Gloeien

  • Gepost op maandag 2 november 2009 om 04:42
  • door Lotte Alsteens

Het is gelukt. Wat een zalig gevoel.

Ik zou een leuke invalshoek kunnen bedenken voor een nieuwe blog. Ik zou diep kunnen nadenken over leuke woordspelingen, een mooie zinsnede hier en daar en mijn tekst kneden tot een zo vlot mogelijk lezend geheel. Maar het spijt me, op dit moment wil ik gewoon gezegd hebben dat het gelukt is, want dat is ook het enige waaraan ik nu kan denken. Dit is genieten.

Ik heb afgeklokt in 4 uur, 26 minuten en 59 seconden, net onder de 4u30 die vereist is om morgen in de New York Times te staan, wat op het eind toch wel een motivatie was om mijn tempo te handhaven. Want dat is ook gelukt: ik heb vanaf de eerste kilometer nagenoeg hetzelfde ritme kunnen aanhouden, toch een teken dat ik mijn race goed heb ingedeeld en dat ik voldoende voorbereid was. De man met de hamer hield zich met anderen bezig. Marathon01     

Ik héb afgezien, maar niet half zo erg als ik had gevreesd. Tegen het einde aan, tussen kilometer 35 en 41, was het vreemd genoeg zelfs vrij aangenaam lopen. In het zicht van de meet begon ik dan toch te grimassen en te harken: ik heb me echt over de streep gekéken. Ik fixeerde mijn blik op de aankomstboog en liet die pas weer los toen ik eronderdoor was gelopen, met gebalde vuist.

Pas 15 meter na de meet barstte de hel los in mijn benen. Alsof ze binnenin ontstaken in een ontembaar vuur. Ik kon niet stilstaan, ik moest ze in beweging houden om de pijn draaglijk te houden. Mocht ik dit gevoel op een doordeweekse dag ervaren, dan lag ik kermend in mijn bed. Maar na een dag als vandaag kan ik het hebben. Meer nog, ik hoop dat mijn benen nog een paar dagen branden, zodat ook de voldoening blijft gloeien.


 

Comments

 Filip Kennis zei op 2 November 2009 om 06:02

Goed gedaan!

 ulrike zei op 2 November 2009 om 06:09

Zalig Lotte! Super!Zeer leuk om dit te lezen, van begin tot einde! Geniet van verdiende rust nu...

 Ed zei op 2 November 2009 om 07:09

Good good job ! En morgen koop ik de New York Times :-)

 Roxane zei op 2 November 2009 om 07:14

Er schiet me maar 1 iets te boven: RESPECT! En nu lekker genieten!

 Roxane zei op 2 November 2009 om 07:15

Er schiet me maar een iets te binnen: RESPECT! En nu lekker genieten!

 Elsje van Bellingen zei op 2 November 2009 om 08:19

Proficiat, Lotte! Mooi mooi mooi!

 Marianne zei op 2 November 2009 om 08:24

Bravo!!!!!
Wij hebben nooit getwijfeld aan je succes Lotte!!

Wat een glorieus moment...we genieten mee..

Marianne en Paul

 David zei op 2 November 2009 om 08:52

Proficiat! Het was leuk om je te volgen, je was zelfs letterlijk online te volgen tijdens de race. Nogmaals proficiat.

 Lin zei op 2 November 2009 om 08:53

Een dikke proficiat, Lotte! Goed gedaan!

 peter zei op 2 November 2009 om 09:16

vanaf je eerste blog je gevolgd en bij deze een dikke proficiat!
mss dat ik er volgend jaar zal staan :)

 Birgitt zei op 2 November 2009 om 10:12

Dikke proficiat Lotte! Leuk om je zo na vele jaren nog eens te volgen en zien dat het echt kan. Ben zelf onlangs beginnen lopen maar nog lang niet aan een marathon toe, en dit werkt erg inspirerend, respect!

 willy laes zei op 2 November 2009 om 10:27

Beste Lotte

Proficiat ! Proficiat !! Proficiat !!!

Ann en Louise en Sara en Bob en Pascale en Willy

 Sebas zei op 2 November 2009 om 10:28

A job well done! Proficiat!

 steven zei op 2 November 2009 om 10:34

Proficiat Lotte!
Blijven lopen, blijven schrijven maar nu eerst genieten van the Big Apple!

 Liesbet zei op 2 November 2009 om 11:05

Ik heb zondag een ganse dag in gedachten met je meegelopen, en kreeg rillingen bij het lezen van je laatste posts... Chapeau Lotte, je mag er fier op zijn!

