Conquer every town

  • Gepost op zaterdag 16 mei 2009 om 14:45
  • door jonathan vandenbroeck
  • in Milow

Eergisteren (donderdag) opgetreden op de campus van een hogeschool/universiteit in Nijmegen, de volgende ochtend na amper 4u slapen op vliegtuig naar München gestapt, waar ik repetities had in een prachtige schouwburg om savonds een solo-akoestische versie van Ayo Technology te spelen op de Bayerische Fersehpreis, een jaarlijkse awardshow voor de tv biz. Vanmorgen van München naar Amsterdam gevlogen, waar ik nu in de backstage zit van de legendarische Melkweg, waar we vanavond optreden
 
Eind 2006, enkele maanden voor de release van YDK in België, begon ik nieuwe songs te schrijven voor de opvolger van The Bigger Picture. Een van de eerste songs was een grappig bedoelde song over iemand die er van droomt (maar het najagen van deze droom welk elk jaar uitstelt) om 'de wereld' te veroveren aan de hand van enkele liedjes. Vorige week dinsdag, twee en half jaar na ontstaan, speelde ik dit nummer, Canada, voor het eerst op de radio: 

Reacties

Antje zei op 16 mei 2009 om 16:12

Canada is een prachtig liedje, en het heeft mij ook aangespoord om mijn dromen na te jagen. Soms heeft een mens gewoon een duwtje nodig he. Bedankt daarvoor!
Veel plezier vanavond

 postkantoor zei op 16 mei 2009 om 17:50

jaag je dromen maar achterna, de wereld gaat in rap tempo open en dat op basis van een paar mooie liedjes..Maar Canada is wel erg ver weg hoor;-)

 Steven zei op 16 mei 2009 om 19:15

http://www.stubru.be/node/49735

Klik eens op "deel 2". En luister naar het eerste liedje.

:)

An zei op 16 mei 2009 om 23:55

Ja, ja, Steven, dat dacht ik ook al! 'k was er bij toen :-).

Canada is voor mij ook nog steeds een favorietje.
'k Denk dat je het voor het eerst in 't publiek speelde in de Minnepoort, nov 06, samen met House By The Creek en Coming of Age. 'k Weet het nog goed want ik was al afgepeigerd in de zetel geploft, maar je had op je site aangekondigd nieuwe liedjes te zullen spelen en daarom vlamde ik op 't laatste nippertje toch nog naar Leuven, in guur weer... Dat optreden was ferm de moeite! De zaal luisterde muisstil...

Milow-interview (audio) op website van radio 1:
http://www.radio1.be/programmas/allez-allez/milow-barst-uit-zijn-voegen
Vind het interessant, en openhartig ook. Geografisch stap voor stap, niet te snel, zeg je, ok... Maar je planning in de tijd, in geval van plan A, dat zijn Reuzenstappen!! Man, man! Ga je dan niet vaker uitzonderlijke omstandigheden (m.i. echt niet ok) zoals voor 5 en 6 juni moeten inroepen?
Enfin... 't is boeiend, en het is tof dat je blijft bloggen.

 tanja zei op 17 mei 2009 om 11:59

Canada, Tja super nummer. 14 juni vlieg ik naar Alberta, Canada (edmonton) om 4 maandan lang te werken. voor mij een droom die uit komt. Vanavond naar gent voor voorlopig de laatste show die ik ga zien voor de komende 6 maanden. Maar neem lekker mn laptopje mee om op de hoogte te blijven (als ik daar tussendoor tijd voor heb)

 Ilse zei op 17 mei 2009 om 19:26

Dat was echt een geweldig optreden in de Melkweg. We hebben er enorm van genoten. We hopen dat we nog veel van Milow horen!

 Patricia zei op 18 mei 2009 om 20:15

Gehe wat leuk!
2009 is toch zeker wel een goed muzikaal jaar voor jou! Dat had je vast nooit echt gedacht maar vast wel ergens gevoeld :) Want tja je kunt briliante muziek maken of niet :p
Denk wel ook aan jezelf, want dan blijft het goed!

greetz

 Rachel zei op 20 mei 2009 om 12:43

Heb na enig speurwerk nog kaartjes weten te krijgen voor de Melkweg a.s. vrijdag! Yes! Het laatste concert van deze clubtour door Nederland. En je mag als 2e in de nieuwe Rabozaal. Ben benieuwd.
Ik ga in ieder geval lekker volluit meezingen en klappen :-)
Ondanks dat Herald of Free Enterprise niet in de playlist staat van deze tour, hoop ik toch heeel erg dat je hem zal spelen vrijdag. Misschien een extra liedje, omdat het het laatste optreden uit de tour is? :-)

Tot vrijdag!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs