Switchen naar blog op www.milow.com

sorry voor mn lange afwezigheid. Het is zo gigantisch druk (= rollercoaster ride) de laatste weken en maanden dat ik voortaan in het Engels (zodat iedereen in Europa kan meevolgen) ga bloggen op mijn eigen website www.milow.com

Vandaag een eerste post, omdat ik weeral iets voor had.. Heb geprobeer het uit de media te houden, maar dat is me slechts 30uur gelukt, deze middag lekte het toch uit. Het is komkommertijd zeker?


 

Engels platencontract

Gisterenavond het laatste concert van de Benelux club tournee gespeeld in Amsterdam. Een fijne afsluiter van een onwaarschijnlijk toffe reeks concerten. Een half uur voor het optreden een platencontract getekend voor United Kingdom en Ierland. Na lang nadenken heb ik gekozen voor 14th Floor Records, het label van Damien Rice en Ray Lamontagne. Een erg belangrijke stap...

Maar nu eerst een weekje vakantie!


 

Vooruit/Forwards

Geweldig weekend gehad. Zaterdag opgetreden in de legendarische Melkweg in Amsterdam, en de dag er na voor het eerst in de grote zaal van de Vooruit in Gent. Het was exact 5 maanden en 12 dagen (!) geleden dat we nog es op Belgische bodem speelden, en man man man, wat was het fijn weer even "thuis" te zijn

Hier vind je een verslag

Vooruitbackstage450


 

Conquer every town

Eergisteren (donderdag) opgetreden op de campus van een hogeschool/universiteit in Nijmegen, de volgende ochtend na amper 4u slapen op vliegtuig naar München gestapt, waar ik repetities had in een prachtige schouwburg om savonds een solo-akoestische versie van Ayo Technology te spelen op de Bayerische Fersehpreis, een jaarlijkse awardshow voor de tv biz. Vanmorgen van München naar Amsterdam gevlogen, waar ik nu in de backstage zit van de legendarische Melkweg, waar we vanavond optreden
 
Eind 2006, enkele maanden voor de release van YDK in België, begon ik nieuwe songs te schrijven voor de opvolger van The Bigger Picture. Een van de eerste songs was een grappig bedoelde song over iemand die er van droomt (maar het najagen van deze droom welk elk jaar uitstelt) om 'de wereld' te veroveren aan de hand van enkele liedjes. Vorige week dinsdag, twee en half jaar na ontstaan, speelde ik dit nummer, Canada, voor het eerst op de radio: 

Terug in het land, weer promo

Na een enorm hectische tiendaagse was ik de afgelopen 3 dagen weer in het land. Drie dagen die ik gebruikt heb om een beetje te rusten en wat dingen bij te werken, maar ook om nog eens wat promo te doen in België, want dat was al een tijdje geleden. Dinsdag van 7u in de ochtend tot 17u in de namiddag bezig geweest met wat radio dingen (live én ook wat in vooropname) en ook enkele interviews met kranten (verschijnen waarschijnlijk dit weekend). Dit was mijn schema:

07u45 – 08u45 :  Peter Vd Veire Ochtendshow // Live zingen 2 songs + Interview
09u00 – 09u30  :  
Studio Brussel // Steven Lemmens (Brussel Vlaams) 
09u30 – 10u00 :  Radio 2 // Katrien Palmers (Zig Zag)
1Ou15 – 10u45 :  Radio 1 // Wouter Mattelin (Allez Allez)
10u45 – 11u00 :  Overhandiging Download Award // Ultratop, BEA & Télévie
11u00 – 11u45  : Interview Stef Van Woensel // GvA & Belang v Limburg
11u45 – 12u30 : Interview Kristof Bohez // Het Nieuwsblad 
LUNCH  
14u00 – 16u00 : Interview met 
Marnix Peeters // Het Laatste Nieuws

  


Tussendoor kreeg ik ook nog een mooie Download award overhandigd (zie foto onder) in de vorm van een reuze iPod van een meter hoog. Eerder kreeg ik ook al een MIA voor Meest Gedownloade artiest, en nu kreeg ik dus nog es een award hiervoor. Er werden overigens twee awards gemaakt, een er van werd onlangs in Wallonië geveild ten voordele van Télévie (en bracht ongeveer 1400 euro op)


MILOW_Televie_Award


 

5 en 6 juni

Tot mijn grote spijt kan ik helaas niet optreden op Parkfeest in Oosterhout (NL) op 5 juni, en op Puddingpop in Leusden (NL) op 6 juni. De afgelopen weken en maanden heb ik keihard gewerkt aan mijn Europese doorbraak, en naar aanleiding van het plotse succes in Duitsland heb ik heel onverwachts een aanbieding gekregen om op te treden op het legendarische dubbelfestival Rock im Park en Rock am Ring in Duitsland. Hiervoor moet ik jammer genoeg Parkfeest en Puddingpop afzeggen, iets wat ik nog nooit eerder heb moeten doen. Optreden op Rock Am Ring en Rock Im Park is echter een jeugddroom en een ongelooflijke kans, die ik niet wil en kan laten schieten. Ik hoop dat jullie begrip hebben voor deze uitzonderlijke omstandigheden, en ik wil mij hierbij dan ook verontschuldigen bij alle mensen die reeds een kaartje voor dit concert gekocht hebben..


 

Münster

Gisterenavond het eerste "echte" concert gespeeld in Duitsland (nadat we enkele weken een showcase speelden voor genodigden in Berlijn), in de stad Münster voor de belangrijke alternatieve radiozender Eins Live. Overal in de stad werden gisterenavond concerten georganiseerd (oa Maximo Park en Little Boots traden elders ook op)
En het was geweldig. De mensen (ongeveer 2000) stonden in lange rijen aan te schuiven om op tijd bij het uitverkochte concert (een double bill met de Duitse groep Selig) te zijn. Meer foto's hier. Ik kijk al uit naar de Duitse festivals en na de zomer de clubconcerten

Munster2

Munster1
Munster3
Munster4
Munster5


 

Acht op Acht

Aan de drukste week van het jaar bezig en de vermoeidheid begint ons een beetje parten te spelen. Afgelopen zaterdag en zondag in Utrecht gespeeld, dinsdag twee concerten in Groningen en Vlissingen, en woensdag en vanavond twee concerten in Den Haag. Morgenmiddag (vrijdag) richting Duitsland waar we optreden in Munster. Na het concert stap ik in de wagen richting Mainz (3,5u rijden) waar er zaterdag en zondag tv promo op het programma staat. Zondag dan van Duitsland naar Arnhem in Nederland waar we nog een clubconcert hebben. Acht concerten op acht dagen tijd! :-)

Paard


 

Bevrijding

Gisteren twee keer opgetreden op 1 dag, om 15u op het Bevrijdingsfestival in Groningen, en om 23 aan de andere kant van Nederland op het Bevrijdingsfestival in Zeeland. In Groningen kwamen er maar liefst 14.000 mensen opdagen:
 
Groningen


 

Belgische concerten

Zoals een tijdje geleden aangekondigd ga ik dit jaar niet vaak in België spelen, om me te focussen op de rest van Europa. Deze zomer staat er voorlopig 1 Vlaams festival op het programma (wordt deze week aangekondigd), en 3 Franstalige festivals (Spa, Eupen, en Brussel). Binnen 2 weken speel ik drie Belgische club-concerten: het concert in Brussel is al een hele tijd uitverkocht, maar voor de volgende twee concerten zijn nog enkele kaarten beschikbaar:

Affiche Antwerpen (blog)
Affiche Gent (blog)


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs