Walter Van Steenbrugge

 • Gepost op woensdag 13 augustus 2008 om 10:30
 • door De Standaard Online

Waltervansteenbrugge Walter Van Steenbrugge is advocaat.

 1. Marc Callu in Terzake
 2. The torture of Omar Khadr
 3. J.J. Cale
 4. Jos Verbeeck
 1. Marc Callu

  Hoe een interview over een ernstig onderwerp hilarische proporties kan aannemen...  Marc Callu, voorzitter van de kansspelencommissie slaagt er niet in ook maar één begrijpbare zin te formuleren, op de duur zou je denken dat hij een prijs gaat krijgen voor de sketch die hij opvoert.

  Kathleen Cools slaagt er wonderwel in om haar lach te onderdrukken bij al die absurditeiten.   Ze heeft de kolder nog schitterend weten te pareren.  Van mij had ze echter de slappe lach mogen krijgen, dan hadden alle kijkers nog veel meer genoten.

 2. Guantànamo : the torture of Omar Khadr, aged 15.

  Het betreft hier een opname van een verhoor afgenomen van de minderjarige Canadese jongen die al vijf jaar in het concentratiekamp van Guantànamo Bay opgesloten zit, wachtend op zijn proces.

  De situatie in Guantanamo Bay heeft een hoog nazi-gehalte, nu de meest fundamentele rechten van de mens, in casu het kind, worden geschonden. Een jongeling, nog in volle ontwikkeling wordt opgesloten, gemarteld en van een proces afgehouden.
   
  De woordvoerder van het Pentagon voegde er recentelijk nog aan toe dat de gedetineerden op Guantanamo Bay allicht nooit zullen vrijgelaten worden, zelfs al zouden ze door het militaire rechtscollege worden vrijgesproken.  Amerika plaatst zich boven alle internationale verdragen die de mensenrechten beschermen.

  Hiertegen zou massaal moeten geprotesteerd worden, maar de toestand duurt nu al jaren en de internationale instellingen die de universele rechtsorde moeten beschermen, blijven monddood.
  En dan zie je die Amerikaanse sporters, bij het winnen van goud, met het de hand op het hart, naar die stars-and-stripes-vlag kijken.  Afschuwelijk.
   
 3. J.J. CALE - Magnolia

  Schoonheid ontstaat uit eenvoudige dingen.  Heel beklijvend, nauwelijks enkele akkoorden, geen franjes, pure klasse.  Om na vele turbulenties in het beroepsleven terug tot rust te komen.  4. Jos Verbeeck

  Het betreft hier de vier overwinningen van Jos Verbeeck in de Prix d'Amérique, het wereldkampioenschap in de draversport.  Verbeeck is volgens mij de meest talentvolle driver (beter nog : piloot) die er in de wereld ooit is geweest.

  Aan ieder filmpje is bovendien een apart verhaal verbonden, die de prestaties nog indrukwekkender maken. Het levensverhaal van Jos Verbeeck is ook heel speciaal (onlangs  prachtig in beeld gebracht door Canvas - "Rebel van de Renbaan"), nu hij als eenvoudige jonge kerel uit het Hageland tot een absolute wereldtopper is uitgegroeid.

  Als mens is hij anderzijds bijzonder kwetsbaar, hetgeen ertoe geleid heeft dat zijn persoonlijk leven nogal chaotisch is verlopen. Hij is inmiddels een heel goede vriend geworden, we hebben een speciale band.

  Let ook op het commentaar bij de beelden, die Franse sportjournalisten worden haast gek bij die krachttoeren van de 'duivelse' Jos Verbeeck..;

   

 

Reacties

 jantje zei op 14 augustus 2008 om 13:05

Remi Bals²

 Sas zei op 14 augustus 2008 om 16:17

Dag Walter,

De gevangenissen van Guatemala en Honduras zitten vol met jongeren tussen de twaalf en zestien jaar oud. Kleine boefjes kan je ze niet noemen. Het zijn maras. Bendeleden dus. De Salvatrucha's en de bende '18' zijn het meest vertegenwoordigd. De regering reageert enkel met nog meer repressie. Reïntegratieprogramma's of het probleem eerder aanpakken en kinderen die lijm snuiven van de straat halen bestaat hier amper. Sterker nog : de bendeleden worden gefolterd en zitten zonder proces en perspectief in overvolle cellen. Een drama. En ook hier amper aandacht. Spreken we nog over de afschuwelijke genocide die hier plaats vond begin jaren tachtig. Wie weet nog dat hier 20 jaar geleden tienduizenden indigenas werden vermoord ?

Neen. 100 % straffeloosheid. En één van de generaals die verantwoordelijkheid wordt geacht was zelfs net nog presidentskandidaat : Otto Perez Molina. Gelukkig heeft hij het niet gehaald.

Vrijdag 8 augustus. Guatemala ligt VOLLEDIG lam. Blokkades van de indigenas. Nergens verkeer mogelijk. Alweer zijn ze onterecht van hun grond gegooid. De multinational van de United fruit Company (waaronder Chiquitabananen) heeft een miljoenenkontrakt met de regering afgesloten om een weg aan te leggen dwars door een natuurreservaat en 1500 Q'eqchi-families worden uit hun huizen gezet.

Geen enkel bericht hierover in onze media. Tja, de start van de Olympische spelen en de start van een (nu al) vreselijke oorlog in Georgië is het nieuws van de dag.

We zaten een hele dag vast aan de grens met Honduras. Geblokkeerd. Maar de Tulsa sound op de ipod gaf rust. Indeed : JJ Cale : vaak een rustgevende verpozing door de eenvoud.


 zorro zei op 23 februari 2009 om 23:41

Elk zijn baan. Die van Callu is niet in de camera praten, maar de middelen van Justitie optimaal inzetten om klandestien gokken en de daarbij horende wantoestanden aan te pakken. Daarvoor is hij, omwille van zijn expertise, van de GP naar de KSC gedetacheerd. Als Van Steenbrugge hem mediatraining wil geven, is hij welkom. Het budget van Justitie laat geen ruimte voor zijn gebruikelijke honorarium, maar dat zal een bevlogen idealist als Van Steenbrugge vast niet storen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs