Cathy trekt

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog veraf maar de discussies rond de lijstvorming woeden hevig. Officieel is er nog niets beslist maar de kansen van Cathy Berx om de CD&V-lijst te trekken, stijgen met de dag. Vlaams parlementslid Berx is al langer een rijzende ster bij CD&V en zetelt momenteel als ondervoorzitter van de Antwerpse OCMW-raad. CD&V trekt zo goed als zeker in kartel met N-VA naar de Antwerpse kiezer. Voorzitter Bart De Wever staat daarom ook op de lijst.

Bij de andere partijen trekken burgemeester Patrick Janssens (SP.A/Spirit), schepen Ludo Van Campenhout (VLD), Filip Dewinter (Vlaams Belang) en wellicht ook Mieke Vogels (Groen!).


 

Doodsbedreiging

De opening van de Landbouwbeurs in Libramont ging gisteren gepaard met extra veiligheidsmaatregelen. Aanleiding was een brief met doodsbedreigingen aan het adres van federaal Landbouwminister Sabine Laruelle (MR). De briefschrijvers eisen dat landbouwsubsidies aan de grote bedrijven worden opgedoekt.


 

Vrijheid?

De Boechoutse burgemeester Albert Mariën (ex-VLD) liet donderdagavond twee militanten van de anti-racistische organisatie Blokbuster oppakken. Na vijf uur werden de twee, die campagne voerden nabij het Sfinksfestival, weer vrijgelaten. De burgemeester duldt in de buurt van het festivalterrein geen politieke activiteiten.


 

Barbecue

Spirit voerde afgelopen donderdag actie voor het toelaten van barbecues op het strand. De partij wil op enkele plaatsen een barbecue installeren om mensen de gelegenheid te geven een feestje te bouwen. Tijdens de actie deelden militanten snoepbrochettes uit. De partij wil dat Oostende, waar voorzitter Geert Lambert in de oppositie zit, het initiatief neemt.


 

Tent

Vrijdag werd in Rotselaar de grote prijs Hugo Vandenberghe, de wielerwedstrijd van (jawel, u raadt het goed) senator Hugo Vandenberghe (CD&V) gereden. De senator zelf liep er glunderend bij. Vorig jaar was de feesttent van de buren immers groter dan die van de senator, maar dit jaar sloeg Vandenberghe ongenadig terug, en vulde een nog grotere tent. ,,De sfeer was ongelofelijk'', wilde de senator kwijt.


 

Recht op genot

Het thema van de zomeruniversiteit van JongVLD is dit jaar het ,,recht op genot'': het recht op kicks, het recht om te feesten, op genotmiddelen en op seks.

Het kamerlid Herman Van Rompuy (CD&V) heeft bedenkingen:,,We zijn ver weg van de vaders van het liberalisme die het arbeidsethos en de Homo Oeconomicus als ideaalbeeld hadden. Genieten behoorde niet tot de burgerlijke deugden - wel inspanning, nut, voldoening en natuurlijk geld als beloning.'' 

Agenda

,,Dinsdag, 19-07-2005

Vergadering nieuwjaarsreceptie

Vergadering over de locatie van de nieuwjaarsreceptie''

Senator Erika Thijs (CD&V) geeft op haar webstek inzicht in haar agenda.


 

Recht op genot (2)

,,Het 'recht op genot' vat ook goed weer hoezeer de VLD is afgeweken van haar 'corebusiness'. Ze zijn een partij van verbruikers geworden eerder dan van ondernemers. Het is een andere cultuur. Het zal niet gemakkelijk zijn om terug te keren tot de kern van het liberalisme, want een goed deel van de leiding van de partij is in handen van niet-liberalen. De voorzitter op kop. Ze missen de gevoeligheid van de stamkiezer. Het enige dat ze daarvan begrepen hebben, is stamelen over belastingverlaging.''
(Bij Herman Van Rompuy)


 

Speech

Dirk Sterckx, Karel Van Miert, Patrick Janssens, Mark Eyskens, Willy Claes... U kunt hen inhuren voor een boeiende toespraak. Zij staan, samen met andere goede sprekers als Jan Verheyen en Bert Kruismans, op de website van de speakerssociety. Jammer genoeg vertelt de site er niet bij hoeveel een avondje Eyskens moet kosten. ,,Reken maar 1.000 tot 1.500 euro'', zegt de organisator van de site in Het Laatste Nieuws. Vivant-voorzitter Roland Duchâtelet komt zelfs helemaal gratis. Maar hij eist wel dat er minstens vierhonderd mensen komen luisteren.


 

Verkocht

Het beruchte Antwerpse café ,,De leeuw van Vlaanderen'' is verkocht. Extreem-rechts in Antwerpen mag echter gerust zijn, de nieuwe eigenaar zou niet van plan zijn om iets aan het karakter van het café te veranderen. Hij zou wel het comfort wat willen verbeteren. De vorige eigenaar, Ivo Colier, runde het café al sinds 1972.


 

Boek (bis)

De premier is niet de enige die een boek schrijft. Ook senator Jean-Marie Dedecker (VLD) offert zijn vakantiedagen op aan schrijfwerk - en dat leidt meteen tot enige zenuwachtigheid bij de VLD.

Dedecker hoopt tegen eind augustus de laatste hand aan zijn boek te leggen. Tot dan wil hij er niet veel over kwijt, behalve dat het zal handelen over zijn politieke ideeën.


 

VRT

De onderzoeker Thomas Coppens, die namens de Vlaamse Mediaraad de antwoorden van de door minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) georganiseerde media-enquete analyseerde, vertelde dat sommige Vlamingen een probleem hebben met de objectiviteit van de nieuwsprogramma's: ,,Een aantal mensen voelt zich niet aangesproken door die programma's en heeft de indruk dat de VRT te links is. Het omgekeerde hoor je maar weinig." Maar volgens Coppens waren die antwoorden gestuurd. Hij zou daarmee bij de rapportering rekening houden.

Op zijn webstek reageert Vlaams Belang zuur op deze opmerking. ,,En u weet wat dat betekent: kritische stemmen zullen worden geweerd. Bij de rode staatszender blijft men er immers van overtuigd dat men 'goed bezig' is Net als een grote meerderheid van de Vlamingen wil Vlaams Belang dat journalisten van de openbare omroep - die worden betaald met belastinggeld - in alle omstandigheden objectieve en onpartijdige informatie verstrekken. Niets meer, maar ook niets minder.''


 

Boek (bis, 2)

Ook Hugo Coveliers maakt van de vakantie gebruik om zijn gedachten op papier te zetten. De senator, die enkele maanden geleden bij de VLD aan de deur werd gezet, wil zijn politieke avonturen tussen 1992 en 2005 bundelen. In 1992 was de Antwerpenaar nog actief bij de Volksunie. In 1993 stapte hij over naar de VLD. Tussen 1999 en 2003 werkte Coveliers zich een breuk om de VLD-fractie voluit de paars-groene regering te laten steunen. Guy Verhofstadt haalde hem in het voorjaar van 2003 ook over om kandidaat-burgemeester van Antwerpen te worden met de belofte minister te worden. Toen die belofte niet werd hard gemaakt, maakte Coveliers dermate veel kabaal dat Bart Somers ingreep.


 

Quid met Hugo?

Begin september wil Hugo Coveliers stilaan uitmaken op welke manier hij zich aan de Antwerpse kiezer wil presenteren. Luc Olyslager, bestuurslid van de Antwerpse afdeling van Nova Civitas, medestander van Coveliers en strategic planner voor reclamebureaus, schreef alvast een strategisch profiel voor deze Antwerpse kandidaat-burgemeester uit. ,,Hugo Coveliers dient op zijn hoede te zijn om zich niet te laten meeslepen in suggestieve vragen die kunnen leiden tot statements die zijn karakteristieken als toekomstig leider en beleidsvoerder hypothekeren,'' valt in de nota te lezen. Ook waarschuwt Olyslager voor een ,,verdere proliferatie van het door tegenstanders opgedrongen en gemediatiseerd imago van onverdraagzaamheid, conflict, enfant terrible enzovoort.''


 

Tram

Schrik niet als u vandaag rond 10 uur tram 3 in Merksem opstapt: de kans is groot dat er een minister aan het stuur zit. Het gaat om Vlaamse minister van Mobiliteit, Kathleen Van Brempt (SP.A), die net een driedaagse opleiding als tramchauffeur achter de rug heeft. Van Brempt rijdt vandaag - met reizigers - tussen Merksem en Zwijndrecht. Ze laat zich wel begeleiden door een ervaren tramchauffeur.

De driedaagse opleiding en de rit met reizigers past in een werkervaring, die Van Brempt tijdens de vakantie opdoet. Ze wil het probleem van rust- en rijtijden van de chauffeurs en de doorstroming van de trams aan den lijve ondervinden, heet het.


 

Echt

,Ik ben echt van Mechelen en blijf echt in Mechelen''

Kop in D!rect , het informatieblad van CD&V Mechelen. Karel Van Butsel, die de Mechelse CD&V/N-VA-lijst trekt in 2006, haalt daarmee fijntje uit naar respectievelijk SP.A-interim-voorzitster Caroline Gennez, die niet van Mechelen afkomstig is, en naar VLD-voorzitter Bart Somers, die - tegen zijn belofte in - zijn burgemeesterssjerp inruilde voor een korte passage als minister-president.


 

Echt

,,Ik ben echt van Mechelen en blijf echt in Mechelen''

Kop in D!rect , het informatieblad van CD&V Mechelen. Karel Van Butsel, die de Mechelse CD&V/N-VA-lijst trekt in 2006, haalt daarmee fijntje uit naar respectievelijk SP.A-interim-voorzitster Caroline Gennez, die niet van Mechelen afkomstig is, en naar VLD-voorzitter Bart Somers, die - tegen zijn belofte in - zijn burgemeesterssjerp inruilde voor een korte passage als minister-president.


 

Quid met Hugo? (2)

Politiek strategisch wil Olyslager niet dat ,,Coveliers nu al onomkeerbaar wordt vastgespijkerd op een of andere politieke partij. Er bestaat enkel een Coveliers-aanpak. Wie zich aangesproken voelt is vrij om zich aan te sluiten: Coveliers polariseert en vertegenwoordigt een 'derde weg' voor Antwerpen.''


 

Hugo spreekt

Coveliers zelf vertelde gisteren aan De Standaard dat hij de Antwerpenaar in elk geval een derde keuze wil aanbieden tussen het Vlaams Belang en de huidige Antwerpse meerderheid. Of hij met een eigen partij begint, is evenwel nog lang niet zeker. De Antwerpenaar blijft ook geïnteresseerd in de plannen van Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter om met een open lijst naar de verkiezingen te trekken. ,,Maar we moeten nog zien hoe die plannen uitdraaien.''


 

Hypocriet

,,Buiten gewone Vlaamse leeuwenvlaggen en oranjeblanjebleuvlaggen worden enkel vlaggen van Vlaamse niet-partijpolitieke verenigingen toegelaten, dus geen vlaggen van politieke partijen en hun deelorganisaties, noch van buitenlandse organisaties. De Godsvredegedachte indachtig, wenst de vzw IJzerwake hierdoor de eendracht onder de Vlamingen te bevorderen,'' lezen we in IJzerwake , het driemaandelijkse tijdschrift van de gelijknamige vzw. Het is daarom natuurlijk louter toevallig dat uitsluitend Vlaams Belangers deel uitmaken van de vzw die op 21 augustus in Steenstrate een alternatieve IJzerbedevaart organiseren.


 

Premier schrijft

Premier Guy Verhofstadt (VLD) publiceert in september een boek, onder de titel De Verenigde Staten van Europa . Bij die Verenigde Staten wil de premier alle lidstaten van de Europese Unie, als dat kan, maar het kan ook met enkele voortrekkers, als dat moet. Volgens de uitgever is het boek ,,verplichte lectuur voor elkeen die Europa lief heeft''.


 

Minister-president duwt

Vlaams minister-president Yves Leterme duwt wellicht de CD&V-lijst in thuisstad Ieper bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. CD&V heeft daar de volstrekte meerderheid. Burgemeester is Luc Dehaene.


 

Minister ontmoet prins

De minister van Defensie, André Flahaut (PS) heeft gisteren een bezoek gebracht aan prins Amedeo, in een bos aan het fort van Malonne (Namen). De zoon van prinses Astrid en aartshertog Lorenz beëindigt deze week zijn eenjarige opleiding aan de Koninklijke Militaire School. Daarvoor volgt hij deze week een reeks paracommando-oefeningen in de bossen nabij het Fort van Malonne. ,,Hij lijkt goed in vorm'', verklaarde Flahaut aan Belga na afloop.


 

Lang en blond (1)

Kookprogramma's zijn aan Europees parlementslid Ivo Belet (CD&V) niet besteed, zegt hij in Humo , maar ,,als die lange blonde van Piet Huysentruyt op het scherm komt, kijk ik wel eens vier in plaats van twee seconden''.


 

Lang en blond (2)

Ivo Belet verkiest TerZake zomer boven Koppen , maar ,,Annelies Van Herck zorgt voor de inleiding, alleen al daarom zou ik willen kijken''.


