Schuldig

  • Gepost op donderdag 29 oktober 2009 om 02:55
  • door Lotte Alsteens

Verdorie, wat is het moeilijk om te rusten in New York. Ik zou deze laatste dagen vooral moeten stilzitten, maar hoe kan je dat in godsnaam doen wanneer je voor het eerst in een van 's werelds boeiendste steden bent? Ik kan toch niet in mijn hostelkamer blijven liggen? 

Deze avond kon ik me gelukkig in de zetel nestelen in het appartement van mijn broer, die hier woont en werkt. En ook op restaurant gaan, voor het ontbijt en voor de lunch, paste perfect in mijn schema: zitten en eten, meer wordt van mij niet verwacht. Maar in de voor- en namiddag ben ik bijna de hele tijd in beweging gebleven. 

De lange afstanden heb ik dan wel zittend in de metro afgelegd, maar wanneer je bovengronds wil geraken moet je toch weer heel wat trappen op. Tussendoor liet ik me verleiden door winkels en bezienswaardigheden, wat helemaal nefast is voor de benen. Al slenterend pers je ze langzaam maar zeker uit. 

En als ik dan in een fantastisch gebouw als het treinstation Grand Central ben, vergeet ik waarom ik in New York ben. Ik kijk mijn ogen uit en wil dan elke hoek om; zo tellen de meters op. Pas wanneer ik op de zoveelste affiche van de marathon bots, voel ik me schuldig. 

Ik heb mijn benen dan maar op een andere manier verwend. Aan Columbus Circle heb ik ze in een gigantische runners store van een nieuwe loopbroek voorzien, zogenaamde Pro Tights, met ondersteunende strips. Een dure verpakking die zal dienen voor na de marathon, want tijdens heb ik mijn vertrouwde driekwartbroek aan. Zo heb ik mezelf al meteen een aanzet gegeven om ook na zondag te blijven lopen.


 

Comments

 Jan zei op 29 October 2009 om 19:45

Hey Lotte!

Veel succes zondag. Als ik je verslagen zo lees heb ik weer zin om naar buiten te gaan en wat te gaan lopen.

Ikzelf heb er ook al enkele Marathons opzitten en het geeft een echte voldoening! New York staat nog op mijn verlanglijstje...

En je doet er goed aan redelijk veel te rusten en kleine toertjes te gaan loslopen...

Nog enkele tips:
- Vrijdag vroeg in bed (want de zaterdag kan je toch moeilijk slaap vatten)
- zaterdag 3L water drinken, zodanig dat je na een nieuw glas water direct op het wc moet. Dan ben je verzadigd en heb je ene mooie reserve voor zondag.
- En best zaterdag ook wat met je benen omhoog liggen. Het helpt..

Heel veel succes en ik kijk uit naar je verslag!

The comments to this entry are closed.

Over deze blogWebredactrice Lotte Alsteens loopt op 1 november - als alles goed gaat - de marathon van New York. Het is de eerste (en laatste?) keer dat ze zich aan 42,195 kilometer zal wagen. Uitlopen is het enige doel.

Na maanden langzaam opbouwen, staat nu de laatste, intensieve trainingsmaand voor de deur. De eindsprint richting Big Apple begon op 4 oktober met de Brussels Half Marathon.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs