Wereldleiders excuseren zich

Obamasorry In de jongste klimaatcampagne van Greenpeace excuseren een aantal grijze wereldleiders zich omdat ze op de Klimaattop in Kopenhagen niet voldoende deden om de klimaatverandering te stoppen.

Meer campagnebeelden hier.


 

Topmodellen samen in sauna

Claudiaschiffersauna_jpg Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Eva Herzigova maken zich op voor wat een gezellig onderonsje in de sauna belooft te worden. Of gaat het hier gewoon om een reclamestunt? Het laatste natuurlijk.

Dolce & Gabbana wist de topmodellen te strikken voor een parfumcampagne. De mannelijke collega's die erbij mochten zijn, blikken stoer in de lens maar zullen zich de fotosessie waarschijnlijk ook nog lang heugen. Wat na afloop met de gepersonaliseerde badjassen is gebeurd, is niet bekend


 

Tetris komt terug

9717_640


 

Veilig achter het stuur

Volkswagen steunt een Chinese campagne tegen alcoholmisbruik achter het stuur.

Vw_steering_wheels Vw_brake_pedals


 

Clearex

Clearex-pimple-wall Leuke stunt van Clearex voor zijn anti-acné-lijn. Het liet een poster van zowat 5 meter hoog ophangen aan een klimmuur in het grootste klimcentrum van Israël. Om het levensecht te maken werden een aantal handgrepen van de muur verplaatst naar plaatsen op het gezicht waar puistjes zich durven manifesteren. (Klik op het beeld voor een grotere versie)


 

Sloggi maakt meest seksistische reclame

Sloggi Een advertentie van Sloggi is verkozen tot vrouwonvriendelijkste reclame van 2008. Al acht jaar verkiest een clubje Franse en Zwitserse feministen de meest seksistische prent.

En daar blijft het niet bij. De vrouwen delen ook heuse 'Macho medals' uit, voor de meest discriminerende opmerking van het voorbije jaar. Bisschop Vingt-Trois van Parijs was deze keer de 'gelukkige'. Toen hem gevraagd werd hoe hij meer vrouwen naar de kerk wou lokken, antwoordde de gewijde man: 'Het moeilijkste is hoogopgeleide vrouwen te vinden. Het is niet genoeg om een rokje te dragen, ze moeten ook wat tussen hun oren hebben.'

en fraai kontje in een bruin doorzichtig slipje scheurt door een gigantisch blauw blad papier. De derrière is volgens de onderstaande tekst 'in promotie in uw verkooppunten'. Dat stootte de feministen wat tegen de borst. Het zou porno en prostitutie promoten.


 

Reclame als lesstof

Gouden-bikini Een reusachtig reclamedoek van Hunkemöller met daarop een vrouw in gouden bikini is lesstof in het Nederlandse reformatorisch onderwijs. Het 'bikinimeisje' wordt gebruikt tijdens de les 'Kwetsende reclames'.

Het doek was in het voorjaar voorwerp van een relletjes in de Utrechtse gemeenteraad. De ChristenUnie vroeg toen aan het stadsbestuur om het doek dat aan de gevel van de plaatselijke Hema hing weg te halen omdat het 'smakeloos' en 'kwetsend voor vrouwen' was. Omdat de partij alleen stond met haar standpunt bleef het doek hangen. Hunkemöller profiteerde optimaal en verkocht massa's bikinisetjes.

De kes Kwetsende reclames bevat verder ook een KRO-reclame van Maria met ontblote borst, een New York Pizza-reclame van een naakte jonge vrouw met pizzadoos voor haar kruis en een Benneton-reclame met een stervende aids-patiënt.


 

Excuses via Twitter

Pepsi heeft zich via Twitter geëxcuseerd voor de zelfmoordplegende calorie-advertenties. B. Bonin Bough, director social en emerging media bij PepsiCo reageerde op een tweet van een redacteur van Adage.


 

Joy, Hope, Love, Paix

Joy, Hope, Love, Paix volgens IKEA.

Ikea_joy_2

Ikea_hope Ikea_love Ikea_paix


 Beursblogs