Team De Gucht

  • Gepost op vrijdag 15 januari 2010 om 00:20
  • door De Standaard Online
Een van de twee andere kandidaten bij die voorzittersverkiezingen, Gwendolyn Rutten, moest bijna dagelijks de lelijke geruchten ontkennen dat ze eigenlijk aan het hoofd stond van ‘Team De Gucht'. Die tijd is nu gelukkig voorbij. ‘Proefde de voorbije dagen al een beetje van nieuwe leven en het smaakte naar meer!', liet ze gisteren weten op haar Facebook-pagina.

Dat nieuwe leven lijkt verdacht veel op het oude. Maandag gaat ze aan de slag op het kabinet van Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD). Van 1999 tot 2002 was ze al medewerkster van De Gucht.

De Gucht vroeg Rutten al toen hij pas Europees commissaris was, halfweg vorig jaar, maar botste toen op haar voorzittersambities. Meteen na haar mislukte gooi naar de macht zette hij de deur opnieuw open, maar nog hapte Rutten niet toe. Ze wou ‘eerst de dingen op een rijtje zetten'. Dat is nu gebeurd.

‘Niet winnen bij de verkiezingen en dan een beetje rond de nieuwe voorzitter blijven hangen, heeft niet veel zin', zegt ze. ‘Ik ben intussen wel lid van het partijbestuur geworden, maar dat vraagt maar een paar uurtjes per week. Een voltijdse baan kan je dat bezwaarlijk noemen.'
 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog





Vlaamse blogs