Zwaailichten

  • Gepost op woensdag 15 februari 2006 om 13:16
  • door Redactie Wetstraat

Vlaams minister Bert Anciaux (Spirit) is niet te spreken over vip-wagens met zwaailichten, die zich boven de wet verheven achten. ,,Toen ik minister van Mobiliteit was, moest ik zelf vergunningen verlenen . (...) Onder meer collega Reynders was zeer inschikkelijk om toch maar een blauw zwaailicht te mogen bezitten. Ook al waren de voorwaarden voor het gebruik ervan uitzonderlijk streng gemaakt, toch was Didier zielsgelukkig met zijn speelgoed. Het was alsof hij pas dan een echt belangrijk minister was."

Reynders is niet alleen. ,,Ook het koningshuis negeert volledig de wegcode bij de dagelijkse uitstapjes of routineverplaatsingen.'' Anciaux besluit met een oproep: ,,Vips aller landen, stop met dit machtsmisbruik. (...) Werk je frustratie op een andere wijze uit. Stop met onschuldigen in gevaar te brengen. Hoge bomen vangen veel wind. (...) Daarvoor de kleine boompjes in gevaar brengen is niet netjes.''


 

Reacties

 marlon vanco zei op 15 februari 2006 om 22:25

Ik wil even inpikken op "Ook het koningshuis...".
Dit is wel degelijk foute informatie. Ik mag dit beweren als oudgediende van het Huis.
De mensen van de escorterende veiligheid hebben hun stricte richtlijnen, daar is niks illegaals aan. Wie het tegendeel beweert, moet zich beter informeren. Ik klets hier niet uit mijn nek.
Ter staving zie mijn blogitems over het leven en werken ten Paleize.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs