Kameel

  • Gepost op zaterdag 31 oktober 2009 om 03:27
  • door Lotte Alsteens

Nog een beetje en ik rol de marathon uit. Ik ben nu voor de tweede dag op rij bezig met carbo-loading: koolhydraten vreten. Een week geleden vond ik het een leuk vooruitzicht om me vol te mogen proppen met pasta en andere meelproducten, maar gisteren was ik het al na enkele uren beu.

Twee bananen, een graanreep, vier sneden krenten- en notenbrood met confituur en choco, muesli met yoghurt en fruit, noedels met tomaten en champignons, een muffin, een gigantisch diep bord vermicellinoedels met springrolls en broodpudding was het beste wat ik op mijn eerste koolhydratendag voor mekaar kreeg. Vandaag deed ik ongeveer even goed met naast opnieuw twee bananen en vier sneden brood, nu ook drie graanrepen, een American cookie, een wafel met verse aardbeien, pasta met broccoli en parmezaanse kaas, wit brood, en een Italiaans gebakje.

En alsof dit alles mijn maag nog niet genoeg vult, drink ik ook de hele dag door liters water en thee. Met gevolg dat ik ook om de haverklap naar het toilet moet en op de mooie Washington Square ter plaatste stond te trappelen omdat er niet meteen een klein kamertje in de buurt was. Er zijn leukere manieren om een stad te bezoeken.

De theorie achter bovenstaande schranstraining is de volgende: tijdens mijn eerste dagen in New York heb ik zo goed als géén koolhydraten gegeten - op het menu stonden toen vooral vis en groenten - waardoor mijn lichaam snakte naar zetmeel en aanverwanten. Die krijgt het nu wel waardoor het gretig een reserve opbouwt. De extra calorieën moeten mij dan zondag voor een groot deel door de marathon loodsen. Het extra water behoedt me kameelgewijs voor snelle dehydratatie.

Het zou moeten werken: een vriendelijke lezer/loopcoach heeft me dit voedingsschema opgestuurd en hij heeft hier zondag 22 lopers aan de start staan, wat toch wel wat wil zeggen. Ik wil hem dan ook oprecht bedanken, mocht blijken dat deze vreetpartij de man met de hamer op afstand houdt.


 

Comments

 Elsje van Bellingen zei op 31 October 2009 om 11:29

Beste Lotte,

De voorbije weken heb ik je marathonblog geboeid en graag gelezen. Je hebt een goeie pen!

Zelf heb ik nog geen marathon gelopen en ook niet meteen ambities voor die 42,195. Een paar maanden geleden ben ik weer begonnen met lopen, na een paar zo goed als 'loopvrije' jaren. Intussen heb ik de 10 km een paar keer ruim overschreden. En dan denk ik weleens bij mezelf: zou een marathon op m'n 40ste, over een goeie twee jaar, geen mooie uitdaging zijn? Maar als ik dan denk aan de kilometervreterij die daar komt bij kijken, weet ik dat ik daar toch nog eens goed over na ga denken. En toch hè ...

Al weet ik maar tot op bescheiden hoogte wat lang rennen met je doet - vroeger liep ik wat langere afstanden -, ik kan me wel zo'n beetje voorstellen wat het met je doet. Ik heb veel bewondering en respect voor recreatieve lopers die erin slagen zich klaar te stomen voor een marathon, en hem uitlopen (of niet), ongeacht hun tijd.

Veel succes morgen! Geniet ervan!

Elsje

 Marianne zei op 31 October 2009 om 14:03

Lotte we blijven lezen en...wachten op goed nieuws. Familiale groetjes en succes!!!!

 ulrike zei op 31 October 2009 om 16:15

He Lotte!

Van aan de andere kant van de States (Portland, OR): héél veel succes morgen! Doorzetten kan je, dat weet ik. En tis idd niet erg moest het niet lukken, de voorbereidingen waren al straf op zich. Tot gauw!

 Tom zei op 31 October 2009 om 19:24

Hallo Lotte

Op basis van je heel leuke posts denk ik wel dat je er klaar voor bent. De training voor een marathon doorstaan is op zich al een enorme prestatie.

Bij wijze van morele steun loop ik morgen in gedachten met je mee. Normaliter had ik begin deze maand meegedaan aan de marathon van Eindhoven, maar een griepje in de laatste week kelderde dat plan helaas.

Heel veel succes, en benieuwd naar je volgende bericht.


Tom

 steven zei op 31 October 2009 om 23:51

Post je dat voedingsschema in één van je volgende blogs.
Nogmaals success Lotte!

 maj zei op 1 November 2009 om 11:42

Lieve Lotte,
ontdek net je blog... heb hem in één adem uitgelezen.. en kijk nu uit naar het vervolg... je hebt een leuke pen en een geweldig doorzettingsvermogen.. wanneer je dit lees zal 'het' voorbij zijn... deelnemen aan de marathon van NY... fantastisch zeg... ikzelf ben vorig jaar in oktober op mijn 56ste beginnen lopen, heb deze lente met volle teugen genoten van de antwerpse 10 miles en op 4 oktober van de brusselse halve marathon, (waar jij blijkbaar ook was)... nadien hing ik mijn loopschoenen aan de haak, maar nu ik jou blog las weet ik het terug: morgen ga ik lopen...

 Marianne zei op 1 November 2009 om 15:33

Lotte, nu zal je stilaan bezig zijn???
Courage!!!
Hopelijk heb je ginder beter weer dan hier...(het giet en stormt
hier in Gent!!)

 abraham zei op 1 November 2009 om 16:44

loop goed en geniet ervan

 Luc Van den Brempt zei op 1 November 2009 om 21:06

FINISH !!! Proficiat met je tijd van 4h26m59.
Geniet nu maar eens goed van je prestatie.
Komt er een vervolg ?

The comments to this entry are closed.

Over deze blogWebredactrice Lotte Alsteens loopt op 1 november - als alles goed gaat - de marathon van New York. Het is de eerste (en laatste?) keer dat ze zich aan 42,195 kilometer zal wagen. Uitlopen is het enige doel.

Na maanden langzaam opbouwen, staat nu de laatste, intensieve trainingsmaand voor de deur. De eindsprint richting Big Apple begon op 4 oktober met de Brussels Half Marathon.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs