Opschudding over zelfmoordspot Audi

  • Gepost op vrijdag 8 januari 2010 om 18:40
  • door De Standaard Online

In dit filmpje zie je hoe een man zelfmoord tracht te plegen in een nieuwe Audi A5. Het spotje veroorzaakte veel commotie, maar de Duitse constructeur ontkent dat het om een officieel filmpje gaat.

De video toont een man in een geparkeerde A5. Hij schuift een slang in de uitlaat van de wagen en steekt het andere uiteinde door het zijraampje. Omdat de motor echter zo'n lage uitstoot heeft, slaagt hij er niet in zichzelf om te brengen. Het filmpje sluit af met de tekst "Schone dieseltechnologie. Goed voor het milieu. Goed voor u."

Hoewel het reclamespotje erg professioneel overkomt, ontkent Audi het zelf te hebben gemaakt en verspreid. "Audi gebruikt andere muziek en een ander lettertype in zijn reclameboodschappen", verzekert een woordvoerder vrijdag.

De Duitse constructeur zoekt naar manieren om het filmpje van het internet te halen.


 

Reacties

Datakonijn zei op 2 februari 2010 om 08:25

Ik vind het wel leuk gevonden, maar kan me onmogelijk voorstellen dat een autoconstructeur zoiets zou goedkeuren. Ik denk dat het vele mensen tegen de borst zou stoten die een dierbare hebben verloren door zelfmoord. de suicide eggs vind ik daarentegen wel leuke zelfmoodspots:
http://www.youtube.com/watch?v=bDjc_jgMsZc

 ann pietercil zei op 23 februari 2010 om 17:51

als moeder van een 18jarige zoon die door zelfdoding stierf, kan ik niet anders dan hiertegen protesteren. Dit is geen humor meer. En moeten jullie nu echt heel dit filpje nog eens laten zien en het volledig beschrijven. Sensatie is jullie spijtig genoeg ook niet meer vreemd.

Jewelry Findings zei op 19 mei 2010 om 04:53

oh,good ,thank you your share.

 Teake van der Meer zei op 19 augustus 2010 om 12:18

Kan me wel voorstellen dat dit mensen tegen de borst stuit. Maar het is wel slim gevonden.
En voor mensen die geen connotatie hebben met zelfmoord(zoals ik) is het best grappig.

Marketing Rotterdam zei op 19 september 2010 om 23:10

Gratis publiciteit is altijd goed!

Serge Vanhaverbeke  zei op 23 augustus 2012 om 19:41

Merken hebben waarden, ik kan me moeilijk voorstellen dat deze spot in lijn liggen met de Audi waarden. Smakeloos. Er zijn inderdaad meer manieren om een smakeloze of negatieve beleving uit te beelden dan een positieve.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs