Lorin Parys

 • Gepost op woensdag 16 juli 2008 om 05:03
 • door De Standaard Online

LorinLorin Parys is voorzitter van Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit.

1. Creatief
2. BBC
3. Bloopers
4. Managementgoeroe
5. Problemen en oplossingen
6. Sax

 1. Creatief

  Dit vond ik gewoon heel knap en een mooi voorbeeld van creatief talent in Vlaanderen. Een collega vertelde me over haar neef die op kunstschool zat en een jaar lang op zijn eindwerk had gezwoegd. 23 dagen voor de deadline besloot hij alles over boord te gooien en iets helemaal anders te doen. Dat werd een straf video dagboek met onder andere  een ode aan tequila van de Lidl, zijn buurt, Antwerpen Noord, macho’s en creativiteit en inspiratie.

 2. BBC

  Dit is een favoriet van mij. Goede, oude, betrouwbare BBC  gaat de mist in wanneer een hostess verkeerdelijk een taxi chauffeur in de lobby aanziet als hoofdredacteur van een IT magazine. Ze levert de man in de studio af voor een interview waar een interviewster nietsvermoedend en live een aantal vragen op de brave man afvuurt. De taxichauffeur trekt zich trouwens aardig uit de slag.

 3. Bloopers

  Nieuws bloopers  zijn altijd leuk en dit is een goede compilatie. Maar je kan niet altijd geloven wat je te zien krijgt. Let er op hoe de bekende sketch met Lucas Van Den Eynde als ‘echt’ de wereld rond gaat. De originele YouTube post is door miljoenen mensen gezien - zonder dat ze wisten dat het hier om een grap ging. Een goede reden om altijd kritisch te blijven ten opzichte van wat je te zien, te horen en te lezen krijgt.

 4. Managementgoeroe

  Ik ben fan van Tom Peters, de managementgoeroe. Hij vertelt vaak wat we al weten maar waar nog nooit zijn bij blijven stilstaan. In dit filmpje heeft hij het over innovatie en hoe simpel dat wel niet is. Het komt er op neer je eigen race te lopen. En je dus niet te laten verleiden om mee te doen aan de 100 meter die iedereen al sprint.

 5. Problemen en oplossingen

  Hier heb ik veel respect voor. Een campagne van een Franse denktank die in minder dan 15 seconden moeilijke problemen en hun oplossingen schetst. Daar ben ik als voorzitter van Flanders DC jaloers op, wij kunnen hier nog iets van opsteken.

 6. Sax

  En als uitsmijter iets muzikaals. Ik heb een diep gewortelde voorliefde voor New York City. Vroeger, toen ik van het werk naar huis ging, had ik een vaste afspraak op 5th Avenue en 54th Street met deze saxofoonspeler. Ik heb er nooit mee gepraat maar hij was wel een vaste waarde voor mij in een snel veranderende stad. Steengoed en nog steeds op post.


 

Reacties

 eric zei op 5 augustus 2008 om 09:45

Genoten van je filmpjes. Interessante keuze. Lees ook graag jouw colums in DS, hoewel economie niet mijn ding is. Keep up the good work!

PS: wat deed je in New York?

Nieuwsgierige lezer...

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs