Peter Lissens

 • Gepost op zondag 31 augustus 2008 om 11:22
 • door De Standaard Online

Peter Lissens is freelance-journalist. Hij volgde voor De Standaard onder meer het reclamefestival in Cannes.

 1. Jiskefet
 2. Me ears are alight
 3. Technoviking
 4. In de gloria
 5. Neon bible
 6. Lou Reed
 7. Jim Carrey
 8. David Blaine
 1. Jiskefet voetbalvader
  Een gescheiden vader ziet de dromen die hij in petto had voor z’n zoontje volledig in het water vallen. Geniaal want hilarisch en intriest tegelijk. Net zoals ‘Cliniclowns’ van dezelfde auteurs.
 2. Me ears are alight
  De clip van Bob Dylan’s ‘Subterranean Homesick Blues’ werd intussen platgeplunderd. Van INXS tot Doe Maar deden bands er het hunne mee. Maar deze intussen stokoude pastiche, reclame voor Maxell cassettes (!) is wel heel geslaagd.
 3. Technoviking
  Een klassieker. Om deze sfeer te omschgrijven hebben Engelstaligen perfect woorden als ‘awkward’ en ‘disturbing’ ter beschikking. Wij houden het op ’griezelig’ en ‘verontrustend’. Maar je blijft er wel naar kijken. Zoals naar een horrorfilm.
 4. In de Gloria
  ‘The man who couldn’t stop laughing’ ging in de States een tijdlang door als een daadwerkelijk uit de hand gelopen Belgisch programma over medische flaters. Vandaar de ondertiteling.
 5. Neon Bible
  The Arcade Fire is met voorsprong het meest beklijvende dat je vandaag in een club of concertzaal kan aanschouwen. Hier bewijzen ze – in een lift en met onder meer een glossy tijdschrift als instrument – waarom. De format, die een nieuw élan geeft aan het begrip ‘liftmuziek’ werd speciaal voor Youtube bedacht door een paar Franse whizzkids.
 6. Lou Reed Interview
  Waarom Lou Reed sedert 1974 – op het hoogte-/dieptepunt van zijn verslaving - journalisten hààt, wordt hier overduidelijk. Rockjournalisten over de hele wereld dragen er tot vandaag de gevolgen van.
 7. Jim Carrey
  Niet de hele tijd even leuk, maar Jim Carry’s gezicht zonder optische truuks voor je ogen van vorm zien veranderen, is niet minder dan een sensatie.
 8. David Blaine
  Illusionist/kunstenaar/wereldverbeteraar/… David Blaine is alomtegenwoordig op het net. Niet alleen z’n grote stunts maar ook z’n straatkunstjes zijn zeer de moeite waard.

 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs