Fien Troch

 • Gepost op vrijdag 25 juli 2008 om 07:20
 • door De Standaard Online

Troch Regisseur Fien Troch debuteerde na een reeks kortfilms met de knappe langspeler ‘Een ander zijn geluk’.

1. The Dick Cavett show
2. Wild at heart
3. Mitch Hedberg
4. Charlie Chaplin
5. Raging bull

 1. The Dick Cavett show - Cassavetes, Falk and Gazzara

  John Cassavetes komt samen met Ben Gazzara en Peter Falk zijn nieuwe film ‘Husbands’ promoten bij Dick Cavett. Ze nemen meteen de hele show over en zetten het kot op stelten. Cavett die het allemaal probeert te controleren (met humor) is toch een beetje van slag en lijkt geen vat op hen te krijgen. De vrijheid die de drie mannen uitstralen, vind ik fantastisch. Dat de kijker mee de spanning voelt van het hele tv-station omdat niemand weet wat hen nog te wachten staan, is zo verfrissend. Niets in vergelijking met de gemonteerde en gecontroleerde televisie van nu. Cassavetes rules. Dit is enkel het eerste deel, want de show duurt zo’n 45 minuten. Zeker de moeite om het helemaal te bekijken, want het wordt enkel wilder en absurder.

 2. Wild at heart (1990) - Bobby Peru makes a visit

  Een legendarische scène uit ‘Wild at heart’ van David Lynch. De erotische spanning tussen griezel Bobby Peru en Lula in het ‘say fuck me’-stukje en dan de switch daarna, geweldig! Wanneer David Lynch grappig is, is hij echt grappig. 

 3. Mitch Hedberg - Just for laughs: On the edge - 01

  Ik zag Mitch Hedberg zo’n acht jaar geleden op tv in het vliegtuig naar Amerika en vond hem meteen één van de grappigste stand-upcomedians die ik ooit had gezien. Maar ik kon zijn naam niet achterhalen en het bleef bij die ene uitzending. Tot twee jaar geleden een vriend uit New York wist over wie ik het had en me een filmpje van hem op Youtube toonde. Het was een geweldig weerzien - ik vond hem nog steeds even grappig als acht jaar geleden. Mitch Hedberg is spijtig genoeg niet meer, maar zijn absurde, droge, bijna neurotische humor blijft.   

 4. Charlie Chaplin boxing
 5. Raging Bull opening sequence

  Twee totaal verschillende boksscènes, allebei magistraal. De Chaplin-scène komt uit ‘City lights’ en is onwaarschijnlijk grappig en ontroerend. De andere is de openingsscène uit Raging Bull van Martin Scorsese, één van de mooiste openingsscènes in de cinema (buiten die andere 100 dan). Twee scènes die boksen verheffen tot iets magisch.
 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs