet dat dan.

IMG_1241 

D1

IMG_1189 

D3

IMG_1213 

IMG_1171

D2

IMG_1177 

IMG_1196


 

Comments

 Theyssen Eric zei op 8 October 2009 om 18:36

You guys are so awesome, Giggle :D

Mr Cheese

The comments to this entry are closed.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs