FRIGO

  • Gepost op zondag 25 april 2010 om 16:16
  • door evelien
Op reis met een grote witte motorhome. Naar Bretagne. Zo goedkoop mogelijk. Bretagne, dat is dichtbij, en toch ver genoeg, en de motorhome is van mijn moeder, dus dat is meteen ook al geen gezeul met tenten noch gedoe met jeugdherbergen. Alleen: een motorhome. Hoog (past niet onder sommige bruggen -achteruit moeten rijden, jawel-). Lang (zwenkt uit in de bocht). En al bij al het uitzicht van een grote witte frigo. Op reis, samen met tientallen andere frigo's. Opeens valt het op, de anderen, zij die zo'n motorhome altijd als reismiddel gebruiken. En opeens voelt het niet zo leuk, die frigo, en wij daarin, alsof we gebruik maken van een reismiddel dat niet echt bij ons pas. Alsof we opeens andere mensen werden, anders moesten reizen, omdat we in een motorhome zaten. Alsof we kilometers moesten vreten en het landschap aanschouwen vanuit een glazen rijdend huis. Het heeft anderhalve dag geduurd, maar uiteindelijk hebben we het gevonden. Hoe op reis gaan met een motorhome... regel één: zorg dat je maximum vier uur per dag rijdt. regel twee: ga niet staan op plekken waar ook andere frigo's staan. (Erg hypocriete regel, maar niets bederft een landschap meer dan een stuk of vijf motorhomes naast elkaar. Alleen stelt zich hier het honingbij-probleem: één motorhome trekt andere motorhomes aan. Regelmatig kwamen we terug van een wandeling om te bemerken dat onze frigo gezelschap had gekregen van een vijftal anderen van zijn soort... niet fijn.) regel drie: Stap uit. Landschappen gezien vanuit een motorhome heb je niet gezien. En eten doe je ook best buiten. En eigenlijk alles. (als het kon, hadden we buiten geslapen, maar daarvoor was het net iets te koud...) Op reis met een motorhome: jawel. Maar volgende keer langer en verder weg. Zodat we alles trager kunnen doen. 
 

Comments

The comments to this entry are closed.

Wie is wie?

Ze staan aan de drempel van het echte leven, enkelen zelfs met één voet er al in. Maar nu willen ze nog voluit genieten van de zorgeloosheid van het studentenbestaan.

Zes vrienden delen kot, lief en leed. Jonas, Marjolein, Liesbet, Evelien, Liesbeth en Stefan van het kot Den Os in Gent laten ons een jaar met hen mee leven.

Stefan Marjolein
Liesbeth Liesbet
Jonas Evelien


Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs