Ziekenboeg (1)

CD&V-senator Pol Van Den Driessche (49) is dinsdagavond opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge voor een dringende ingreep. Hij had zijn huisarts opgezocht voor buikpijn. Die verwees hem meteen door naar het ziekenhuis, waar men een appendicitis vaststelde. De operatie is geslaagd, maar de senator moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven.


 

Ziekenboeg (2)

Van Den Driessche is niet de enige CD&V’er die in de ziekenboeg belandde. Vlaams minister-president Kris Peeters brak tijdens een zeiltocht op de Egeïsche Zee zijn rechterhand. Bij het losmaken van een reddingssloep raakte de minister-president vertstrikt in een touw en tuimelde in het water. In het ziekenhuis van de Turkse badplaats Marmaris kreeg hij een gips aan de rechterarm.


 

Tolk (1)

Goed nieuws voor tolken in Zaventem. Het gemeentebestuur vraagt aan anderstaligen die niet voldoende Nederlands spreken, om zich voortaan aan het gemeenteloket aan te melden met een tolk. 'Door wetten en decreten is het de bedienden tuchtrechtelijk verboden een andere taal dan het Nederlands te spreken met het publiek', klinkt het in een mededeling.


 

Vollebaek

MR-senator Alain Destexhe pleit voor een internationaal bemiddelaar om de politieke crisis op te lossen. 'Een internationaal bemiddelaar biedt toch meer perspectieven dan een premier aan wie wordt gevraagd om zelfmoord te plegen.' Volgens Destexhe is Knut Vollebaek, de Hoge Commissaris voor Nationale Minderheden van de OVSE, geknipt voor de bemiddelingsfunctie. 'Ik weet dat de Vlamingen niet houden van het woord minderheden', stelt de MR-senator, 'maar deze man is een beroepsdiplomaat die ervaring heeft met communautaire problemen.'


 

Tolk (2)

Eric Van Rompuy (CD&V), schepen in Zaventem, zegt dat de mededeling van het gemeentebestuur niet kwaad bedoeld is. 'Wij willen alleen het eentalig Nederlandstalige karakter van onze gemeente benadrukken. De Franstaligen zien daar een provocatie in, maar op die chantage gaan we natuurlijk niet in. Ook voor burgemeester Francis Vermeiren (Open VLD) is er niets aan de hand: 'Wij zijn van goede wil, we ontvangen de mensen en tonen hen de mededeling in zes talen. Maar we leven nu eenmaal in Nederlandstalig gebied en we moeten de wet respecteren. In andere randgemeenten geldt trouwens al jarenlang dezelfde regeling, zonder problemen.


 

Gordel


Er komt dan toch geen boycot van de burgemeesters van Kraainem en Wezembeek-Oppem tegen de Gordel, meldt Kraainems gemeenteraadslid Luk van Biesen (Open VLD). 'De schepencolleges van de gemeente hebben besloten om de Gordel toe te laten, onder de voorwaarde dat er geen fascistoïde slogans worden gebruikt.'


 

Tolk (3)

Bij Julie Fernandez Fernandez, de PS-staatssecretaris met Spaanse roots, zijn tolken overbodig. Als eerste regeringslid start ze met een tweetalige weblog. Ze wil naar eigen zeggen met dit initiatief onderstrepen dat de verschillende talen in ons land een echte verrijking zijn.
juliefernandeznl.blogspace.be/

Met bijdragen van Tommy Thijs en Steven Samyn


 

Recht op plezier (1)

'Mijn bijna-ex-man is voor drie weken met de kinderen naar de Côte d'Azur, en ik dacht: waarom zou ik hier blijven mokken? Ik heb ook recht op plezier in mijn leven. Dus waarom niet?' In Dag Allemaal doet Vlaams Belang-parlementslid Marie-Rose Morel uitgebreid uit de doeken waarom ze sinds een week op de datingsite Rendez-vous prijkt, op zoek naar 'vriendschap met een man'.


 

Welkom

Nieuwkomers in de Vlaamse Rand krijgen binnenkort van de Vlaamse overheid een viertalige brief en folder (Nederlands, Frans, Engels en Duits) in de bus. De folder zal de brochure 'Welkom in de Vlaamse Rand' kort voorstellen en uitleggen hoe men een exemplaar in de taal van zijn/haar keuze gratis kan aanvragen. Vlaams minister Frank Vandenbroucke (SP.A) moest daarvoor wel toestemming vragen aan de Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT). Die koppelde enkele voorwaarden aan het meertalige initiatief. Zo moet in de Nederlandse tekst duidelijk de reden worden opgegeven waarom men de brief en folder in vier talen wil verdelen. Daarnaast moet boven de anderstalige teksten uitdrukkelijk de vermelding 'vertaling uit het Nederlands' worden aangebracht.


 

Recht op plezier (2)

'Vanaf een bepaalde leeftijd zit je in een vast circuit. In mijn geval de politiek en het is nu ook weer niet zo dat het daar bulkt van de knappe mannen. (...) Ik ben niet op zoek naar een lief. Alleen een beetje fun in mijn leven', zegt Morel nog.


 

Cuvée Open VLD

M-flash, de Open VLD-nieuwsbrief voor lokale mandatarissen en bestuursleden, heeft een uitzonderlijk aanbod voor alle liberalen. 'Om op uw zomerse BBQ, tuinfeest of receptie te klinken, biedt Open VLD u een uitzonderlijk aanbod van witte wijn aan. Voor slechts 19,95euro ontvangt u 6 flessen witte Cuvée Open VLD', klinkt het. Bestellingen kunnen enkel opgehaald worden op het partijsecretariaat in Brussel. 'En dit na contante betaling.'


 

T-shirt (1)

'Bij ons vorige bezoek aan Barcelona in april 2005 maakte een Vlaming mij toen de bemerking dat de splitsing van BHV nog langer zal duren dan de bouw van de kathedraal (gestart door architect Gaudi in 1886 en nog steeds niet voltooid…). Dit jaar hebben we gelukkig geen Vlamingen ontmoet; wel kreeg ik op het strand van L'Ampolla de vraag waarom ik mijn T-shirt “BHV Splitsen NU” in Zaventem had gelaten. Ik antwoordde hem dat het te warm was voor de Spaanse zon maar mijn “grapje” klonk niet al te geloofwaardig. Het belooft voor de Gordel.' Eric Van Rompuy (CD&V) op zijn website.
www.ericvanrompuy.be


 

Strubbelingen

Senator Jean-Jacques De Gucht kiest in Humo Krist'l Strubbe, Open VLD-schepen in Mechelen, als zijn 'favoriete one night stand'. 'Als journaliste vond ik haar al straf, ze stelde altijd de juiste vragen', zegt De Gucht. Dat de vriend van Strubbe, Vincent Stuer, de woordvoerder is van vader Karel De Gucht, houdt De Gucht jr. niet tegen: 'Daar trek ik me niets van aan. Sorry Vincent!'


 

T-shirt (2)

'Herman is grootvader geworden van Lander. Hij weegt 3 kg en is 48,5 cm groot. Misschien kan Lander zich later de kleinzoon noemen van de laatste Belgische Kamervoorzitter en weet hij nog dat zijn grootoom Eric zich in het begin van deze eeuw inzette voor de splitsing van BHV. Wellicht zal het einde van juli 2008 door Lander alleen herinnerd worden als de maand van zijn geboorte en is die deadline van 31 juli zelfs geen voetnoot in de geschiedenis van België', aldus nog Eric Van Rompuy.

Met bijdragen van Wouter Verschelden en Steven Samyn.


 

Sekslijnen (1)

Minister voor Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft een ontwerp-KB klaar om de maximale duur van 0900-gesprekken op te trekken van 10 naar 20minuten. De 0900-nummers, die tot 4 euro per minuut kosten, worden vooral gebruikt voor seks- of astrolijnen. Freya Van den Bossche (SP.A) besliste als bevoegd minister in de vorige regering om de gesprekken na 10 minuten automatisch te laten afbreken. Volgens Van Quickenborne klagen veel bedrijven dat 10minuten niet lang genoeg is voor een ideale dienstverlening. De liberaal wil tegelijk wel de prijs per minuut halveren.


 

Heineken

Sven Gatz is niet alleen Open VLD-fractieleider in het Vlaams Parlement, maar ook bierkenner. 'Maar ik ben geen biersnob', klinkt het in Ché. 'Een bier wordt niet beter omdat het op weinig plaatsen verkrijgbaar is. Kijk, als ik op het vliegtuig naar de Verenigde Staten zit en het enige bier aan boord is Heineken, dan kan ik daar ook van genieten. Nu mag iedereen mij voor deze uitspraak doodschieten, dat kan me geen bal schelen. Een pils van Heineken is geen groot bier, maar zo slecht als de Belgen zeggen dat het is, is het ook niet. Hoe zou het anders de hele wereld kunnen veroverd hebben?'


