Kaal

  • Gepost op vrijdag 17 februari 2006 om 15:41
  • door De Standaard Online

Bij de jaarlijkse trefdag voor lokale besturen hoorde een speciaal nummer van Lokaal, het tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten. Het kale hoofd van de Gentse schepen Daniël Termont sierde de voorpagina. VVSG-covoorzitter Sas van Rouveroij kon er niet om lachen. Hij is tevens eerste schepen van de stad Gent en op acht oktober de uitdager van Termont.

Zijn repliek: ,,Men heeft gewoon een kletskop gezocht en het mijne was blijkbaar niet kalend genoeg.''

De VVSG sprak van een storm in een glas water. Woordvoerder Jan Van Alsenoy:,,Wij zochten gewoon een sprekende kop, met een arendsblik.''


 

Reacties

 marlon vanco zei op 17 februari 2006 om 22:52

Aan zijn loepzuiver (Noord)Nederlands te horen is Sas van Rouveroij geen autochtone Gentenaar. Kan onderstaand citaat van Johan Anthierens zaliger hem hierbij een schrale troost wezen:

“Gent zou het hoogste aantal scheve koppen van Vlaanderen op de schouders dragen, omdat keizer Napoleon voor zijn Rusland-invasie steunde op Mongoolse huurlingen, barbaarse kozakken en wat dies meer zij, die na de aftocht in Gent verdwaalden en daar hun wonden likten aan de boezem van deernen, sletten, wuft vrouwvolk. Hun verbintenissen zouden aan de basis van het hoog aantal verwrongen fysionomieën liggen en verklaren waarom de Gentenaar zo’n rauw taaltje spreekt en met subtiele sentimenten korte metten maakt” (p. 343: “Niemands Meester, Niemands knecht”).

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs