Het werkt

Tom Dehaene heeft het gedaan. Hij heeft een document in het Vlaams Parlement ondertekend met een elektronische handtekening. Naar verluidt is hij de eerste die dat doet. Het systeem werd nochtans vorige maand met de nodige show voorgesteld.

Dehaene kreeg na zijn mail trouwens een mail terug met de vraag of hij het nog eens wou bevestigen. Zeker is zeker.


 

Radio Vlaams Belang (1)

De eerste uitzending van VB6015, het radiostation van Vlaams Belang, verliep een beetje in mineur. Uiteindelijk slaagde Vlaams Belang er niet in om via DRM (digitale korte golf) uit te zenden.

Dat kwam doordat Vlaams Belang ter elfder ure besloot niet vanuit Duitsland maar vanuit Engeland uit te zenden. Na een klacht moest de partij eerst de teksten naar het Engels vertalen. Merlin Communications, dat de zenderinfrastructuur beheert, wou na een klacht geen enkel risico lopen.


 

Radio Vlaams Belang (2)

Niet getreurd, de uitzending van VB6015 kan ook via het internet worden beluisterd. Wie de moeite doet, hoort vooral een Vlaams parlementslid dat blijkbaar nood heeft aan wat therapie omdat hij zolang het radiomedium heeft moeten missen.

Het is dan ook meer dan symbolisch wanneer hij na een uur uitzending toegeeft dat mensen zich afvragen: ,,Hoe komt het toch dat jij zo'n etter bent geworden?''


 

Radio Vlaams Belang (3)

Tussen het geaffecteerd geleuter over de vrije meningsuiting heen, knoopt Jurgen Verstrepen ook gesprekjes aan met Hugo Coveliers (ex-VLD) en Filip Dewinter (Vlaams Belang), die hij plichtsgetrouw aanspreekt met ,,baas''. Hippe plaatjes moeten de talloze luisteraars overtuigen om niet aan de knop te draaien. Het wordt uitkijken naar de gastenlijst van volgende week. Wedden dat Marie-Rose Morel (Vlaams Belang) of de journalist Derk-Jan Eppink langskomen?

www.vlaamsbelang.org


 

Goed zo, Herman

Kamervoorzitter Herman De Croo (VLD) zit nog steeds thuis. Het herstel na zijn rugoperatie duurt langer dan verwacht. Voor een workaholic als De Croo geen vanzelfsprekende situatie, maar de kamervoorzitter trekt zich aardig uit de slag.

Het motto daarbij is ,,als Mozes niet naar de berg komt, moet de berg maar naar Mozes komen''. Woensdagavond werden de Vlaamse Wetstraat-journalisten in de ambtswoning van de voorzitter ontvangen. De Croo was virtueel aanwezig. Hij sprak de aanwezigen toe via een webcam.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs