Cannescrash

  • Gepost op zaterdag 27 juni 2009 om 13:49
  • door wim Demyttenaere

Maandag heeft mijn laptop het begeven. Daarom werk ik al de hele week op een qwerty-klavier, hier in het Press Centre van het Palais des Festivals. Dat de Q op een andere plqqts stqqt, kan ik nog verdragen, maar ik verlang toch stilaan naar huis.


Uitbundige vreugde, gisteravond op het jaarlijkse Belgenfeest van RMB. En daar hadden we met ons allen dan ook minstens 28 redenen voor. Want dat is het aantal Leeuwen dat momenteel officieel op de teller staat. Het embargo verbiedt alle journalisten ook maar iets te verklappen over de winnaars in de categorie Film. Die worden pas vanavond bekendgemaakt. De lijst ligt hier naast mijn klavier. Je mag twee keer raden hoeveel leeuwen er nog bij komen. Ik verklap niks!

Het heeft me ettelijke telefoons naar New York en heen-en-weergeloop naar het Carltonhotel gekost, maar gisteren is het uiteindelijk gelukt om een afspraak te versieren met David Droga van Droga5. Een grote reclamemeneer. Er is voorlopig niemand ter wereld die meer Cannesleeuwen op zijn naam heeft staan. Begeleid door fotografe Frieke Janssens en Droga-fan Alexander Cha'ban mocht ik de minzame man ondervragen over zijn leven in en naast de reclame. Te lezen in het julinummer van Media Marketing. Droga was vol lof over de bannercampagne van Boondoggle voor Axion, die hier veelvuldig goud scoorde. Ik had zowaar de indruk dat Alexander, die de gelauwerde campagne mee heeft bedacht, bijna even gelukkig was met Droga's compliment als met de 5 gouden Leeuwen die hij ermee verdiende.

Intussen hoor ik al echo's uit het vaderland over de schitterende resultaten die onze landgenoten hier halen. Het is maar reclame, relativeer je dan. Maar we mogen terecht trots zijn. Vanavond vieren we feest. Alweer. Een laatste keer. Na het slotgala en het spetterende vuurwerk keren 6.000 reclamelui morgen terug naar huis. Nog 1 keer crashen.
Hopelijk krijg ik maandag mijn harde schijf weer opgestart.

 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.
Beursblogs