Thuiskomen

  • Gepost op zondag 11 april 2010 om 11:43
  • door Liesbeth

Vrijdagmiddag 16.03u. Ik spring van de trein, gepakt en gezakt strompel ik De Os binnen en denk aan de 68 minuten tijd die ik heb om opnieuw in te pakken en te vertrekken. Die 68 minuten werken onverwacht en onmiddellijk in beslag genomen door het echt thuiskomen. De koffie staat klaar, 6 armen omhelzen, de zon op de stoep wacht. Updates van een week Os, een week niet Os zijn vanzelfsprekend. Kan thuiskomen nog beter zijn? De minuten verstreken onopgemerkt. Nog 17 minuten en ik moet opnieuw ingepakt klaarstaan! Dan blijk ik in Manchester aangekomen allerlei spullen vergeten te zijn... Tja, ik ben thuisgekomen en dat was ook belangrijk.

Tot snel mijn lieve Os

(Foto: koffie op de stoep, vorig jaar)

)DSC05856
 

Bibliotheken:

De Os heeft een bibliotheek met 2 werktafels, een boekenrek, 3 stoelen en een zetel. Wie samen wil studeren, schrijven kan, gezellig en concentratie bevorderend. Of net niet, als een leuke babbel of een stoelengevecht de functie van de bibliotheek overneemt. Ik probeer graag bibliotheken uit. Deze week ging ik werken in de bibliotheek van Amsterdam en ik heb ze goedgekeurd! Een modern gebouw in de haven, 10 verdiepingen hoog, designinrichting, studeereieren, een uitgebreide partituren afdeling een dakterras met wifi, zon en de lekkerste slaatjes ooit! Gisteren ging ik werken in de bibliotheek van Manchester, een gebouw en leeszaal uit de neogotiek, ik voelde mij een echte Cambridge student. Ook goedgekeurd! Tips voor de volgende? :)


 

Comments

 anne zei op 11 April 2010 om 12:09

Biblioteca de Universitat Pompeu Fabra (Ciutadella campus), in Barcelona! Was vroeger o.a. nog een watertoren (Dipòsit de les Aigües). 't Is er heerlijk toeven, luchtig licht en de 14m hoge Romeinse bogenconstructie geeft het een historische glans.

liesbeth zei op 11 April 2010 om 12:36

Waauw, klinkt heerlijk, die probeer ik ongetwijfeld uit! Bedankt voor de tips!

The comments to this entry are closed.

Wie is wie?

Ze staan aan de drempel van het echte leven, enkelen zelfs met één voet er al in. Maar nu willen ze nog voluit genieten van de zorgeloosheid van het studentenbestaan.

Zes vrienden delen kot, lief en leed. Jonas, Marjolein, Liesbet, Evelien, Liesbeth en Stefan van het kot Den Os in Gent laten ons een jaar met hen mee leven.

Stefan Marjolein
Liesbeth Liesbet
Jonas Evelien


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs