Kazakken- draaier

  • Gepost op vrijdag 24 februari 2006 om 07:51
  • door Redactie Wetstraat

Kazakkendraaier. Die term kreeg kamerlid Guido Tastenhoye (Vlaams Belang) gisteren opgekleefd, omdat hij het - tegen het partijstandpunt in - opneemt voor Kazachse asielzoekers. De woordspeling circuleerde gisteren al snel door de wandelgangen van de Kamer. Op die manier bereikte ze ook Maya Detiège, die prompt afstapte op Tastenhoye, terwijl hij over de zaak geïnterviewd werd. Zo hoorden ook de kijkers van Villa Politica dus het woord: kazakkendraaier .


 

Reacties

 marlon vanco zei op 24 februari 2006 om 18:36

Arme Guido Tastenhoye, voor wie kan zo'n man nog goed doen? Toch is hij de morele overwinnaar van dit onfris debat. Voorlopig is hij aangeschoten wild, maar de rehabilatie zal volgen, binnen of buiten zijn partij. Proficiat hartelijke VB-man.

 Peter DEWULF zei op 24 februari 2006 om 18:48

Amai, Guido heeft een hart ! Ik heb veel bijgeleerd. Als alle kiezers van het VB het hart op de juiste plaats zouden dragen zal dit héél veel stemmen kosten !

 marlon vanco zei op 24 februari 2006 om 19:25

Tastenhoye verdient natuurlijk "rehabilitatie", geen "rehabilatie' zoals ik verkeerdelijk schreef. Men zou het link en leep als een neologisme voor "uitwijzing" kunnen interpreteren.
De politieke en persoonlijke commotie nietwaar, alsook het heden onstuimige feestje ten huize.

A.N. zei op 27 februari 2006 om 11:16

Ik vind het heel erg kinderachtig dat Maya Detiège zich verlaagt tot een onnozele kreet tijdens een liveprogramma. Typische SP.a-teletubbie politiek...

Ik vind overigens dat Guido Tastenhoye gelijk heeft: wat hij doet in zijn privéleven is zijn zaak, zolang hij maar in het parlement de partijlijn volgt zoveel hij kan. Daar wordt hij tenslotte voor betaald: het vertegenwoordigen van zijn partijstandpunt en zijn kiezers. Waarom lopen de anderen hier dan zo over te kazakkendraaien?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs