Straf

  • Gepost op dinsdag 27 september 2005 om 12:07
  • door Redactie Wetstraat

Spirit is niet te spreken over het voorstel van de Mechelse burgemeester Bart Somers om ouders van minderjarige jongeren eventueel een overlasttaks te laten betalen (DS 26 september) . Volgens de partij, die in de Dijlestad mee in de meerderheid zit maar niet in het college is vertegenwoordigd, is de maatregel ,,onwettelijk, contraproductief en asociaal''. Volgens gewezen schepen Ali Salmi zal de boete van 250 euro ,,de spanningen binnen een gezin opdrijven''. Spirit pleit zelf voor ,,alternatieve straffen''. De partij vindt dat Bart Somers met zijn voorstel ,,Vlaams Belang achterna loopt''. Volgens Somers is het voorstel ,,helemaal wettelijk'' en krijgt het ook de steun van de plaatselijke procureur. De minimumleeftijd voor het opleggen van een overlasttaks is 16 jaar. Door de ouders de taks te laten betalen, wil de VLD-voorzitter die regel omzeilen. Over de modaliteiten kan er nog worden onderhandeld.


 

Reacties

Mutatis Mutandis zei op 4 oktober 2005 om 08:19

Ik woon in Mechelen en vandaag werd ik (zoals op vele dagen, en sinds lang) voor dag en dauw gewekt door ernstige geluidsoverlast. Overlast die echter niet werd veroorzaakt door de lichtjes gekleurde, armere medemens, maar door een rijke aannemer die voor de stad Mechelen een prestigeproject uitvoert. De zonsopgang wordt hier niet aangekondigd door de vogels, maar voorafgegaan door zware machines.

En mocht u enige illusies hebben: Noch de aannemer, noch de politie, noch het gemeentebestuur kunnen worden verdacht van een poging om deze vorm van overlast een beetje te beperken. De omwonenden kunnen het alleen maar verdragen en hopen dat als de werken eindelijk afgelopen zijn, hun gezondheid zich weer zal herstellen.

Sta me dus toe om mijn bedenkingen te hebben bij de ijver van Bart Somers & Co om de Mechelaar te beschermen tegen overlast. De overlast waar zij tegen ageren is van een zeer specifiek soort; namelijk de overlast van wie geen geld heeft en (dus) stil moet zijn. Wie geld heeft, zal ongemoeid worden gelaten -- of zal lachen om de boete.


De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs