Wouter Van Bellingen

 • Gepost op donderdag 11 september 2008 om 20:25
 • door De Standaard Online

0102bellingen Wouter Van Bellingen is schepen in Sint-Niklaas voor de VlaamsProgressieven. Hij is de eerste zwarte schepen in Vlaanderen.

 1. De zwarte medemens
 2. Historische beelden uit 1996
 3. David Duke
 4. Humo Liegt
 5. Hooverphonic
 1. In de gloria : De zwarte medemens

  Een typisch “In de gloria”-filmpje: een alledaagse situatie wordt in het absurde doorgetrokken. Ditmaal de blanke Vlaming die zijn selectieve perceptie van “de Afrikaanse cultuur” de vrije loop laat. Resultaat: grappige én herkenbare televisie.

 2. Vlaams Blok en aanverwante knokploegen aan het werk op de IJzerbedevaart: historische beelden uit 1996.

  Ik was eind augustus op de vernieuwde IJzerbedevaart. Het ging er in 2008 gelukkig vreedzamer aan toe dan twaalf jaar geleden. Na al die jaren overvalt mij nog steeds een dubbel gevoel bij het zien van deze beelden.

  Enerzijds krijg ik het ijskoud bij het zien van dat geweld, zeker op een viering die in het teken staat van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Anderzijds krijg ik ook een warm gevoel, diep vanbinnen: zowel de reactie van Bert Anciaux als die van Hugo Schiltz laten nog steeds een geweldige indruk op mij na. De manier waarop zij, de ene al ostentatiever dan de andere, hun emoties tentoonspreidden en pleitten voor een zelfstandig en open Vlaanderen: sterk. En bovendien nog steeds brandend actueel.
 3. David Duke - Black Rape Epidemic in America

  David Duke, zoals jullie weten, logeerde enkele weken geleden bij een VB-gemeenteraadslid in Sint Niklaas. De lichtzinnigheid waarmee Vlaams Belang het Ku Klux Klan-incident onder de mat veegde is onbegrijpelijk. Het is ongelofelijk hoe dat de gruwel van de KKK werd geminimaliseerd. 

  Het nummer Strange fruit gezongen door Billie Holiday verhaalt een lynchpartij zoals die vroeger veel voorkwamen in de  V.S. De lijken van de zwarte Amerikanen hangen als vreemdsoortige vruchten in de bomen.

 4. Humo liegt - Islam

  Islamofobie: een probleem voor elke moslim (en bij uitbreiding voor elke genuanceerde burger), een godsgeschenk voor humoristen. Tom Van Dijck speelt hier op geweldige wijze zijn rolletje. Jammergenoeg lopen er in Vlaanderen velen rond die denken wat Van Dijck zegt: moslims zijn gevaarlijk.

 5. Hooverphonic:  Sometimes

  De Sint-Niklase topgroep Hooverphonic. Kregen begin september de grootste markt van België vol.  Ik heb nog vaak zoveel Sint-Niklazenaars zo fier geweten.  Eén avond was Sint-Niklaas van hen.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs