Saïd El Khadraoui

 • Gepost op donderdag 7 augustus 2008 om 10:38
 • door De Standaard Online

SaidSaïd El Khadraoui is is Europees Parlementslid en ook internationaal secretaris voor SP.A. Daarnaast is hij eveneens fractieleider voor in de Leuvense gemeenteraad..

 1. Fredje Deburgraeve
 2. Obama in Berlijn
 3. Comedy Barn
 4. Mandela
 5. U2
 1. Fredje Deburgraeve

  Fredje Deburghgraeve wint goud op de 100 meter schoolslag tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Dat was een fantastisch en magisch moment dat heel het land fier maakte. Tof om nog even in herinnering te brengen vlak voor de start van de Spelen van Peking. De prestatie van Fred is niet te onderschatten. Zwemmen is een bijzonder competitieve en harde sport. Jarenlang elke dag uren trainen heeft Fred naar de absolute top gebracht. Tijdens mijn tienerjaren heb ik zelf ooit nog gezwommen in competitie, maar dat was natuurlijk klein bier in vergelijking met wat de grote jongens doen. En ik vond dat al zwaar!
 2. Obama in Berlijn

  Barack Obama op bezoek in Berlijn. Of je het graag hebt of niet: de verkiezing van de volgende president van de VS is een zaak van wereldbelang. Hij gaat ook een invloed hebben op ons buitenlands beleid en op onze economie, op beslissingen over wereldhandel of de aanpak van de klimaatuitdagingen. Barack, de verpersoonlijking van de hoop op een betere toekomst, is duidelijk bijzonder populair in Europa. Laten we hopen dat we op 5 november wakker worden met hem als winnaar, gesteund door de meerderheid van de Amerikanen. Samen met SP.A-voorzitster Caroline Gennez reis ik eind deze maand voor een weekje naar Denver, waar de Democraten hun Conventie zullen houden: het startschot voor de laatste rechte lijn in de campagne. We willen beter begrijpen waar Obama voor staat en hoe Europese sociaal-democraten en Amerikaanse democraten in de toekomst kunnen samenwerken aan een rechtvaardiger wereld.
 3. Comedy Barn

  Beelden uit de Comedy Barn in Pigeon Forge, Tennessee. Af en toe mag er ook eens goed gelachen worden bij het surfen op het internet. Lachen met de grappigste lach, meer moet dat niet zijn.
 4. Mandela

  BBC News: Nelson Mandela wandelt uit de gevangenis. Na 27 jaar in de cel te hebben gezeten, verlaat Nelson Mandela op 11 februari 1990 de gevangenis en wordt hij door een half miljoen Zuid-Afrikanen onthaald als een held. Deze levende legende dwingt nog steeds ongelooflijk veel respect en bewondering af. Een grote meneer, een voorbeeld voor ieder van ons. Een moment dat ik nooit zal vergeten en dat het einde inluidde voor het apartheidsregime en het begin van een nieuw Z-Afrika.
 5. U2 - A beautiful day

  U2 - A beautiful day. Gewoon wat videoclipjes bekijken is ook tof. Deze hit van U2 brengt ook herinneringen aan de SP.A-verkiezingsoverwinning van 2003 naar boven: een enthousiaste menigte ontving de lijsttrekkers (onder wie mezelf) in de VUB-campus met 'A beautiful day' op de achtergrond. Hopelijk mogen we nog zo'n momenten meemaken. Nog geen jaar later gebruikte ook John Kerry het liedje voor zijn campagne. Dat heb ik toen toch mogen vaststellen tijdens een meeting in een onooglijk stadje ergens in Minnesota. Helaas heeft het niet geholpen en won George Bush enkele maanden later de verkiezingen.

 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs