Rat race

  • Gepost op dinsdag 23 juni 2009 om 20:32
  • door Bart Lombaerts

De rat race is begonnen. Het is inmiddels dinsdag en je voelt aan alles dat het Festival op volle snelheid gekomen is. Zoals u hieronder kan lezen, zijn de eerste Leeuwen uitgereikt en is het al volop feeststemming bij de Belgen. Voor journalisten als wij wordt het steeds meer hollen om alles bij te benen. Zo zijn er op een ochtend maar liefst drie persconferenties. Cannes is meer nog dan een feest van het beste creatieve werk een cash cow van organisator Emap en dat merk je. Elk jaar worden er extra categorieën ingeschreven (zoals PR dit jaar) en bureaus worden ook aangemoedigd om een campagne in meerdere categorieën in te schrijven. Met dus voor arme journalisten als gevolg: zowat elke dag een hele voormiddag persconferenties afhaspelen. Tussendoor moet er ook nog wat networking gebeuren, wat geluncht, wat uitgestald en geshortlist materiaal bekeken en zijn er uiteraard de onontbeerlijke feestjes (zoals het openingsgala vanavond). Maar klagen doen we niet, natuurlijk.

En dan hebben we het nog niet over de seminaries of workshops. Die zijn vaak 'boring as hell', maar soms ook superinteressant. Veel zet ik er nog nooit op m'n programma, maar dit jaar kijk ik bijzonder uit naar het seminarie op donderdag van DDB met David Plouffe. David wie? David Plouffe, de campagneleider van Barack Obama! Ik hoop er te horen hoe je door vooral veel gebruik te maken van internet en social media de eerste zwarte president van de States verkozen krijgt. Hopelijk lost ie m'n verwachtingen in en leest u het resultaat in het juli-nummer van MM.

Trouwens, voor wie zich echt wil verdiepen in dit festival, is de site van de Cannes Lions (canneslions.com of wat dacht u?) een echte aanrader. U vindt er zelfs streamings van de seminaries...

Tot slot opnieuw een woordje van onze sponsor. Een andere deze keer. Yahoo! is geen officiële sponsor/partner/hoe je het ook wil noemen van het festival, maar probeert telkens op slinkse wijze een graantje van het creatieve gebeuren mee te pikken. Dit keer tot mijn grote vreugde door op de Croisette zomaar echte Havaianas uit te delen. Een initiatief dat niet onopgemerkt voorbijgaat. Vooral bij de Young Lions (jonge creatieven die dankzij MM en een aantal sponsors enkele dagen Cannes kunnen meemaken) is het een hip gespreksonderwerp.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.
Beursblogs