NASA en zombies

Oregon is één groot bos. De ardennen, maar dan met spinnen die een volwassen mens kunnen neerleggen, afgehakte hertenhoofden op pick-uptrucks en veel footballfans, allemaal met vlagjes aan hun auto bevestigd, en zich in een lange rij verplaatsend over het land. Hooligans hebben ze overal.

We speelden in de Diablo’s Downtown Lounge in Eugene, na de slechtste stand-upcomedyshow die we in jaren hebben meegemaakt en een aangename countryband uit Texas.  Bij een band uit Texas horen bijnamen. We ontmoeten drummer “Tugboat” Chris, de mooie zangeres “Pearl” Amanda en ronselen nieuwe fans waaronder een Nasa-ingenieur die zichzelf de naam “Dangerous Dan” meegeeft.  Tugboat en Pearl loodsen ons na de show naar een sloot Blue Ribbon bier en een hoop straffe verhalen op een themafeest over zombies waar we ons – zwarte kringen om de ogen van dagen rijden en weinig slaap – meteen ingeburgerd voelen.  

De Texanen komen uit Lubbock, de op een na meest conservatieve stad in Amerika, maar zijn allemaal zeer grappig en dragen humor die je eerder van Europeanen zou verwachten. Guns hebben ze wel allemaal; Pearl draagt een klein handpistool in haar groene Cowboyboots die gemaakt werden door de gitarist en Rob – de eigenaar van het huis, een houthakker die in zijn vrije tijd aan Belgen bewijst dat zijn voorhoofd een tiental serieuze stoten van een veiligheidshelm aankan – heeft in zijn slaapkamer drie jachtgeweren en een six-shooter. 

Veel gebrul en zombiegedrag later crashte iedereen op de vloer of de dichtstbijzijnde sofa’s. Tugboat Chris kletste bij het pannenkoekenontbijt nog een ferme scheut whisky en drie pinten achterover en liet weten dat we altijd welkom zijn in Texas wanneer we afscheid namen en aanzetten naar de 101 Scenic freeway richting San Fransisco.

Wie interesse heeft in echte handgemaakte cowboyboots kunnen we altijd doorverwijzen naar Cobrarock.

IMG_9038

IMG_9190

IMG_9252

IMG_9324

IMG_9164

IMG_9298

IMG_9346

IMG_9141

IMG_9228

IMG_9331

IMG_9293


 

Comments

 Lielieliesbeth zei op 29 September 2009 om 23:55

mooie lichtreclame :)

The comments to this entry are closed.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs