Hilde Vautmans

 • Gepost op dinsdag 19 augustus 2008 om 09:25
 • door De Standaard Online

Hildevautmans Hilde Vautmans is Kamerlid voor Open VLD en zetelt ook in de gemeenteraad van Hasselt.

 1. The greatest silence
 2. Slechtste Olympische kwalificatie ooit
 3. De mop van de Panda’s
 4. De rokerskerk
 1. The greatest silence : Rape in the Congo

  Dit filmpje brengt enkele moedige getuigenissen van Congolese meisjes en vrouwen die tijdens het bloedige conflict, dat al duurt sinds 1997, verkracht, vernederd en gefolterd werden. Het grootste probleem is de straffeloosheid waarmee deze misdaden gepaard gaan. Doordat meisje beschaamd zijn over wat hen is overkomen, spreken ze er liever niet over en kunnen mannen ongestraft hun gang gaan. In het parlement dienden we al enkele resoluties in rond seksueel geweld en er worden ook steeds meer acties georganiseerd om de problemen in Congo onder de aandacht te brengen. Dit filmpje draagt daar zeker toe bij, we moeten de stilte doorbreken en gerechtigheid moet geschieden zodat de vrouwen in Congo de hoop voor de toekomst terugvinden.

 2. Slechtste Olympische kwalificatie ooit
  In deze Olympische tijden groeit mijn bewondering voor de schitterende prestaties van de atleten. In China wordt nu het ene na het andere zwemrecord verbroken maar ik heb vooral veel respect voor het doorzettingsvermogen van alle atleten. Of ze nu winnen of niet, de atleten hebben voor de Spelen vaak jaren getraind en vele opofferingen gemaakt. Ook voor de atleet in het filmpje heb ik bewondering al wist hij op voorhand dat hij geen kans maakte. Toch deed hij mee en kreeg zelfs nog meer applaus en bekendheid dan de winnaar.

 3. Adriaan van den Hoof : De mop van de Panda’s

  Enige tijd geleden woonde ik een optreden bij van Adriaan van den Hoof en sindsdien ben ik absoluut fan. Het gemak waarmee hij een publiek aan het lachen brengt is zeer leuk om zien. Comedy is voor mij ideaal om eens te ontspannen. Het mopje van de Panda’s is ook wel een knipoogje naar de pers, het staat immers al snel in de gazet.

 4. De rokerskerk

  Michiel Eijsbouts komt als oprichter van de rokerskerk uitleg geven bij Knevel en Van den Binck. Het hoofddeksel verraadt al dat het hier over een absurditeit gaat. Als asbisschop van de enige en universele rokerskerk van God verdedigt hij zijn “religie” met vuur en vele Nederlandse caféhouders hebben hun café al omgedoopt tot rokerskerk. Het idee is schitterend gevonden en wordt zeer serieus gebracht wat de hilariteit van dit filmpje enkel verhoogt.


 

Reacties

Rik zei op 19 augustus 2008 om 14:51

Die Michiel Eijsbouts heeft ook ooit eens een opgemerkt optreden verzorgt in Blokken.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs