Foto's

  • Gepost op vrijdag 13 juni 2008 om 10:47
  • door De Standaard Online

 

Reacties

 O.Tita zei op 13 juni 2008 om 11:05

Prachtige foto's: mooie mensen en schattige kindjes, maar wat een schraal en armoedig land...
Eerste prijs voor het portret van de "groene man" met de blauwe ogen!
Doe zo voort!
O.Tita

 O.Tita zei op 13 juni 2008 om 11:30

Prachtige foto's: mooie mensen en schattige kindjes, maar wat een schraal en armoedig land...
Eerste prijs voor het portret van de "groene man" met de blauwe ogen!
Doe zo voort!
O.Tita

veerle zei op 13 juni 2008 om 12:45

WAAUW Monica!

die foto van de man met groene tulband en indringende ogen doet denken aan die wereldberoemde foto van die (afghaanse/iraanse? weet het niet meer zeker) vrouw met de groene ogen die op de fotoboek van National Geographic staat!

Er is zoveel af te lezen uit de ogen van de mensen die je portreteert: van hoop tot hopeloos, van vreugde tot verdriet, van opstandigheid tot berusting!

de gewone mensen daar zijn waarschijnlijk ook niet altijd akkoord met wat er allemaal rondom hen heen gebeurt, noch met wat hun eigen mensen veroorzaken, noch met wat de buitenlandse troepen er komen doen.

vaak zie je dat de "kleine mens" op het land het allemaal maar moet ondergaan en helemaal niet de extremist is zoals het in het buitenland soms wordt verwacht of voorgesteld.
laten we hopen dat de afghanen vroeg of laat de kans krijgen om op een normale manier hun leven te kunnen leven in een stabiele maatschappij waarin hun eigen waarden gerespecteerd worden.

veel succes verder in de nog overblijvende "embedded" dagen!

V

Lien zei op 13 juni 2008 om 13:01

Wat ik mij zo afvraag: hoe reageren de mensen om "ongesluierde" vrouwen?

 Anja zei op 13 juni 2008 om 13:08

Absolutely gobsmacked by today's pictures!!! Congratz!

 Isabelle zei op 13 juni 2008 om 13:48

Mooi, mooier, mooist...

Ik bewonder je.

 Robin zei op 13 juni 2008 om 14:09

Uit mijn 'ervaring' van vrienden in Kabul weet ik dat westerse vrouwen geen echte sluier dragen, maar uit respect voor de cultuur hun hoofd gedeeltelijk bedekken. Ik heb ook gehoord dat dit tijdens de zomer eerder aangenaam dan een last is want met al dat stof en de brandende zon blijkt zo'n sluier nog een praktisch ding te zijn. Het is trouwens historisch gezien ook vanuit die reden dat de sluier/tulband is gegroeid: bescherming tegen zon, zand/stofstormen want da's erg pijnlijk in het aangezicht,...

Artur zei op 13 juni 2008 om 16:43

Ja!! Nu maak je me echt jaloers Monica. Dit zijn de beelden waar we al lang naar uitkeken. Ook hier is je laatste foto de topper uit de reeks. Sommige beelden zijn van een erg hoog niveau. Echt goe bezig!!

johan zei op 13 juni 2008 om 18:31

Beste Veerle, Met alle respect voor de mooie foto's van Monica maar je doet Steve Mc Curry nu toch wel zeeer veeel oneer aan. Zijn portret van Afghaanse vrouw met groene ogen is 'out of reach'.

Maaike zei op 14 juni 2008 om 08:57

Het was nochtans ook het eerste wat ik dacht toen ik die foto zag. Je kan toch niet ontkennen dat Monica's foto aan dat beeld van McCurry doet denken.
Topfoto's Monica!

 Sabine & Marc zei op 14 juni 2008 om 17:53

Lieve Monica,
Dagelijks volgen we in de Standaard en op internet je avontuurlijke reis. Fantastisch maar roekeloos. Super foto's. Proficiat.Dikke knuffel.
Sabine & Marc.

 anneke zei op 15 juni 2008 om 23:41

hoi corry,
enkel dagen gelden je webblog ontdekt, leef mee met je verhalen en bewonder de (h)eerlijke foto's van je collega Monica.
groetjes, anneke

 Nathalie zei op 17 juni 2008 om 12:05

Ik heb deze webblog pas ontdekt en ik vind het echt moedig wat jullie doen. De foto's zijn inderdaad meer dan prachtig en geven ons een beter beeld van hoe het daar is. Ik ken namelijk niets van Afghanistan...Ik vroeg me iets af: leven de burgers daar dus ook in die streken? Het viel mij op dat er niets wijst op een "stad". Die mensen wonen dus in een soort woestijn? Het kan een domme vraag lijken, maar ik wou het toch even weten.
Groetjes en nog veel succes verder.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Over deze blog

De Standaard-journaliste Corry Hancké en fotografe Monica Monté logeren twee weken embedded bij de Nederlandse militairen in Uruzgan.Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs