Cannes in de kantlijn

  • Gepost op zondag 21 juni 2009 om 11:39
  • door Bart Lombaerts

Onze man in Cannes wordt dit jaar Onze mannen in Cannes. Deze blog wordt tijdens deze editie immers verzorgd door het Nederlandstalige deel van de redactie van het vakblad Media Marketing, te weten: Wim Demyttenaere, Bart Cattaert en Bart Lombaerts. We zullen proberen op deze plaats de minder bekende kantjes van het grootste reclamefeest ter wereld te schetsen. Cannes in de kantlijn, zeg maar.

Het is inmiddels zondagvoormiddag en het Festival is officieel voor geopend verklaard. De eerste filmpjes draaien in de zaal, het eerste seminarie is aan de gang, de eerste festivalgangers druppelen binnen. In de perszaal waar ik nu zit is het geroezemoes nog te harden. Als mijn talenknobbel het goed gedetecteerd heeft, ben ik voorlopig enkel omsingeld door een horde Roemenen en Esten, al kunnen het evengoed Polen en Bulgaren zijn. De eerste shortlists worden vanmiddag bekendgemaakt. Benieuwd of er in Promo, Direct of PR (deze laatste categorie wordt dit jaar geïntroduceerd) al Belgische campagnes zijn die kans maken op eremetaal (u leest het straks op mm.be).

Intussen is ook Belgiës hoop in bange dagen aan het werk. Ik heb het over Karl Magnus en Wendy Wauters, het creatief team van Amphion dat ons land vertegenwoordigt in de Young Competition Print. Zo'n dertig landen strijden hierin tegen elkaar. Hun briefing: een printadvertentie maken om toeristen in Afrika te ontraden souvenirs te kopen die gemaakt zijn van ivoor en dergelijke. Om 20u. moeten ze hun werk inleveren. Morgenochtend kennen we de winnaars.

Tot slot een woordje van de sponsor (het gaat hier toch om een reclamefestival, nietwaar?). Coca-Cola wint alvast de prijs van meest opvallende merk tijdens deze eerste dagen. In de hall van het festivalpaleis staan immers twee 'vending machines' (cola-automaten dus). Op zich niets bijzonders, ware het niet dat ze met een touchscreen werken, hippe geluidjes maken en je er ook wallpapers en ringtones kunt downloaden. Entertainment verzekerd voor het hippe reclamevolkje, dat massaal met de machines interageert.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.
Beursblogs