"Belgium? That's one of the intelligent countries"

San Francisco is zalig. Voor het ontbijt bij Mel's (een vintage diner met een overload aan jukeboxen met Frank Sinatra) bellen we kort met Bram Willems in het programma Select op Stubru, Belgium's finest. Daarna is het tijd om de stad degelijk te verkennen. San Fran; dé stad bij uitstek om California's bijnaam - the golden state - te vertegenwoordigen. Mooi weer, gezellige sfeer, de gekende stadstram, de heuvels die ideaal zijn voor politieachtervolgingen in Hollywoodfilms en een overdosis aan mooie Aziatische meisjes. Wij zijn fan.

We werden gevraagd of we een petitie wilden tekenen voor het legaliseren van homohuwelijken, maar konden gezien we Belgen zijn weinig helpen. “Belgium? Oh... you live in one of the intelligent countries”, kregen we te horen. Aangezien dit een van de meest liberale steden in Amerika is denken de meeste mensen er zo over. België als referentiepunt voor verbeteringen in San Francisco, how about that.

Na de toerist te hebben uitgehangen, zakten we af naar Oakland, waar we ’s avonds in de Stork Club speelden. In Berkeley, een klein stadje onderweg naar Oakland, ontdekten we de Amoeba record store, een van de steeds schaarser wordende echte CD- en vinylwinkels en sloegen elk ons voorraadje in (King Crimson, Mclusky, Parliament, Slowdive, Tower of Power, Primus, Kool and the Gang... the good stuff). Berkeley blijkt een aanrader voor de echte muziekliefhebber of wie van hippe tweedehandskledij houdt en wederom een trekpleister voor mooie Aziatische meisjes.

Buiten wat technische mankementjes verliep de show vlot en de lokale punkrockers hadden al genoeg Pabst Blue Ribbon (het bier dat iedereen hier drinkt) achter de kiezen om te roepen en tieren en waggelen en dansen tijdens de show.

Wie het korte Stubru interviewtje eens wil herbeluisteren kan altijd hier terecht.

IMG_9588 

IMG_9626 

IMG_9651 

IMG_9766

IMG_9714

IMG_9607-2

IMG_9805

IMG_9680


 

Comments

 Andre van den Oudenhoven zei op 2 October 2009 om 12:43

This is just great ! Nen dikke proficiat, ook van papa Jacques !

 dennis zei op 2 October 2009 om 13:50

de 'echte' muziekkenner weet allicht dat het Kool and the gang is en niet cool and the gang. bovendien is Florida gekend als 'the sunshine state' en California als 'the golden state'
dit volledig terzijde.
goed bezig mannen!

Diddy  zei op 2 October 2009 om 18:17

Kom heelhuids terug !! Diddy

 Wallace Vanborn zei op 2 October 2009 om 19:46

@Dennis: Dankjewel, aangepast.

 Cedric Van Dorpe zei op 3 October 2009 om 16:32

Leuke blog, ik heb vorig jaar ook een paar uurtjes verloren in dezelfde cd winkel in Berkeley :-)

 Nikolaas zei op 4 October 2009 om 01:14

ziet er mij een wijze tour uit! hopelijk rocken jullie daar even hard als op star track een paar maanden geleden, elke keer als ik rite hands of night train hoor heb ik altijd zin om mijn gitaar te nemen en te feesten! Doe zo voort!

The comments to this entry are closed.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs