Bart Staes

 • Gepost op dinsdag 5 augustus 2008 om 10:52
 • door De Standaard Online

Bartstaes Bart Staes is Europarlementariër voor Groen! met een bijzondere interesse voor milieu en de vredesbeweging.

 1. Obama
 2. De wappersong
 3. Praag
 4. De Kennedys
 5. Kim en Tia
 1. Obama speech over racisme – 18 maart 2008
  Naar mijn mening één van de beste speeches die Obama heeft gegeven tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen.


 2. De wappersong
  Op verzoek van Groen!-senator en Antwerps gemeenteraadslid Freya Piryns namen Stef Kamil Carlens en zijn groep Zita Swoon, Raymond Van Het Groenewoud en tekstschrijver pdw de Wappersong-protestsong op met "Walk and don't look back" als melodie. Een scherp antwoord aan de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens die van geen wijken weten wil.


 3. Veertig jaar geleden: Inval van de Russen in Praag – 21 augustus 1968
  Ik was toen 10 jaar en samen met mijn ouders op vakantie in Koksijde. We hadden thuis geen TV maar in het gehuurde vakantiehuisje in Koksijde wel. We keken dus iedere avond met verwondering TV en ik herinner me nog levendig de avond met het TV-nieuws dat soldaten met tanks een land binnenvielen. En ik hoor mijn  moeder nog zeggen tegen mijn vader: “Daar gaat toch geen nieuwe oorlog van komen”. Pas later realiseerde ik me dat het ging om de inval van de Russen in Tsjecho-Slowakije.


 4. De Kennedys – Benny vervangt Yves Leterme
  De Kennedys zorgen op geregelde tijdstippen voor commentaar op de politieke toestand. De ene bijdrage is fijnzinniger dan de andere maar het is en blijft wel (Antwerpse) humor.

 5. Kim Gevaert  en Tia Hellebaut
  De Olympische spelen in China leveren ons land waarschijnlijk niet al te veel medailles op. Maar als iemand dat kan dat zijn het toch wel Kim Gevaert en Tia Hellebaut! Succes meisjes!

 

Reacties

Daniël zei op 10 augustus 2008 om 02:54

Reactie op de 'Praagse Lente' en de beelden van de onderdrukkinig ervan:

Ook ik was toen nog maar tien jaar oud, en wat onze familie betreft waren het ook de allereerste beelden die we op televisie te zien kregen. Of gingen de allereerste beelden die we zagen over de woelige lente en het tumult in Parijs? Ik weet het niet meer met zekerheid, maar wat ik wel weet, is dat er veel over gediscussieerd werd, vooral door mijn broer en mijn vader. En daarna kwamen die beelden over Jan Palach, is het niet? Ook dat zal ik nooit vergeten. Maar, wat mij betreft, was de moedige Alexander Dubçek wel de vici-politicus van de voorbije eeuw! (Bij de keuze van de belangrijkste politicus van de voorbije eeuw, wist ik niet goed wie te kiezen, maar ik had toen wel het idee om naast de 'belangrijkste politicus' ook een tweede merkwaardige figuur (in de marge) aan te duiden, die ik dan een beetje schertsend de 'vice-politicus van de voorbije eeuw' noemde, en voor mij was dat toen zonder de minste twijfel de kleine maar moedige Alexander Dubçek, en het feit dat hij op de eerste beelden die wij te zien kregen ook een belangrijke rol speelde, zal daar wel voor iets tussen gezeten hebben, zo denk ik ;-)

En, à propos, 40 jaar later is het opnieuw actueel? Want wat moeten we denken over de inmenging in de opstand van Zuid-Ossetië? Of worden die toch teveel onderdrukt door Georgië, en heeft Rusland hiet toch een stukje van het gelijk? Hierover ben ik niet voldoende op de hoogte, zo vrees ik...

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs