't Is crisis

  • Gepost op vrijdag 26 juni 2009 om 19:38
  • door Bart Lombaerts

Eigenlijk hadden we het er nog niet echt over gehad, maar het is wel degelijk crisis in Cannes (zoals u ongetwijfeld gehoord heeft is het aantal inzendingen gedaald met 20%, het aantal festivalgangers met maar liefst 40%). Dinsdag tijdens het openingsgala was de oppervlakte op het strand voor het Carlton-hotel zowat gehalveerd en als je in het paleis tussen de inzendingen rondloopt (alle shortlists worden namelijk opgehangen), duurt het even eer je iemand tegenkomt in de lange gangen.


Vandaag bereikte de crisis volgens mij 'haar dieptepunt'. De shortlist Film was namelijk al iets na enen afgelopen. Een triest record! Normaal zitten de festivalgangers van negen tot vier à vijf uur in het paleis met tussendoor een middagpauze van nauwelijks twintig minuten en krijgen ze enkele honderden spots in hun maag gespietst. Deze keer niets van dat alles: minder inzendingen wil zeggen minder shortlists. Zo eenvoudig is dat.


Wim Demyttenaere is er intussen in geslaagd een interview met David Droga te versieren. Droga is voorzitter van de Titanium & Integrated Jury. En eigenaar van z'n eigen, zeer succesvol bureau, Droga5 in de Verenigde Staten. Wim heeft alleszins beloofd hier snel te laten weten hoe zijn avontuur verlopen is.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.
Beursblogs