TBWA maakt slabbetjes voor één

Voor één kon het jaar 2010 niet mooier beginnen. Op 1 januari ging de kersverse imagospot op antenne. Daarin passeerden verschillende baby’s de revue met op hun slabbetje telkens een onvergetelijke tv-uitspraak of programma van één. Duizenden kijkers bestelden de voorbije dagen hun favoriete slabbetje op de website van één.


 

De kerstcommercial van Victoria's Secret

Michael Bay, regisseur van onder meer Pearl Harbor en Transformers, mocht zich laten gaan voor de kerstcommercial van Victoria's Secret. De obligate borsten gaan hier hand in hand met scheurende gitaar, vuurwerk en explosies.

(via Reclamewereld)
 

Johnnie Walks With Giants

Johnnie Walker wil met een reeks filmpjes hulde brengen aan een aantal giants in een aantal domeinen die wereldwijd mensen inspireren. Onder meer onze eigen Marc Herremans mag opdraven.


 

Alles voor de chauffeur, zegt Subaru

Een aardige commercial van Subaru waarin de chauffeur 'op handen wordt gedragen' door het Subaru-personeel.


 

Thanksgiving

De Thanksgiving-commercial van dierenrechtenorganisatie PETA komt samen met 10 redenen om geen kalkoen te eten.


 

Guinness

Ook Guinness speelt in op het komende WK voetbal in Zuid-Afrika.


 

Kortfilm Stijn Meuris lanceert campagne Vredeseilanden

Vredeseilanden heeft woensdag de aftrap gegeven naar haar campagneweekend van medio januari. Dat gebeurde met de voorstelling van "Le Belge", een kortfilm van Stijn Meuris. Een absurd verhaal dat de aandacht moet vestigen op de miljoenen boerenfamilies als oplossing voor het hongerprobleem in de wereld. Net woensdag eindigde de VN-voedseltop in Rome, een bijeenkomst die bleef steken in vage beloftes.

In "Le Belge", vanaf donderdag te bekijken op de website van Vredeseilanden, wil een Senegalese bananenboer van zijn plantage een elfde Belgische provincie maken. Hij hoopt zo voor zijn bananen eindelijk een leefbaar inkomen te verdienen. Tussen droom en daad gaapt echter een grote kloof.

De trailer van de film vindt u hieronder. De film zelf staat vanaf morgen op www.vredeseilanden.be/lebelge


 

TV-campagne voor financiering Centrum ter Preventie Zelfdoding

Tijdens de eindejaarsperiode zal het Centrum ter Preventie van Zelfdoding de Vlamingen in een tv-spot oproepen om per sms geld te schenken aan hun organisatie. De spot, die op de zenders VT4 en VIJFtv te zien zal zijn, werd woensdag voorgesteld.

In de spot worden de kijkers opgeroepen om een sms met de tekst "steun" naar het nummer 6630 te sturen. Met het versturen van de sms (2 euro per bericht) steun je de organisatie achter de Zelfmoordlijn, waar een team vrijwilligers mensen in nood helpen via telefoon of chat. De organisatie heeft 50.000 euro nodig om het toenemend aantal oproepen bij de Zelfmoordlijn te kunnen financieren.

"Zelfdoding is een groeiend maatschappelijk probleem. In Vlaanderen stappen elke dag zeven mensen uit het leven. Met deze campagne vragen we mensen voor het eerst om een kleine financiële bijdrage, zodat zij die een luisterend oor nodig hebben, dat ook blijven krijgen", verklaarde Grieke Forceville, directrice van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

De campagne is een uitloper van de wedstrijd "Beter in Beeld 2009", die SBS België organiseerde met de steun van de Nationale Loterij. Jonge creatieve studenten kregen de kans om een tv-spot te ontwikkelen voor een non-profitorganisatie. Het Centrum kwam als winnaar uit de bus en kreeg 40.000 euro productiebudget om de spot te maken en 100.000 euro gratis mediaruimte op VT4 en VIJFtv.


 


 

HTC

Heeft gsm-fabrikant HTC zich voor dit spotje laten inspireren door de kutcommercial van Lactacyd? Het perspectief is in elk geval gelijkaardig.


 Beursblogs