De browser die er geen was

  • Gepost op dinsdag 12 januari 2010 om 16:43
  • door Wim Lecluyse

Paladin Dat de nieuwe campagne van Microsoft voor Internet Explorer 8 voor ophef zorgt, staat vast. Alleen lijkt niemand enthousiast over de manier waarop de webbrowser nu onder de aandacht is gebracht. Een reclamecampagne voor een nieuwe concurrent van IE8 blijkt gewoon van Microsoft zelf te komen. Microsoft maakt de gebruikers attent op de vrije browserkeuze.

Ruim een maand geleden doken berichten op over een 'Belgische browser', die door advertenties op blogs in de kijker kwam te staan. Paladin zou 'snel, veilig en eenvoudig' zijn. De ontwikkelaars, van 'Hoacus Pocus' gaven ook een aantal screenshots vrij van een inderdaad niet bestaande maar knap uitziende browser.

Maar het verhaal hing met haken en ogen aan elkaar. Hoacus Pocus bleek niet te bestaan, evenals de mensen die er voor zouden werken. En deed 'Hoacus' ook niet erg denken aan 'hoax'? Ook met de screenshots leek wat geknoeid in photoshop. Dat daar ook een webadres dat eindigde op 'wearefoolingyou/youdontseeit/nothingiswhatitis/index.html' in opdook, maakte het niet bepaald geloofwaardiger.

Wie vandaag naar de site van Paladin surft, krijgt er snel een video te zien, met op het eind daarvan een bekentenis. 'De blinkende ridder op het witte paard is eigenlijk een boodschapper met een verborgen motief: om een lans te breken voor een andere browser. Een doorwinterde pionier die terug is om opnieuw geschiedenis te schrijven.'

En dat is dan IE8. 'Een volwassen browser dus, die zelfs over meer features beschikt dan degenen die Paladin toegedicht werden.'

Op Twitter lijkt de Paladin-actie wel de buzz van de dag, maar op de eerste positieve reacties is het nog wachten.


 

Reacties

 Filip Steeno zei op 23 maart 2010 om 09:31

hier gebeurt niet veel meer op deze blog...

 Stijn Driessen zei op 23 april 2010 om 15:06

Misschien wouden ze er wel zeker van zijn dat de gebruiker snapte dat dit niet echt is. Vandaar de lage geloofwaardigheidsgehalte. Ik persoonlijk vind dit ook erg jammer. Ik heb toch leukere campagnes gezien..

Zoekmachine adverteren FloQom zei op 8 juni 2010 om 11:35

Lekker bezig Microsoft. Ik denk dat er andere browsers komen die internet explorer zullen doen vervagen. Chrome maakt een goede kans, maar mijn voorkeur gaat uit naar Mozilla Firefox.

 Advento zei op 5 november 2010 om 07:46

Ze doen in ieder geval hun best om met een nieuwe(re) versie te komen.

 Ontwerpia zei op 9 maart 2011 om 22:34

IE8 mag stilaan gaan uitdoven en IE9 mag komen. IE blijft de meest gebruikte browser, maar met HTML5 zal IE9 toch een serieuze stap vooruit zetten.

arganolie zei op 4 juli 2011 om 01:12

ze doen zeker hun best

Marketingbureau zei op 16 augustus 2012 om 14:47

Firefox is IE aardig aan het inhalen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs