Bart Tommelein

 • Gepost op woensdag 10 september 2008 om 06:01
 • door De Standaard Online

BarttommeleinBart Tommelein begon zijn politieke carrière bij de Volksunie. Op dit moment is fractieleider voor Open VLD in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en voorzitter van de gemeenteraad in Oostende.

 1. Berlijnse muur
 2. Johan Museeuw
 3. Guy Verhofstadt
 4. Paarse krokodil
 5. Ngorongoro-krater
 1. Val Berlijnse muur

  Opgroeien tijdens de Koude Oorlog is redelijk eenvoudig. Er zijn zekerheden. Zo stopt bereikbaar Europa ergens in Duitsland. Tot je als jonge twintiger Glasnost en Perestrojka het Oostblok ziet openen. Het onoverwinnelijke Sovjetblok blijkt minder solide dan gedacht. En dan beginnen in 1989 de Oost-Europese communistische regimes als dominostenen te vallen. En dan gebeurt op die avond in november 1989 wat iedereen onmogelijk waande: de muur valt. Vrijheid en democratie definitief aan de winnende hand, zo konden we in Fukuyama lezen. De laatste twee decennia hebben getoond dat het allemaal complexer en moeizamer gaat dan dat, 9/11 en allerhande extremismen indachtig. Maar die avond was de sky the limit.
 2. Overwinning Johan Museeuw in Paris-Roubaix

  Op de fiets vind ik mezelf terug. Ik zit veel op de fiets, en volg uiteraard ook het professionele wielrennen met meer dan gewone belangstelling. Voor Johan Museeuw heb ik altijd een enorme bewondering gehad. Streekgenoot, toegewijd aan zijn sport, bescheiden, sympathiek. Dat laatste ongelukkige luik aan zijn carrière kan de mooie herinneringen niet wegvegen. Zoals deze. Na alle blessures en ontberingen op deze manier terugkomen en groots Paris-Roubaix winnen.
 3. Speech Guy Verhofstadt op 10 juni 2007

  Buiten categorie. Dat is Guy Verhofstadt. Met deze speech kondigde hij op de avond van 10 juni vorig jaar zijn vertrek aan. Dat zou er pas negen maanden én een door hem geformeerde én geleide interimregering later van komen. Op alle vlakken hebben we als liberalen veel aan Guy Verhofstadt te danken, en ik hoop dat hij ook in de toekomst onze partij én ons land diensten kan bewijzen.
 4. Paarse krokodil

  Reclame die grappig is blijft hangen in de hoofden van de mensen. Zoals dit spotje van een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. In Nederland werd de ‘paarse krokodil’ een beetje de ‘kafka’ van bij ons: symbool voor overdreven regelzucht en ambtelijke traagheid.
 5. Ngorongoro-krater in Tanzania

  http://www.youtube.com/watch?v=lQe8zDm6rio

  Een zijn met de natuur geeft rust. Als je aan zee bent opgegroeid, weet je wat dat betekent. Iets anders dan de Noordzee is het Ngorngorokrater in Tanzania. Het is de grootste onafgebroken vulkaan ter wereld én een van de dichtstbevolkte wildgebieden. Ongetwijfeld de mooiste plek waar ik ooit geweest ben.

 

Reacties

 Jerry zei op 10 september 2008 om 16:41

Wat lezen we nu weer over Museeuw: "Dat laatste ongelukkige luik van zijn carriere...". Wie gelooft er nog dat Johan tijdens die bewuste Paris-Roubaix zonder 'chemische steun' reed? Streekgenoot zijn maakt kennelijk blind...

 Stef zei op 14 september 2008 om 15:44

"Dat laatste ongelukkige luik aan zijn carrière kan de mooie herinneringen niet wegvegen." Door dat soort naïevelingen wordt ons land bestuurd ... Stuitend!!!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs