Mevrouw De Crem (1)

3377somclfdecremHoe heeft Pieter De Crem zijn vrouw leren kennen? In de muziekles op de lagere school. Zij speelde blokfluit, hij klarinet. En toen, vele jaren later, belde ze hem op om in zijn campagneteam te mogen werken. ,,Ik zat nog maar twee dagen in zijn team en hij vroeg al of ik niet met hem wilde trouwen,'' vertelt ze in Humo.

Een beetje snel vond de latere mevrouw De Crem. ,,Maar toen hij het drie maanden later weer vroeg, heb ik ,,ja'' gezegd.'' Waarom? ,,Zijn enthousiasme, misschien ook zijn ambitie. En hij is lief. Ik hou van zijn gevoel voor humor en zijn relativeringsvermogen.'' Relativeringsvermogen?


 

Mevrouw De Crem (2)

Hoe communiceert Pieter De Crem thuis? ,,Misschien dat hij in het parlement regelmatig blaft, maar hier dus nooit. Pieter zingt. Hij kent alle Vlaamse klassiekers uit het hoofd. Dan begint hij tijdens het koken ineens Jennifer Jennings te zingen.''


 

Festival voor Verdraagzaamheid

Als politici een radiostationnetje kunnen beheren, waarom dan geen muziekfestival organiseren, moet het Vlaams-parlementslid Kurt De Loor hebben gedacht. ,,In een tijdperk waar egoïsme en onverdraagzaamheid steeds meer hoogtij vieren, konden wij als festivalorganisatoren namelijk niet langer onverschillig blijven.

Vanaf 2005 gaat Rock Zottegem daarom door het leven als Festival voor Verdraagzaamheid, een label dat hopelijk ook andere festivals in de toekomst zullen dragen. Op onze manier willen we daarom een bescheiden steentje bijdragen voor meer verdraagzaamheid,'' vertelt hij in een uitnodiging voor een persconferentie. Partners van de Loor zijn Oxfam, Amnesty en de Holebifederatie.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs