Stressvakantie

Stressvakantie Het is de hel van elke vakantieganger: in de brochure lijkt het hotel het paradijs op aarde, maar eens aangekomen blijkt het niet veel meer dan een krot.

Stressvakantie wil Vlamingen helpen die onheus behandeld worden tijdens hun vakantie. Het format zagen we al op de Nederlandse televisie, met de titel Red mijn vakantie, met de vuilgebekte Alberto Stegeman in de rol van ombudsman. We waren wat bang dat de Vlaamse versie wat braaf zou uitvallen.

Désiré Naessens komt uit de Jambersstal. Van hem weten we dus dat hij zich als een pitbull in iets kan vastbijten. Verrassender is de keuze voor actrice Tine Van den Brande. Ook zij blijkt assertief genoeg te zijn om de rol van ombudsvrouw te spelen.

Ondanks die twee blijft de eerste aflevering tóch wat braaf, zoals we vreesden. Dat heeft veel, zoniet alles, te maken met de wat makke verhaaltjes. De meeste problemen zijn makkelijk op te lossen en niet echt televisiewaardig.

Wel sterk was het hotel met de hygiëneproblemen. ‘Dit is een krothotel. We zouden er nog geen hond inlaten’, zei iemand, en voor het geval iemand zou denken dat het een overdrijving betrof, werd er ingezoomd op kakkerlakken, op rottend beton en op ongezond voedsel.

Omdat het onmogelijk is de reiziger voortdurend te volgen, wordt hen gevraagd om zelf te filmen; een creatieve oplossing voor een praktisch probleem.

Hoewel niet elk verhaal even spectaculair is, wil je als kijker wel weten hoe alles afloopt, en dus blijf je kijken. Bovendien zagen we al beelden uit volgende aflevering met wél meer spectaculaire beelden. Dit is geen wereldschokkend programma, maar wij houden wel van televisie die een ombudsrol vervult.

‘Stressvakantie’, elke donderdag om 20.40 uur

Kristof Hoefkens

Gezien op donderdag 3 september op VTM om 20.40 uur


 

Zoeken op deze blog


Vlaamse blogs