De Generatieshow

  • Gepost op zaterdag 16 januari 2010 om 17:06
  • door De Standaard Online

De Generatieshow - © VRT 2010 - Bart Musschoot Kijken naar De Generatieshow gaf ons dat gevoel dat we ook altijd hebben wanneer we als enige nuchtere met een zatte bende op stap zijn: iedereen lijkt zich te amuseren, maar wij begrijpen niet waarom.

De Generatieshow is een soort televisionele versie van de spelletjesavond van de jeugdbeweging.

Een chaotische quiz, doorspekt met leukigheden en optredens. Vijf duo’s BV’s nemen het tegen elkaar op: de jaren zestigers, zeventigers, tachtigers, negentigers en – euhm – nullers. We zagen in het deelnemersveld BV’s als Tom Waes, Martine Prenen, Kurt Van Eeghem, Eline De Munck of Luc De Vos. De meeste ‘vragen’ die hen werden gesteld, zagen we in een of andere versie ooit al opduiken in een of andere quiz. Zij waren nu een keer verkleed met blinddoek om en moesten raden wie ze waren, moesten dan weer dansen met een hoofdtelefoon op, waarna hun medekwisser mocht raden over welke song het ging.

U weet hoe dat soort shows zijn: een zwiepende camera, fluitende en joelende mensen op de tribunes, lachend en dansende BV’s. Uiteindelijk wint er elke week een generatie BV’s, en die krijgt uiteraard ‘we are the champions’ van Queen te horen, in ware Swingpaleis-traditie.

Een prettige boel voor wie meedoet, en voor het publiek, maar ons televisiescherm werkte als een stevige buffer tussen al die pret en onze sofa.

Het decor, zo zagen we op datzelfde scherm, zag er prachtig uit: kleurrijk, origineel en zo nog een paar adjectieven. Ook over de presentator kunnen we geen kwaad woord schrijven; Bart Peeters is zichzelf en laat de show net niet ontsporen tot complete chaos.

Misschien volgende week voor het kijken eerst iets alcoholisch drinken?

Kristof Hoefkens
De Generatieshow, elke vrijdag om 20.40u op één


 

Reacties

Poolbeer zei op 17 januari 2010 om 13:56

Programma voor debielen.
Hopelijk heeft de VRT binnenkort niet meer de middelen om dergelijke rotzooi uit te zenden.

Peter Cnop zei op 17 januari 2010 om 17:57

Eén lijkt op vrijdagavond zijn massashows te laten ontwerpen door een binnenhuisarchitect op zeer straf spul, helaas zonder verder programma-idee, buiten het aantal minuten en een brallerige menigte. Zonde van de elektriciteit.

 Filip zei op 17 januari 2010 om 21:52

Los Zand, Goesting, De Generatieshow, Bracke op Vrijdag... Welke idioot heeft deze totaal overbodige programma's ooit bestaansrecht gegeven? Ons belastingsgeld verdient blijkbaar niet beter. Beetje meer respect, graag!

 J.R. zei op 18 januari 2010 om 07:56

En de besparingen moeten nog beginnen. Dat belooft.

 Pieter Jonckheere zei op 18 januari 2010 om 11:30

De Generatieshow is een soort televisionele versie van de spelletjesavond van de jeugdbeweging? Bij ons in de jeugdbeweging ging het toch wat plezanter aan toe. Bovendien kijk je in de jeugdbeweging niet toe, maar neem je met veel goesting deel aan de activiteiten. Dus misschien was het leuk voor de deelnemers (die er naar Swingpaleis traditie één te veel op hadden), maar zeker niet voor de persoon voor de buis. De bar van de jeugdbeweging zal op vrijdag geen concurrentie moeten verwachten van de generatieshow.

 lode somers zei op 19 januari 2010 om 09:29

een triestige zaak als je het mij vraagt. Wij hebben echt niet verder kunnen kijken dan het eerste kwartier. Begrijp niet dat Bart Peeters dit wil presenteren

 Tom zei op 20 januari 2010 om 12:02

eindelijk nog eens een familieprogramma op niveau op de openbare omroep! pretentieloos! ontspannend! Prima zo om het weekend in te gaan!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog


Vlaamse blogs