 Yvan zei op 2 November 2009 om 11:26

Lotte,

proficiat met deze prestatie !!! Heb erg genoten van uw blog. Ben zelf een zeer matige recreatieve loper, pas op latere leeftijd beginnen lopen, in groep. Ik waag me maximaal aan halve marathon. Ik denk niet dat ik ooit zou kunnen wat jij nu gedaan hebt : ik heb niet de moed om zo hard en gedisciplineerd te trainen, en ik vrees ook dat mijn pijngrens te laag ligt. Heel veel RESPECT, en blijf lopen en bloggen aub.

 maj zei op 2 November 2009 om 12:40

geweldig LOtte, het was mee genieten via je aanstekelijke job... je doet me dromen...om het ook eens te proberen... blijf bloggen aub, je schrijft inspirerend...

 sam zei op 2 November 2009 om 12:58

Proficiat Lotte. Amai, wat een prestatie. Ik ben jaloers!

 Katrien zei op 2 November 2009 om 13:35

Lotte, een dikke proficiat met je prestatie!! Ik ben zelf pas dit jaar beginnen lopen (met als eerste wedstrijd onlangs de 5km van Hasselt) en heb ook die grote droom om ooit de marathon van NY te lopen.
Ik heb enorm genoten van je blog en het motiveert mij om ook verder te trainen.
Indien je nog goeie tips hebt om me voor te bereiden op het lopen van een marathon, dan hoor ik het graag. Ook andere lezers mogen me steeds tips doorgeven, want om eerlijk te zijn, heb ik absoluut geen idee over hoe je daaraan begint!!

Groetjes,

Katrien

 Annemie zei op 2 November 2009 om 14:23

Is dat allemaal wel gezond? Je moeten volproppen en volgieten om het toch maar te kunnen uitlopen, 4 uur lang je knieên en ligamenten overbelasten en dan dat pijnlijke vuur in de benen? Mij lijkt het op masochisme..Misschien moet dat maar eens bestudeerd worden door sociologen.

 Luc zei op 2 November 2009 om 14:46

Een jaar trainen voor een marathon is voor een gezond mens beter dan 6 maanden voor de TV te liggen en chips te eten !!
En ja, die laatste dagen voor de zware inspanning moet je enige reserves opbouwen. Geen zorg, die loop je er gewoon terug af tijdens de 4 uren durende prestatie.
De pijn is na enkele dagen weg, het positieve gevoel van de "overwinning" blijft een heel leven.

 Christoph zei op 2 November 2009 om 15:25

Hey Lotte,

Dikke, dikke, proficiat meid !! Ik heb de voorbije weken jouw blog met veel plezier gelezen. Samen met jou voelde ik de voorbije dagen de spanning toenemen en zondag was je de ganse dag in mijn gedachten. Heel veel respect dat je het einde gehaald hebt. En echt wel een goeie tijd ! Proficiat!

Geniet van de volgende dagen en weken en schreeuw het van de daken dat je het gehaald hebt. We zijn fier op jou. Ik kijk nu al uit naar jouw volgende uitdaging ;-)

 Christoph zei op 2 November 2009 om 15:27

Hey Lotte,

Dikke, dikke, proficiat meid !! Ik heb de voorbije weken jouw blog met veel plezier gelezen. Samen met jou voelde ik de voorbije dagen de spanning toenemen en zondag was je de ganse dag in mijn gedachten. Heel veel respect dat je het einde gehaald hebt. En echt wel een goeie tijd ! Proficiat!

Geniet van de volgende dagen en weken en schreeuw het van de daken dat je het gehaald hebt. We zijn fier op jou. Ik kijk nu al uit naar jouw volgende uitdaging ;-)

 Maarten Moeys zei op 2 November 2009 om 15:28

Way to go Lotte! Ik had het eerlijk gezegd niet echt verwacht (shame on me). Echt proficiat!
Groeten, ex-stagiair Maarten.

 Cami zei op 2 November 2009 om 15:59

Dikke proficiat Lotte. Knap wat je gepresteerd hebt.

The comments to this entry are closed.

Over deze blogWebredactrice Lotte Alsteens loopt op 1 november - als alles goed gaat - de marathon van New York. Het is de eerste (en laatste?) keer dat ze zich aan 42,195 kilometer zal wagen. Uitlopen is het enige doel.

Na maanden langzaam opbouwen, staat nu de laatste, intensieve trainingsmaand voor de deur. De eindsprint richting Big Apple begon op 4 oktober met de Brussels Half Marathon.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs