Karel Van Eetvelt

 • Gepost op donderdag 24 juli 2008 om 07:04
 • door De Standaard Online

Vaneetvelt Karel Van Eetvelt is gedelegeerd bestuurder bij Unizo.

1. Eddy Merckx
2. Creatief
3. Hersenhelften

 1. Eddy Merckx

  Ontegensprekelijk op nr. 1: Eddy Merckx als sportman van de eeuw. Als fervent wielerliefhebber en als kind supporter van Eddy Merckx kan een mooi overzicht van de carrière van de allergrootste niet ontbreken in dit lijstje. Hoewel ik net iets te jong ben om de hele actieve carrière van Eddy meegemaakt te kunnen hebben ben ik er toch altijd supporter van geweest. Ik zal ook nooit de momenten vergeten waarop ik met mijn vader in ’74 en ’75 naar de Tour ging zien in een café tijdens onze vakantie in Frankrijk.

 2. Where the hell is Matt?

  Ook in het lijstje bij wijze van duidelijk onderlijnen dat creativiteit zeer belangrijk is in de economie van vandaag en morgen: deze jongeman die een onnozel dansje uitvoert op onvoorstelbaar veel plaatsen in de wereld, zich hiervoor laat sponsoren door een bedrijf (stridegum.be) en zo zijn kost verdient.

 3. Hersenhelften

  Een leuke vind ik deze test om te zien of je een linker- of een rechterhelftgebruiker van je hersenen bent. Als je dit beeld met de klok ziet meedraaien ben je een rechterhersenhelftgebruiker en omgekeerd. De linkerhersenhelftgebruikers zijn goed in logica en wiskunde en zijn ook goede communicatoren. De rechterhersenhelftgebruikers zijn vooral creatieve en flexibele mensen. Uitvoeren die test zou ik zeggen!

 4. Tips voor starters

  En tot slot een sitelink. Op www.startersservice.be vind je een reeks plezante en leerrijke YouTube-filmpjes voor (aspirant) startende ondernemers.


 

Reacties

 Katrien zei op 24 juli 2008 om 13:11

Huh? Bij dat draaiend meisje gebeurt er toch iets geks: in het begin draait ze met de klok mee maar in de helft van het filmpje verspringt dat precies en draait ze tegen de klok ...
Ben ik nu creatief, flexibel én goed in wiskunde, logica en communicatie? ;-)

 VERCAMBRE zei op 24 juli 2008 om 14:51

't Is net omgekeerd:in het filmpje staat er dat linkerhelftgebruikers creatief zijn...
wie heeft er gelijk

Chris Borry zei op 24 juli 2008 om 23:50

1. Toch even zeggen dat deze opmerkelijke illusies niets zeggen over functioneren van linker- en rechterhelften. De dwaze onderverdeling in mensen met een goede Rechterhelft, de creatieven, en een goeie Linkerhelft, de analytische, is onzin, die heel populair is in managerskringen. Creativiteit wordt in ondernemingen geschuwd als de pest. In die kringen wil "een creatieve werknemer" zeggen, iemand bereid is flexibele uren te aanvaarden zonder morren en bij geslaagde nieuwe projecten zijn credit opoffert aan een belangrijke illusie, het team. Het Team is het geheel van mensen dat je moet bedanken omdat het goede idee niet is tegengehouden.

2. Iemand die we als intelligent beschouwen is volgens het concept van intelligentie goed in alles. En ook volgens de proeven die dit verder onderzoeken.

3. Bekijk het laatste filmpje eens over coachen voor ondernemers. Zou u geld investeren in een ondernemer die bij dat laatste filmpje verrast opspringt en "blij" is met die tips ?

4. De waarheid is dat bij ondernemers het niet altijd intelligentie is dat in het oog springt. Maar omdat in die kringen een tegenstander "pootje lappen" als slim wordt aangezien, willen ze dat maar niet aanvaarden.

Met alle perikelen nu met Fortis bijvoorbeeld, zou u de top van Fortis als buitengewoon intelligent en creatief beschouwen, gezien het feit dat wat ze deden inging tegen alle principes van geldbeheer. Het is niet dat ze pech hadden, het is ook niet iets wat normalerwijze had goed moeten aflopen. Zie ook de goede analyse van Roland Vandamme "Het scheermes van Ockham" in De Standaard. We gaan er verkeerdelijk van uit dat iemand die meer verdient dan wij ook slimmer zou moeten zijn. Denkt u dat René Van Der Eyken echt zoveel intelligenter is dan al de mensen die minder dan hem verdienen ? Hij is waarschijnlijk wel leper dan heel de voetbalbond bijeengeteld.
Neem nu een zakenman als Donald Trump, die zich graag voordoet als, creatief, durver… Iemand heeft uitgerekend dat had hij niets gedaan, en zijn geërfde geld vastgezet op de bank, hij nu rijker zou zijn.

gert l zei op 25 juli 2008 om 09:49

Het kan nog gekker...
In het begin draait het meisje bij mij net tégen de klok in, en halverwege switcht ze naar met de klok mee.
Behoorlijk bevreemdend allemaal.

 Bart zei op 25 juli 2008 om 12:06

Ik hoop dat de heer Van Eetfelt zich in zijn werkgebied toch wat beter informeert dan hier, want één minuutje googlen leert ons dat het draaiende meisje en de hersenhelften natuurlijk klinkklare onzin is.

 Guy Dendooven zei op 25 juli 2008 om 16:42

Ben blijkbaar niet enige die het meisje zowel rechts als links zie draaien.
Alles is ook zo relatief.
Zie John Cleese, die zou het toch moeten weten..
En toch zo blunderen (zou ik zeggen, maar het is helemaal geen blunder).

Artur zei op 30 juli 2008 om 22:30

Lang leve Eddy Merckx!!!

 Bert Imbrechts zei op 3 augustus 2008 om 11:09

Chris Borry slaat hier nagels met koppen en krijgt mijn prijs voor zowat de enige beste reaktie in 'standaardgasten' ooit.

Het aantal luchtverpakkers in het managementsmilieu is (g)ast-ronomisch.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

De Standaardgasten

Naar analogie met het Nederlandse tv-programma Zomergasten stellen meer of minder bekende Vlamingen u tijdens de vakantie hun favoriete beeldfragmenten voor.


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs