Spanning

  • Gepost op zaterdag 18 februari 2006 om 14:31
  • door Redactie Wetstraat

,,De katholieke moraal kent de spanning tussen hoge (haast onbereikbare) idealen en een pastoraal van mededogen voor degenen die aan die hoge verwachtingen niet kunnen beantwoorden. Die tegenstelling kwam goed tot uiting in de recente discussie over de rechten van illegalen in ons land. Hoe humaner men is voor enkelen (die op steun van autochtonen kunnen rekenen) hoe inhumaner men tegenover anderen is (die alleen staan). Hoe harder de wet wordt toegepast, hoe onrechtvaardiger men is tegenover mensen die te goeder trouw zijn.''

Herman van Rompuy op zijn weblog.


 

Reacties

 marlon vanco zei op 18 februari 2006 om 14:51

Dit lijkt me een uitstekend voorbeeld van een sofistische redenering, in de betekenis van een "drogredenering": recht praten wat krom is.
Bij CD&V zijn een aantal mensen de CVP terug aan het uitvinden. Leterme die eerst gemoedelijk zit te konkelfoezen met de Koning ter receptie, daarna zijn gal spuwt op de monarchie, nog maar eens een koninklijke bocht induikt en er royaal weer uitdraait.
Idem dito onze Herman Van Rompuy, welke normaal begaafd mens kan nu een touw vastknopen aan zulke cryptische bedenkingen (of berekeningen)?
Hij snapt dit immers zelf niet. Hoe kan het ook?

bono zei op 19 februari 2006 om 17:02

ja van die quote van van rompuy snap ik zelf ook niets.
maar leterme vind ik wel een toffe knul, met het charisma van een lavabo, maar een geloofwaardigheid waar een dedecker (en vele anderen) jaloers op zijn.
dit dan in verband brengen met de overgang die de cd&v maakte, weg van de cvp, is zo gemakkelijk (en zonder veel nadenken, vermoed ik), het is zowat een automatisme.

 marlon vanco zei op 20 februari 2006 om 23:01

Dat Leterme het charisma van een lavabo heeft, is ondertussen ook een automatisme-quote geworden.
Het wordt tijd dat CD&V eens een voorzitter kiest.Ik bedoel, de wazige Jo Van Deurzen die gelooft zelf geeneens dat hij die functie bekleedt.
En Bono, ook niet teveel over nadenken. Zing ze.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs