Boondoggle Interactive Agency of the Year!

  • Gepost op donderdag 25 juni 2009 om 17:11
  • door Bart Lombaerts

Super! Geweldig! Geniaal! Boondoggle is uitgeroepen tot Interactive Agency of the Year!!! Of toch gedurende zo'n 5 seconden. Tijdens de prijsuitreiking gisteren van de Design, Cyber en Press Lions liep er het een en ander mis. Gevolg: de top 3 van de interactieve bureaus werd omgewisseld zodat Boondoggle op het hoogste schavotje terechtkwam. Glimlachende blikken bij de Belgen in de zaal waren het gevolg. Trouwens: de derde plaats van Boondoggle (dankzij de geweldige Banner Concerts) is natuurlijk een prachtige beloning voor het bureau.


De verwarring rond Boondoggle was trouwens niet het enige dat misliep voor het Belgische kamp. Toen Dominique Van Doormaal, het Belgische jurylid in Press, in beeld kwam, verscheen de naam van iemand anders. Blijkbaar zijn de Cannes Lions dan toch niet de perfect lopende machine waarvoor ze altijd worden aanzien.


In onze reeks 'een woordje van onze sponsor' is het trouwens opnieuw de beurt aan Coca-Cola. U herinnert zich waarschijnlijk nog de vending machine waarover ik het eerder deze week had. De drankautomaat – die trouwens al enkele dagen mysterieus verdwenen is – was blijkbaar ingeschreven in de Design-competitie. Hij haalde er – meer dan terecht – Gold.


Vandaag was het eindelijk de beurt aan David Plouffe, campagneleider van Obama, om zijn ding te doen. Een overtuigend man, zoveel is duidelijk. Toch liet z'n speech me wat op m'n honger. Waarschijnlijk door tijdgebrek kon hij niet diep ingaan op de fantastische campagne. In iets meer dan een half uur deed het het huzarenstukje uit de doeken om daarna over te gaan tot een Q&A, die welgeteld drie vragen duurde. Plouffe is er wel in geslaagd om me meer zin te geven om me te verdiepen in het Obama-wonder. In het juli-nummer van MM leest u het resultaat.


Tot slot de prijzenactualiteit van de dag: in de Film Lions is ons land goed voor vijf nominaties (zie mm.be). Ze zouden het Belgische totaal tot pakweg 30 kunnen aandikken... Wait and see.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.
Beursblogs