 

Sekslijnen (2)

Het is niet omdat het vakantie is dat de regering geen ruzie meer maakt. Minister van Consumentenzaken Paul Magnette (PS) is het niet eens met het ontwerp-KB van zijn collega Van Quickenborne. 'Men weet hoeveel van dit type oproepen kunnen leiden tot een aanslag op het huishoudelijk budget. Het zou dan ook beter zijn om de tarieven te verlagen en de maximale duur van 10 minuten voor een gesprek te behouden. Bedrijven die hun diensten niet kunnen leveren binnen de termijn van 10 minuten, kunnen te allen tijde gebruikmaken van een traditioneel nummer', benadrukte de PS-minister gisteren in een mededeling. Magnette en Van Quickenborne sloten onlangs een protocolakkoord af rond consumentenzaken. Voor heel wat beslissingen is de handtekening van beide ministers nodig. Aangezien ze het over dit dossier niet eens zijn, komt het na zomer op de tafel van de voltallige ministerraad.


 

Trudy (1)

Premier Yves Leterme (CD&V) leest naar eigen zeggen al enige tijd geen kranten meer. Mocht hij dat willen, dan is er nog een praktisch probleem: zijn geit Trudy. Die is namelijk verlekkerd op kranten.


 

Toekomst (1)

'Elke dag vraag ik me af of ik nog lang aan politiek ga doen', aldus N-VA-voorzitter Bart De Wever in La Libre. 'Vooral na het jaar dat we hebben meegemaakt. Ik ben vergeleken met Milosevic en Hitler, mijn kinderen zijn bedreigd, ik heb honderden haatmails ontvangen, de ruiten van mijn wagen zijn ingeslagen en ons partijsecretariaat werd beschadigd.'


 

Trudy (2)

Behalve kranten durft Trudy ook al eens haar tanden in een boek te zetten. Laatste slachtoffer was - toeval of niet - Het verdriet van België van Hugo Claus. Premier Leterme heeft ondertussen een nieuw exemplaar van het boek in huis gehaald.


 

Toekomst (2)

'Ik ben iemand die veel nadenkt en zich veel zorgen maakt', zegt De Wever. 'Niet zoals kamervoorzitter Herman Van Rompuy (CD&V). Die kan alles vergeten in het weekend. Ik niet. Mijn manier om te overleven is alles met veel humor en cynisme behandelen Ik probeer de zaken te relativeren. Ik probeer.'


 

Trudy (3)

Koningin Paola bezocht zondag de landbouwbeurs van Libramont. Een geit kreeg ze niet. Wel een jong Ardeens veulen dat de naam 'Reine de prés de Libramont' draagt. Zaterdag had prins Laurent met vrouw en kinderen - zonder lijfwachten - al een bezoek gebracht aan de landbouwbeurs. Laurent kreeg veulen noch geit.


 

Toekomst (3)

'Voor mijn ego was het een annus mirabilis', merkt Van Rompuy op in <i>De Morgen</i>. 'Op je zestigste Kamervoorzitter mogen worden en geroepen worden als verkenner en verzoener, dat laat je niet onverschillig. Maar voor de politiek was het een annus horribilis. Al moet je dat laatste ook nuanceren. Grote akkoorden kennen een lange lijdensweg. Om van Egmont tot de tweede staatshervorming van 1980 te komen, waren er ook drie regeringen en één verkiezing nodig. Nu zijn we nog maar één jaar bezig, zou je optimistisch kunnen zeggen.'


 

Tour

Ook voor eerste minister Yves Leterme (CD&V) is het even vakantie. De premier rijdt zondag in een wagen van de Belgische wielerploeg Silence-Lotto de laatste tourrit mee. Hij hoopt dat kopman Cadel Evans wint, maar als het uiteindelijk iemand van het concurrerende CSC is, vormt dat niet echt een probleem. De eerste minister is ’s avonds niet alleen uitgenodigd bij Silence-Lotto, maar ook bij CSC.


 

Congres

Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) krijgt steun van zijn voorgangster Anne-Marie Lizin (PS) om een federaal congres in het leven te roepen om over een nieuw Belgisch pact te onderhandelen. ‘Ik vind dat de formule een zekere waarde heeft en dat, gezien de huidige institutionele problemen, geen enkel voorstel mag worden weggegooid’, zegt Lizin.


 

Optimistisch

‘Optimism is a moral duty’ voor elke rechtgeaarde liberaal, en dus ook voor kamerfractieleider Bart Tommelein. ‘De drie bemiddelaars zijn voor mij geen onbekenden’, schrijft hij in zijn blog. Ik ben ervan overtuigd dat zij erin zullen slagen een positieve dynamiek op gang te brengen. Opdat ons land de hervormingen kan krijgen die het nodig heeft om het bestuur voor zijn burgers op de best mogelijke wijze te organiseren. Dat zal tijd kosten, maar het zal de moeite waard zijn. Voor iedereen.’


 

Verschaeve

Het Verschaevemuseum in het West-Vlaamse Alveringem sluit zijn deuren, bij gebrek aan belangstelling. De jongste tijd kwamen er nog amper 100 bezoekers per jaar over de vloer. De gemeente krijgt het gebouw waar de Vlaams-nationalistische priester en collaborateur Cyriel Verschaeve leefde en werkte, in erfpacht. Het wil er kantoren van maken.


 

Boobs

Het einde van België blijft een onuitputtelijke inspiratiebron voor initiatieven op het internet. Tegelijk met de discussies in de Wetstraat zakt ook het niveau op het web.

Onder het motto ‘Betogingen, petities, politieke kunstgrepen, ... het heeft allemaal niet veel zin. Dit ook niet, maar het is toch véél plezanter!’ werd de website boobsforbelgium gelanceerd. Foto’s van zowel Vlaamse als Waalse borsten zijn er welkom om het land te redden.

www.boobsforbelgium.be


 

Boeren

De 74ste editie van de Landbouwbeurs van Libramont gaat vandaag van start. De opening dreigt echter in het water te vallen. Ongeveer 500 Luxemburgse landbouwers zijn van plan deze ochtend de VIP-zetels op het podium bezetten. Die zijn normaal voorbehouden voor politici.

De boeren zijn boos op federaal minister van Landbouw Sabine Laruelle (MR) en haar Waalse collega Benoît Lutgen (CDH). Voorts willen ze symbolisch de stands van een aantal administraties afsluiten. Of de stand van de Vlaamse regering zal worden aangepakt, is niet duidelijk.


 

Marionetten (2)

‘Uiteindelijk zal er alleen gesproken worden over wat de Vlamingen interesseert. Voor sommige Vlamingen is het basisprincipe: alles wat van mij is, is van mij, alles wat van jullie is en mij interesseert moet onderhandeld worden. Ondertussen blijven de vertegenwoordigers van Vlaanderen op hun postjes zitten om ze van binnenuit te legen ten voordele van hun gemeenschap’, schrijft Flahaut.

‘Voeg daar de arrogantie bij, het dagelijkse misprijzen en het continu met de vinger wijzen van de ander en u zal begrijpen dat er weinig reden tot optimisme is.’


 

Portret

Kamerlid Herman De Croo (Open VLD) krijgt een uniek portret in de gangen van de Kamer. Elke ex-kamervoorzitter heeft recht op zo’n portret, maar De Croo wordt de eerste die in profiel is afgebeeld. Op het schilderij loopt hij in de gang voorbij een spiegel, wat moet verwijzen naar de Vlaamse Primitieven. De Baskische schilder Enkeo Fraile-Ugalde maakt zijn borstels nat voor een bedrag tussen de 12.500 en 15.000 euro.


 

Nieuw personeel

Dirk Van de Poel wordt de nieuwe kabinetschef van de burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens (SPA). De 44-jarige Van de Poel vervangt Peter Renard, die naar eigen zeggen na vijf jaar aan een nieuwe uitdaging toe was. Van de Poel is nu nog ‘beleidsadviseur arbeidsmarktstrategie’ bij de VDAB. Eerder was hij kabinetsadviseur Sociale Economie en Gelijke Kansen op het kabinet van Vlaams minister Kathleen Van Brempt (SP.A).


 

Ballon

De Croo blijft overal in Vlaanderen opduiken, zoals bij de openingsceremonie van de Gentse Feesten. Daar mocht hij net als andere politici een ballon oplaten, met daaraan een kaartje waar hij een opschrift op achterliet. Oorspronkelijk schreef hij ‘Vive Leterme’ om er dan ‘Vive Le Terminus’ van te maken.


 

Corridor

Kamerlid Luk Van Biesen (Open VLD) trekt vandaag naar ‘de drukste corridor van het land’: de verbindingsgang tussen het station Brussel Centraal en de metro Centraal Station, waar dagelijks 100.000 voorbijgangers zich naar trein of metro haasten. Volgens Van Biesen ligt die er zwaar verloederd bij. ‘Leidingen liggen los, elektriciteitskastjes zijn opengebroken, de riolering is beschadigd en de geur is niet te harden.’


 

Villa

Na de gemiste afspraak vorige week dinsdag – Leterme zou zijn regeerverklaring komen lezen, maar nam maandagnacht ontslag – grijpt Villa Politica deze week opnieuw zijn kans. Het parlementaire debat komt vandaag live op televisie, Ketnet moet wijken.


 

Verwens

Een wolk voor de zon
en een schaduw op mijn blad.
Ik verwens de wolk.

Een haiku van kamervoorzitter Herman Van Rompuy (CD&V).


 

Brabançonne (1)

Bij het traditionele Te Deum werd dit jaar niets aan het toeval overgelaten. Om elke verwarring met de nationale hymnes uit onze buurlanden uit te sluiten, kregen alle genodigden op voorhand de gedrukte tekst van de Brabançonne.


 

Overstap

Jacques D’Hooghe, in een vorig leven CD&V-senator, heeft zich na vijf jaar politieke inactiviteit bekeerd tot Lijst Dedecker. ‘Ik ben gewonnen voor een gezonde economie. De enige die dat consequent verdedigt, is Jean-Marie Dedecker’, zegt hij in een mededeling.

D’Hooghe kon naar eigen zeggen al goed met Dedecker opschieten toen ze beiden nog in de Senaat zaten, Dedecker met Open VLD in de meerderheid, D’Hooghe in de oppositie.

LDD pronkt met D’Hooghe als de ‘eerste overstap uit de hoogste CD&V-rangen’.


 

Brabançonne (2)

Premier Yves Leterme (CD&V) ging nog een stapje verder. Om de pers te ontlopen, glipte hij langs een zij-ingang de kathedraal binnen. Toen hij bij het buitengaan toch geconfronteerd werd met verschillende Franstalige media, hield hij de lippen stijf op elkaar. Weinig elegant, maar een meer doeltreffende manier om niet per ongeluk de Marseillaise aan te heffen valt nauwelijks te bedenken.


 

Gordel (1)

De Waals-Brabantse gemeente Grez-Doiceau was bereid een recreatieve wandel- en fietstocht in het kader van de Gordel toe te staan. ‘We zeggen ja, in een geest van openheid en ontvangst. We zullen zelfs een welkomstbord plaatsen, geschreven in de drie Belgische talen en misschien zelfs in het Engels’, zegt burgemeester Alain Clabots.


 

Gordel (2)

Volgens de RTBF zal het welkomstbord echter niet nodig zijn. Grez-Doiceau zou erop aangedrongen hebben dat er geen nationalistische slogans langs het parcours zouden te lezen zijn. De organisatoren zouden daarna hebben afgehaakt.


 

Le Monde

De Franse kwaliteitskrant Le Monde heeft in zijn zondageditie zijn licht geworpen over de Belgische politieke crisis. ‘België en Europa moeten zich de vraag stellen of dit land nog regeerbaar is en een toekomst als natie heeft. De jongste politiek-institutionele crisis in België laat ruimte voor pessimisme.’


 

Kopie

De Vlaamse minister van Cultuur, Bert Anciaux (Vl.Pro), heeft zijn collega’s ook dit jaar vakantielectuur meegegeven tijdens de laatste Vlaamse ministerraad voor de zomervakantie.

Onder de lectuur zal ook Wedervaren van een cabinetard, het jongste boek van de voormalige kabinetschef van Fientje Moerman, Rudy Aernoudt, waarin die afrekent met de Vlaamse regering. Alleen, het was niet het boek zelf dat in het pakketje zat, alleen foto8 kopieën ervan.

Wel vreemd voor een minister die gelet op zijn bevoegdheden toch ook met auteursrechten begaan hoort te zijn.


 

Icoon (1)

De voormalige kamervoorzitter Herman De Croo (Open VLD) heeft zijn staatsieportret gekozen dat in de gangen van de Kamer zal worden opgehangen.

Het portret zal worden geschilderd door een specialist in het restaureren van orthodoxe iconen, Eneko Fraile-Ugalde. De man is van Spaanse afkomst, maar is getrouwd met een Belgische. Hij heeft een atelier in Brussel.


 

Marathon

Het is dan toch niet gekomen tot een marathonzitting, tijdens de laatste bijeenkomst van de Senaat voor de zomervakantie. De senatoren hadden daarvoor gevreesd omdat de meerderheid vorige woensdag met een trucje het wetsontwerp had goedgekeurd dat de wapenwet wijzigt.

Maar de oppositie besloot om niet te filibusteren. Ze vroeg wel de schrapping van de agenda van het wetsontwerp. Toen de meerderheid dat weigerde, verlieten groenen en SP.A/Vl.Pro de zaal.


 

Icoon (2)

Sinds het ontstaan van België krijgt iedere kamervoorzitter een staatsieportret. Herman De Croo koos uit verschillende voorstudies een portret in profiel. Het beeldt een minzame De Croo uit terwijl hij in de statige wandelgangen van het parlement voorbij een spiegel loopt.

De keuze van De Croo gaat in tegen de traditionele stijl van zowat alle portretten van zijn voorgangers. Naar verluidt gaf de geboortedatum van de schilder, 1968, de doorslag bij de beslissing van De Croo. In dat jaar werd hij voor de eerste keer verkozen.

I


 

Inflatie

Kamer en Senaat hebben de regering hun budgettaire verzuchtingen overgemaakt voor 2009. De Kamer rekent op een verhoging van de dotatie met 5,5 procent, de Senaat met 4,04 procent.

De verhoging heeft te maken met de inflatie en de personeelskosten, die als gevolg van de automatische indexering ook stegen.

De sterkere stijging van de begroting van de Kamer heeft alles te maken met een hoger aantal nieuw gepensioneerden die een beroep doen op de pensioenkas van de Kamer.


 

Verkeren

‘Misschien moeten we als Vlaamse regering zelf maar voor 400 miljoen euro maatregelen nemen ten voordele van de koopkracht van de mensen. Want als we op het federale moeten wachten, kan het nog lang duren.’ Vlaams minister Bert Anciaux (Vl.Pro) kan duidelijk niet meer lachen met de huidige impasse.

Anciaux verbaast zich ook over de bocht van de Franstalige partijen. ‘Vandaag eisen ze bijna in koor een stevige staatshervorming. Je moet ze tegenhouden of ze bepleiten zelfs de splitsing van het land met een onafhankelijk Wallobrux. ’t Kan verkeren.’


 

Scouts

Ook de scouts ontsnappen niet aan de crisissfeer in de Wetstraat. Benoît Tricot (CDH), burgemeester van het kleine en rustige Rendeux in de provincie Luxemburg, heeft aan een Vlaamse scoutsgroep op kamp in zijn gemeente gevraagd om de Vlaamse leeuwenvlag neer te halen.

De buren van de scouts konden niet met die vlag lachen en waarschuwden de burgemeester, die op zijn beurt de politie inschakelde. De brave scouts gehoorzaamden zonder morren.

‘In het licht van huidige crisis leek een Vlaamse leeuw wat delicaat, zeker tegenover de lokale bevolking. Mocht de Belgische vlag er nu nog naast hangen...’ Tricot benadrukt wel dat het incident vorige week gebeurde, dus nog voor het ontslag van Yves Leterme.


 

Dehaene

Oud-premier en ontmijner Jean-Luc Dehaene (CD&V) vertelt in het Franse weekblad Paris Match dat hij de politieke crisis niet van dichtbij volgt, al heeft hij het nog steeds constant over zijn schootnota die vorig jaar gefotografeerd werd toen hij naar de koning reed.

Over de Belgische vlaggen die in diezelfde periode vooral in Franstalig België opdoken, vertelt Dehaene dat die ‘niets voorstellen’. ‘Ze worden alleen maar uitgehangen tijdens het WK voetbal of als de koning sterft. Dat heeft op lange termijn totaal geen invloed.’


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs