Finish

  • Gepost op vrijdag 30 oktober 2009 om 05:22
  • door Lotte Alsteens

Ik heb de finish gehaald. Te voet, tijdens een wandelingetje, terwijl ik een muffin aan het eten was. In de zuidwestelijke hoek van Central Park zijn nu al de hekken, de tribunes, de aankomstboog, de toiletten en de EHBO-tent opgesteld. De lopers zijn er ook al: ze verkennen in pelotonnetjes de slotmeters, velen van hen getooid in hun ING New York Marathon T-shirt.

Ook ik ben nu officieel lid van dat clubje: het shirt - een dry fit longsleeve van Asics - zat in de goody bag die ik deze middag kreeg toen ik mijn startnummer ging oppikken in het Javits Center, een groot congrescentrum aan de oever van de Hudson. Zodra ik mijn hand legde op de 46012 die ik zondag op mijn buik speld, begon mijn hart sneller te kloppen. En ik was kennelijk niet de enige die in de grote hal overmand werd door de marathonkoorts: iedereen liep er uitgelaten rond, shopte naar hartenlust in de talrijke standjes van de sponsors en poseerde onnozel maar ongegeneerd voor de muur waarop het parcours geschilderd is.

Het virus verspreidde zich vervolgens ook in de rest van de stad: de straten en de metro's vulden zich met mensen die de ING-zak rond de schouder hadden hangen. En inmiddels gaat de invasie van buitenaf onverminderd voort: mijn familieleden die vandaag kwamen overgevlogen vanuit Brussel zeiden dat ze in het vliegtuig omringd werden door lopers, die uren over niets anders praatten dan over de marathon.

Deze mensen moeten ongetwijfeld denken wat door mijn hoofd gaat: laat het nu maar snel zondag zijn. Geen enkel verkenningstochtje kan mijn zelfvertrouwen opkrikken, enkel starten en vervolgens aankomen kunnen mij genezen van deze allesoverheersende spanning.


 

Comments

 willy laes zei op 30 October 2009 om 14:49

Beste Lotte

Lopen of niet lopen, uiteindelijk is dat niet de kwestie: blijf schrijven !

Willy

 steven zei op 30 October 2009 om 14:51

Beste Lotte,

Inspirerende en uitnodigende blog.
New York is sowieso een interessante Metropool. Ik kan me voorstellen dat daar een marathon lopen (na intense voorbereiding) één van de kicks in je leven zal zijn.

New York is idd. big-big-big en dit event maakt de gekte aldaar nog bigger. Biggest Mac strikes again!

Geniet van deze ervaring en weet dat er mensen aan jou zullen denken wanneer je je vleugels spreidt over deze 42 km.
Ikzelf hoop op eenzelfde euforie als ik m'n eerste 5 km wedstrijd een weekje later succesvol kan afronden. (alle begin is moeilijk).

All the best! Toi-toi!

 Sebas zei op 30 October 2009 om 15:58

Spannend!

 Olivier Verhaege zei op 30 October 2009 om 19:43

You go girl! Verstandig starten, voldoende eten en drinken en je voor de geest halen dat héél wat mensen je steunen!

Alles geven wat je in je hebt, niet denken aan je tijd maar enkel aan het geweldig gevoel dat je krijgt als je de aankomst bereikt.

Ik ga duimen!!

The comments to this entry are closed.

Over deze blogWebredactrice Lotte Alsteens loopt op 1 november - als alles goed gaat - de marathon van New York. Het is de eerste (en laatste?) keer dat ze zich aan 42,195 kilometer zal wagen. Uitlopen is het enige doel.

Na maanden langzaam opbouwen, staat nu de laatste, intensieve trainingsmaand voor de deur. De eindsprint richting Big Apple begon op 4 oktober met de Brussels Half Marathon.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs