Karel de Belg (1)

Na anderhalf jaar op Buitenlandse Zaken ben ik er evengoed van overtuigd dat er beleidsdomeinen zijn gesplitst die men beter niet had gesplitst, zegt Karel De Gucht, de VLD'er die nota bene in Wallonië bekendstaat als communautaire scherpslijper. ,,Het slaat toch nergens op dat de federale regering zich haast niet meer met economische diplomatie mag bezighouden? Het beleid voor buitenlandse handel zou veel sterker worden wanneer de regio's hun autonomie uitdragen onder Belgische vlag.''


 

Karel de Belg (2)

De N-VA herinnert er fijntjes aan dat Karel de Belg zijn eigen partijprogramma eens moet lezen.

,,Karel heeft ook gezegd dat het goed zou zijn als de regio's meer hefbomen in handen kregen op sociaal-economisch vlak'', sust de VLD-partijwoordvoerder.


 

Bert de Afrikaan (1)

,,Ik heb even de tijd om een duik te nemen in het zwembad. Honderd meter verderop ligt het presidentieel paleis. Een erfenis uit de tijd van de apartheid. Het is omringd door een prachtig park. Tientallen mensen maken gebruik van deze presidentiële tuin om er te joggen en te wandelen. Dat gebeurt pas sinds het einde van de apartheid. De democratie in realiteit. Het koninklijke domein dat teruggegeven wordt aan het volk. Het zou mooi zijn.''

Vlaams minister Bert Anciaux (Spirit) op zijn website vanuit Zuid-Afrika.

www.bertanciaux.be


 

Bert de Afrikaan (2)

,,Verdomme. Dat lappen ze me nu altijd!'' Dat was volgens Het Laatste Nieuws de reactie van Anciaux als blijkt dat uitgerekend de bagage van de vip's - Anciaux en zijn kabinetschefs - níet is aangekomen in Johannesburg. ,,Het is niet de eerste keer dat die van het luchthavenbedrijf Biac mij saboteren. En het personeel blafte ook nog Damienne en de kinderen af, die waren meegekomen om me uit te wuiven. 'We hebben in onze vip-ruimte belangrijkere mensen dan u te ontvangen', zeiden ze me vlakaf.''


 

Far West

Hans Bonte (SP.A) protesteert tegen de plannen van staatssecretaris Vincent Van Quickenborne om de administratieve formaliteiten voor buitenlandse werknemers zo goed als af te schaffen. ,,Deze plannen zijn een leidraad om de Far West op onze arbeidsmarkt te installeren'', zegt hij in Knack .


 

Sneeuwtapijt

,,In de zomer van 1999 zei Kristien Hemmerechts: 'Wat is er heerlijker dan op te staan, te zien dat de zon schijnt over Vlaanderen en te weten dat de CVP niet meer aan de macht is.' Ik dacht zaterdagmorgen aan haar woorden toen ik het raam opende, het prachtige sneeuwtapijt zag en de politieke barometer las van De Standaard/VRT . Mijn dag kon niet meer stuk.''

Uit de weblog van Eric Van Rompuy (CD&V).

www.ericvanrompuy.be


 

Somers kamt zijn haar...

VLD-voorzitter Bart Somers' kapsels mogen dan al voorwerp van menige column zijn, hij is formeel. ,,Ons haar kammen, doen we nog altijd zelf'', zegt hij in Het Nieuwsblad . Hij heeft het over de rol die reclame-adviseur Fons Van Dyck speelt in de partij. ,,Voor ons is hij een klankbord. Hij houdt ons af en toe een spiegel voor, zodat we beter zien hoe we overkomen.''


 

...En charmeert de vrouwen

Somers is ook van plan voor de vrouwen te vechten. ,,De loonhandicap voor vrouwen bedraagt nog steeds gemiddeld 18 procent. Die discriminatie is voor een liberaal volstrekt onaanvaardbaar. We willen daar een strijdpunt van maken.''


 

Verspreking

Kamerlid Francis Vanden Eynde versprak zich in het welkomstwoord op het partijcongres van het Vlaams Blok, eh, Vlaams Belang zaterdag in Gent. Het Blok-woord oogstte een daverend applaus. Waarop Frank Vanhecke die versprekingstruc met evenveel succes toepaste bij zijn achterban.


 

EU

De Brusselse CD&V heeft een manier gevonden om het stemmental omhoog te drijven: de partij vraagt alle (buitenlandse) leden van (buitenlandse) christen-democratische partijen om zich in Brussel te engageren. ,,Vindt u het niet vreemd dat we in Brussel maar marginaal vertegenwoordigd zijn in de lokale politiek, terwijl we de grootste politieke macht in de hoofdstad van Europa vormen'', vroeg EVP-voorzitter Wilfried Martens de toehoorders bij de oprichting van het EVP-forum, deze week. Dat platform moet alle leden van de EVP-lidpartijen die wonen en werken in Brussel samenbrengen.

,,Statistisch onderzoek heeft aangetoond dat in Sint-Gillis het kiespubliek met 33 procent zou toenemen als alle EU-burgers er zouden deelnemen aan de verkiezingen'', aldus Martens. Die gaf in één adem toe dat de Belgische politiek vrij ingewikkeld in elkaar zit. ,,Geloof me, het was de enige manier om een evenwicht te vinden tussen de Vlamingen en de Franstaligen'', aldus de voormalige premier.


 

Foutje

Het jongste blaadje van de Antwerpse N-VA klaagt over de goednieuwsshow van burgemeester Patrick Janssens (SP.A). De partij van Bart De Wever staat verder stil bij het gewenste woonbeleid. Maar bij de illustraties liep het mis. Zo trok Bart De Wever in de gauwte een foto van een verbouwing net om de hoek. Laat dat nu net het huis zijn van Peter Renard, kabinetschef bij Janssens. Is die dan goed bezig?


 

Johan blogt

,,Als alles wat je hekelt onmiddellijk gewijzigd kan worden, heb je te weinig gehekeld. En als we alleen maar mogen hekelen wat we onmiddellijk kunnen veranderen, moeten we geen socialisten meer zijn.''

Voortaan heeft SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte ook een blog.

www.s-p-a.be


 

Prijs

Het Vlaams Pleitgenootschap bij de Balie in Brussel heeft donderdag de ,,Prijs van de Vlaamse Pleiter'' uitgereikt aan minister van Staat Annemie Neyts (VLD). Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan Vlamingen in Brussel die zich bijzonder onderscheiden hebben in de manier waarop zij de Nederlandse taal en cultuur in onze hoofdstad hebben gesteund, uitgedragen of belichaamd. Eerder kregen Lode Campo, Jari Demeulemeester, Jan Delva, Piet Van Waeyenberghe en Geert Van Istendael hem.


 

Freya Vliegt

,,Fans'' van de nieuwe minister van Begroting vereren Freya Van den Bossche met een bijzondere webstek. Wie wil genieten van haar eerste campagne of van haar rekenkundig talent hoeft maar te surfen. Er staat ook een leuk spelletje op.

www.freyavliegt.be


 

Proost

Alle Mechelaars zijn van harte welkom op de allereerste nieuwjaarsreceptie die op zondag 15 januari op zowel de Grote Markt als de Veemarkt plaatsvindt. De vzw Mechelse Feesten, de organisator van onder andere Maanrock en de kerstmarkt, vroeg en kreeg een verhoging van het budget met 50.000 euro. Voorzitter van de vzw is Tom Ongena, woordvoerder van VLD-voorzitter en Mechels burgemeester Bart Somers.


 

Cov krijgt tweede plek

Vlaams Belang biedt Hugo Coveliers (VLOTT) de tweede plaats aan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. De voormalige VLD-senator heeft de plaats aanvaard. Woensdagavond stelde Coveliers voor 250 sympathisanten zijn nieuw politieke project voor. Van meet af aan was duidelijk dat VLOTT samen met Vlaams Belang naar de kiezer zou trekken.

Pas in februari valt de beslissing over de naam van de kiescombinatie. Vlaams Belang wil eerst even monsteren met hoeveel ,,bagage'' Coveliers voor de dag komt. Momenteel zijn er geen ,,grote namen'' bij. De kans dat de VLOTT'ers op een gewone Belanglijst terechtkomen is daarom erg groot.


 

Na Dewinter

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat Filip Dewinter de Antwerpse Belanglijst trekt. Senator Anke Van dermeersch staat op de derde plaats. Van dermeersch trekt overigens de Belanglijst voor de Wilrijkse districtsraadsverkiezingen.


 

Winter- slachtoffer

Het winteroffensief heeft al een slachtoffer gemaakt. Woensdag brak Xavier ,,ambras'' Verboven zijn linkerarm bij een uitschuiver op weg naar zijn auto. De ABVV-vakbondsleider ontkende dat hij door paparazzi werd achtervolgd.


 

Mannen (1)

,,Als we kijken naar de autochtone Belgen, zien we dat er vier keer meer mannen besmet zijn met het virus. Twee derde van die populatie bestaat uit mannen die seks hebben gehad met mannen. Dat zijn niet noodzakelijk homoseksuelen, maar daar zal ik niet verder over uitweiden.'' Minister van Welzijn, Inge Vervotte (CD&V) antwoordt op vragen over preventie van HIV-besmettingen.


 

Mannen (2)

,,U had het over mannen die seks hebben met mannen, maar niet homoseksueel zijn. Ik had graag dat u me dat bij gelegenheid eens toelicht. Dat hoeft nu niet, hoor.'' De repliek van Kurt De Loor (SP.A).


 

Flair

De SP.A heeft een nieuwe adviseur interne en externe communicatie: Thomas Siffer. Siffer werd bekend met zijn columns in het damesblad Flair . De voorbije drie jaar reisde hij de wereld rond, met een boot. In Thailand zag hij de tsunami gebeuren vanop zee.


 

Ergste Belg (1)

De lezers van het maandblad Deng hebben Filip Dewinter verkozen tot Ergste Belg, meldt Vlaams Belang. Dewinter haalde het van Marc Dutroux en Leopold II.

Vlaams Belang noemt het commentaar van het maandblad één grote scheldpartij. Het citeert: ,,hij is voor de internationale uitstraling van het vaderland even nuttig gebleken als een maagring bij Rani Deconinck''. En: ,,de schuimbekkende voorman van de poldernazi's.''


 

Ergste Belg (2)

Deng stopt bij het maandblad ook een ,,Filip Dewinter-urinoirvizier''. Dit is een wc-sticker, zoals Animo er eerder een verspreidde met het hoofd van Bush.

,,Wanneer het erop aankomt Filip Dewinter te viseren en te diaboliseren, kan en mag blijkbaar álles'', stelt Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke, die in één adem nog eens herhaalt dat zijn partij gehecht is aan de vrije meningsuiting.


 

Geen oorlog

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) licht in Gazet van Antwerpen een tipje van de sluier over zijn eigen politieke toekomst. ,,En in 2009? Dat hangt niet van mij af, maar van de partij. Als men mij nodig heeft, graag. Maar ik ga niet meer knokken voor een plaats op de lijst. Geen oorlog meer voeren, niets meer opeisen.''


 

Boedelscheiding

Gewezen CD&V-premier Wilfried Martens (70) is bezorgd over de communautaire evolutie in ons land. ,,Er is niet alleen een radicalisering in de hoofden, ik ben vooral bezorgd omdat sommigen in de huidige Vlaamse politieke generatie nieuwe hervormingen vooropstellen zonder vooraf uitgewerkte strategie of doel. Vlaanderen vaart op die manier naar een haven die het niet kent en wie dat doet, is - naar het woord van Seneca - bij voorbaat verloren'', klonk het op de studiedag Quo vadis Belgica . Martens voorziet twee scenario's: ofwel een boedelscheiding, ofwel een troebele overgangsfase.


 

Senioren (1)

Terwijl de iets oudere christen-democraten zich buigen over de toekomst van het land, trok CD&V-kamerlid Roel Deseyn (29) naar de seniorenbeurs Zenith. Na een bezoek aan de CD&V-stand op de beurs ontdekte hij dat de senioren ,,enorm gediend zijn met gratis. Gratis ballonnen, gratis stylo's en gratis folders: het wordt allemaal zeer vlot verdeeld. Zelfs een fles wijn in de coulissen wordt aangeslaan. De volgende keer moeten we zeker een fulltime kracht voorzien om de zoutjes bij te vullen.''

www.roeldeseyn.be


 

Senioren (2)

Deseyn ontdekte nog meer. ,,Voor mensen die de beurs nog niet hebben bezocht: naast de CD&V-stand vind je ook heel wat andere 'standjes': de hele voormiddag hoor ik enthousiaste dertigers stimulerende middelen promoten. Een vreemd zicht: hoogbejaarden die met sextips overdonderd worden. Conclusie: wie alles wil weten over de gevoeligheid van eikels en frigide 60'ers: 1 adres, nl. Zenith.''


 

Le Pen komt

De Oud-Studenten Kring van het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) heeft Jean-Marie Le Pen uitgenodigd voor een babbeltje over ,,de rechtsnationale ideologie en visie op Europa''. Hij wordt volgende woensdag ergens in Gent verwacht. Waar? Om veiligheidsredenen wordt dat pas bekendgemaakt aan wie zich inschrijft en 10 euro betaalt. De organisatie (of Le Pen zelf?) staat er ook op dat u in stadskledij verschijnt.


 

Kopstoot (1)

,,Ik heb iets onverklaarbaars gedaan'', zegt Vlaams parlementslid Sven Gatz (VLD). ,,En ik ben er niet fier op.''

Gatz heeft op 17 september een kopstoot uitgedeeld aan een tegenstander op het voetbalveld, tijdens een veteranenmatch van zijn ploeg Ritterclub Jette tegen Vilvoorde. Ter verdediging voert hij aan dat de aanleiding niet licht was. ,,Hun linkermiddenvelder pleegde een ware aanslag op mijn knie. Een tackle op halve hoogte terwijl de bal op de grond lag.'' De stoppen sloegen even later helemaal door bij Gatz, toen de betrokkene hem ook nog eens ,,uitdagend aankeek''.

Gatz, die aan het voorval een gespalkt been overhield, noemt de kopstoot ,,de grootste stommiteit van zijn leven''.


 

Kopstoot (2)

De VLD-politicus heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan de voetbalploeg Vilvoorde en is ,,deemoedig'' voor de voetbalbond verschenen. Die schorste hem zes weken.

Gatz twijfelt ondertussen of hij, na zijn eerste rode kaart ooit, nog opnieuw gaat voetballen. ,,Matchen met veertigers en vijftigers ontsporen wel eens meer. En ik heb een deel van mezelf gezien dat ik liever niet gezien had.''


 

Wafels met Cov

Woensdag organiseert senator Hugo Coveliers een ,,ontmoeting met de pers", om zijn nieuwe politieke project VLOTT toe te lichten. Locatie van het gebeuren is de Antwerpse tearoom Désiré de Lille, in de havenstad wereldberoemd om zijn wafels. Coveliers belooft alvast lekkers voor de aanwezige persmeute want hij laat weten ,,dat dankzij de goede zorgen van dit typisch Antwerps etablissement ons een en ander culinair wordt aangeboden''.

In 2000 stond de eigenaar van de Désiré de Lille, Marc Stoffels, nog op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Zijn slogan was toen: ,,Een hardere aanpak van de criminaliteit en van de De Keyserlei opnieuw de Champs Elysées maken.'' Benieuwd of Coveliers nu met hem zoetje broodjes gaat bakken.

www.desiredelille.be


 

Water, bier of ei

Op een bijeenkomst van Vlaams Belang in Genk is fractieleider Filip Dewinter vrijdagavond bekogeld. Het ging om twee bekertjes water en een flesje bier, aldus het persagentschap Belga . Volgens Het Laatste Nieuws was het dan weer een aanval met eieren. Vast staat alleen dat de politicus door iets aan het achterhoofd werd geraakt . De lokale politie heeft de dader geïdentificeerd. Dewinter diende klacht in wegens geweldpleging.


 

Pieter voelt aan

,,Mijn aanvoelen valt meestal samen met wat een grote meerderheid van de Vlamingen rechtvaardig en eerbaar vindt.''

CD&V-fractieleider Pieter De Crem in Het Nieuwsblad op Zondag


 

Geert steunt

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) wil toch een inzamelactie organiseren ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Kasjmir. Hij is in contact met enkele ngo's, onder meer het Rode Kruis, en polst ook naar de interesse van de omroepen om een show uit te zenden. Die zou rond de kerstperiode op antenne kunnen. Eind volgende week moet er duidelijkheid zijn over de plannen.


 

Steve wint

Steve Stevaert, de gouverneur van Limburg, heeft zaterdag van de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers in Gent een prijs gekregen voor de inspanningen die hij in zijn politieke carrière geleverd heeft voor het openbaar vervoer. De bond prees een aantal initiatieven, zoals de invoering van de basismobiliteit en de gratis bussen.


 

Hilde op de foto

VLD-kamerlid Hilde Vautmans heeft een wetsvoorstel klaar om bij de volgende verkiezingen ook de foto's van de kandidaten op de stembrieven af te drukken. Voorts wil Vautmans dat de naam van de partij achter elke kandidaat wordt vermeld. ,,Dan kunnen de mensen met meer kennis van zaken kiezen'', aldus de VLD-politica in de Gazet van Antwerpen . ,,Want een CD&V'er is geen N-VA'er, een SP.A'er geen Spiritist en een VLD'er is geen lid van Vivant.''


 

Bedankt lieve kartelpartner (1)

Het was groot radionieuws gisterochtend. SP.A-kamerlid Anne-Marie Baeke wil de bancaire problemen die mensen ondervinden wanneer hun partner overlijdt, uit de wereld helpen. De SP.A'ster wil de langstlevende partner toestaan bij een overlijden om tot 2.500 euro af te halen. Zij wil de partner van wie overlijdt ook de beschikking geven over de eigen beroepsinkomsten en kinderbijslagen.


 

Bedankt lieve kartelpartner (2)

Groot radionieuws, ware het niet dat Annemie Roppe (Spirit) er als de bliksem bij was om een communiqué de wereld in te sturen dat het geen nieuws was.

,,Het voorstel van Anne-Marie Baeke is niet nieuw. Eind 2003 kwam CD&V al boven water met een dergelijk wetsvoorstel. In juli stelde Annemie Roppe voor om dit wetsvoorstel van onder het stof te halen, aan te passen en opnieuw in te dienen. Er was steun bij meerderheid en oppositie. Annemie Roppe is dan ook verbaasd dat Anne-Marie Baeke nu met een eigen voorstel komt.''

Van je (kleine) kartelpartner moet je 't hebben.


 

MR verhuist

De Franstalige liberalen keken maar wat jaloers naar het mooie design-partijbureau van de PS aan de Keizerslaan in Brussel. Het sjofele, afgeleefde herenhuis van de MR in de Napelsstraat, vlakbij de Congolese Matongewijk in Brussel, kon de vergelijking helemaal niet doorstaan.

Dat is binnenkort achter de rug. Vice-premier en partijvoorzitter Didier Reynders verhuist met zijn discipelen naar een nieuw pand aan de Gulden Vlieslaan. Daar wil Reynders zijn partij onderdak geven in een moderne liberale tempel.


 

Rijmelarij

,,Het pact blijft intact'', orakelde Guy Verhofstadt op 26 oktober.

Waarna, in zijn eigenste stijl, lachend: ,,ha, dat klinkt goed, nee?''

De premier mag zichzelf troosten. ,,Het pact wordt afgezwakt'', rijmt helaas voor hem net zo goed.


 

Testament Beysen

Linda Beysen-Vinck, de weduwe van Liberaal Appel-stichter Ward Beysen, wil voor één keer reageren op de perikelen rond de nazaten van het Liberaal Appel. ,,Met Ward ging het 'echte' Liberaal Appel ter ziele. De beweging werd in maart officieel opgeheven. Vandaag blijkt ze ineens herrezen te zijn. Niet om Ward hulde te betonen, wel om de VLD-gelederen te helpen sluiten. Vijf voormalige leden van het Liberaal Appel kozen zo eieren voor hun geld.''

,,Ik roep alle sympathisanten van Liberaal Appel op om aan dit soort politieke spelletjes niet mee te doen. Iedereen is vrij om allianties aan te gaan. Maar dan moeten zij dat niet doen in naam van het Liberaal Appel van mijn man'', zegt Linda Beysen in een mededeling.

,,Een politiek testament heeft mijn man niet nagelaten. Het is dus zeker niet aan anderen om dat testament vandaag uit te vinden.''


 

Werk voor de boeg

De kamerleden plannen best geen skitrip of een uitstap naar een exotische bestemming tussen kerst en nieuwjaar. De goedkeuring van de programmawet dreigt in tijdnood te geraken in het parlement. Alvast de VLD-fractie kreeg het signaal dat ze zich paraat moet houden en ,,uitstappen die kunnen leiden tot botbreuken'' uit te stellen tot na 1 januari.


 

Freya ziek

Freya Van den Bossche zou gisteren het vuur aan de schenen gelegd worden in de Kamer over haar kritiek op de immobiliënsector. Kamerfractieleider Rik Daems had al munitie klaar. Hij moest noodgedwongen zijn vraag opsparen. Van den Bossche gaf verstek wegens ziekte. Wie dinsdag haar hese stem heeft gehoord op radio en tv, schrikt niet van dit bericht.


 

Papiertjes

Van kamervoorzitter Herman De Croo mogen kamerleden die mondelinge vragen stellen aan een minister, hun vraag niet aflezen. Dat moet het aantal vragen inperken en het politieke debat aanmoedigen. Gisteren hadden alvast CD&V-kamerlid Jef Van den Berghe en VLD-kamerlid Guido De Padt een spiekbriefje bij om Renaat Landuyt aan de tand te voelen over snelheidsovertredingen.


 

Freya danst

De minister van Begroting heeft nog wel eventjes tijd om uit te zieken. Toch tot 10 december, want dan organiseert Freya Van den Bossche haar tweede grote bal. Bal Fatal heet het en op de affiche staan onder meer Gabriel Rios, Arsenal en Zaki. Het geheel heeft plaats in de hippe Eskimo Fabriek. Vorig jaar was de locatie - de Gentse opera - een beetje te klein.


 

Steve danst niet

Slecht nieuws voor wie graag van een groots bal geniet. Eén van de topattracties op de kalender komt er volgend jaar niet meer. Toen hij nog partijvoorzitter annex burgemeester was van Hasselt, bracht Steve Stevaert zijn hele stad samen in het Cultureel Centrum voor een dansje. Als gouverneur doet hij het niet meer. Wellicht heeft het Vlaams Parlement een amendement klaar dat gouverneurs zou verbieden om feestjes te geven.


 

Delcroix gratis

Van gewezen CD&V-minister Leo Delcroix is bekend dat hij het SP.A-gedachtegoed niet echt genegen is. Toch lijkt hij nu het gratis-beleid te omarmen. De bezoekers van zijn website worden uitgenodigd voor de voorstelling van een sigarenboek op een ,,fantastische Cubaanse avond''. Paren die van champagne, rum, Cubaanse muziek en een oesterbuffet willen genieten, kunnen dat voor 60 euro. Omdat in die prijs het boek van 59,5 euro is begrepen ,,feesten en consumeren we in feite gratis'', aldus Delcroix.

www.delcroix.com/opinie.htm


 

Verzoening

De minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht (VLD), heeft zich verzoend met Colette Braeckman, de Congo-specialiste van Le Soir . Ze lunchten gisteren informeel. Braeckman was bij De Gucht in ongenade gevallen na enkele onthullingen en hij weigerde de journaliste mee te nemen op officiële reizen. ,,Maar daar hebben we het niet meer over gehad. De Gucht was overigens heel vriendelijk'', aldus Braeckman.


 

Bert (1)

,,Sommige mensen timmeren enorm graag op mijn bakkes. Ik word er altijd met bijzonder veel gretigheid doorgesleurd,'' aldus Bert Anciaux in Humo . Even later geeft hij in datzelfde interview toe: ,,Ik walg van de aandacht, tot ze er niet meer is.''


 

Culinair

Op de website van CD&V mag elke week een partijcoryfee een dagboek bijhouden. Deze week is het de beurt aan Luc Vanmaercke, de directeur communicatie die na dertien jaar dienst drie maanden ouderschapsverlof neemt. Dat uit zich vooral in een grote culinaire bedrijvigheid. Dag na dag zet Vanmaercke het gezinsmenu (inclusief zijn liefde voor ,,vergeten'' Vlaamse groenten) op het net.

www.cdenv.be/weekboek


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs