Acclimatiseren

  • Gepost op maandag 29 juni 2009 om 00:18
  • door Bart Cattaert

Het zit erop, de Cannes Lions. De laatste festivalgangers zijn zondag teruggekeerd naar de realiteit met in hun achterhoofd een vat vol emoties, cultuur en ideeën. Ik ben nu al benieuwd hoe deze mix de volgende maanden uit de hersenspinsels van de creatieven zal komen.

 

De winnaars voor de belangrijkste competities ‘Films’, ‘Integrated’ en ‘Titanium’ werden zaterdag bekendgemaakt. In die eerste categorie hebben de Belgen nog twee Lions op hun conto kunnen schrijven: een Gold voor mortierbrigade met de Music For Life campagne en een Bronze voor Duval Guillaume Brussel met de Milk campagne voor Vlam. In totaal zijn er nu dertig leeuwen in de Belgische valiezen geraakt. De grote overwinnaar werd de Obama campagne. Deze nog altijd hartverwarmende krachttoer zorgde voor een unicum door een dubbele Grand Prix in ‘Titanium’ en ‘Integrated’ te behalen. De jury motiveerde haar beslissing door te stellen dat de campagne de sector en bij uitbreiding de wereld voorgoed heeft veranderd. Niemand in de zaal die er niet akkoord mee kon gaan.

 

Rest me enkel nog mijn persoonlijke top vijf te geven van de honderden campagnes die ik tijdens mijn verblijf ontdekt heb:

 

Dunlop

Careerbuilder

The Zimbabwean

The Army (zie derde rij)

SAS/SJ


…maar vraag me die top vijf gerust volgende week nog eens.  Alle winnende campagnes staan namelijk nog twee weken online.  Tot volgend jaar!


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.
Beursblogs