 

Lang en blond (3)

Diezelfde Ivo Belet wil best een sms'je sturen naar zijn stadsgenoot Steve Stevaert, zodat die zijn dvd-recorder klaarzet voor een reportage over Fidel Castro. ,,Zelf neem ik liever een concert op van Diana Krall.'' Voor wie er nog aan mocht twijfelen: jazzzangeres Krall is blond.


 

Personeel

Personeel Dirk Rochtus (44), docent aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen en aan de Universiteit Antwerpen, wordt adjunct-kabinetschef Buitenlands Beleid op het kabinet van Vlaamse minister Geert Bourgeois (N-VA). Rochtus doceerde tot voor kort de vakken Diplomatieke Geschiedenis en Buitenlands Beleid. Intussen klimt Ben Weyts, Bourgeois' trouwe woordvoerder, op tot kabinetschef Algemeen Beleid. Mark Andries, ex-topman van Voka, blijft ook kabinetschef bij Bourgeois


 

Genot

Zoals de meeste jongerenafdelingen organiseert ook Jong VLD een zomeruniversiteit. De troepen van voorzitster Dewi Van de Vyver strijken eind september neer in Blankenberge. Thema is dit jaar het recht op genot. De jonge VLD'ers verdelen dat onder in: het recht op kicks, het recht om te feesten, op genotmiddelen en op seks. Meter is het kamerlid Hilde Vautmans.


 

Blok

Wie durft nog te zeggen dat Bart Somers het moeilijk zal krijgen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in Mechelen? De VLD-voorzitter is er toch maar in geslaagd het VT4-programma The Block  naar de Dijlestad te lokken. Vorig seizoen timmerden de deelnemers nog  een appartement op het Eilandje in Antwerpen. De uitzendingen  zijn gepland voor september. De buurt heeft al meermaals de politie afgestuurd op de deelnemers, wegens nachtelijke geluidsoverlast.


 

Keukenbus

Wie staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling Els Van Weert (Spirit) vandaag zoekt, moet in Gent bij de Duurzame Keukenbus zijn. De wat? De Duurzame Keukenbus is een op-en-top mens- en milieuvriendelijke keuken op wielen, vol energiezuinige toestellen, kringloopkasten, eerlijke hapjes en natuurlijke materialen. De bus toert vanaf vandaag door Vlaanderen om te ,,demonstreren dat er hedendaagse, efficiënte en eerlijke alternatieven bestaan om verantwoord achter het fornuis te staan''. De bus is de blikvanger van de campagne Keuken, Koken, Kiezen  van het Netwerk Bewust Verbruiken en ze krijgt de steun van Van Weert. De acteurs Pol Goossen (Frank uit Thuis)  en Tine Van den Brande (VT4, Witse, Flikken)  spelen vandaag kok en gids. Of ook Van Weert het keukenschort aantrekt, is niet bekend.


 

Lezen (1)

,,Een paar verzen voor het slapengaan vind ik zalig.'' 

SP.A-interim-voorzitster Caroline Gennez, in Humo,  op de vraag of ze van voorlezen houdt.  Het antwoord houdt een opvallende mimicry in van de toekomstige voorzitter Johan Vande Lanotte, wiens vrouw bekende dat hij haar wel eens wat poëzie voorlas in bed.


 

Lezen (2)

Caroline Gennez leest ook boeken van collega's-politici, ,,want je moet toch weten wat die collega's denken, ook al is dat vaak niet de meest meeslepende lectuur''. Gelukkig is er een uitzondering: ,,De boekjes van Steve vond ik wél goed.''


 

CD&V feest

De SP.A viert dit jaar 120 jaar socialisme, maar ook CD&V heeft reden tot vieren. Volgens hetzelfde hexadecimale stelsel van de socialisten viert CD&V straks 60 jaar christen-democratie. In december 1945 verscheen immers het kerstprogramma en dat wordt gezien als de oprichtingstekst. CD&V wacht echter niet tot in december om zijn verjaardag te vieren. In december zouden de socialisten immers hun pro-congres houden. (Zouden, want dat congres is inmiddels drie maanden uitgesteld.) Het CD&V-feest vindt plaats in Antwerpen op zaterdag 1 oktober. Het wordt een echte happening met vele oude gloriën. Congresseren doet de partij een andere keer.


 

Annemie zegt nooit nooit

De voormalige VRT-journaliste Annemie Nijs is straks één jaar woordvoerster bij minister Fientje Moerman (VLD). Spijt? ,,De balans is positief. Ik heb nog geen seconde spijt gehad, ook al is het vaak slopend. En al sliep ik vroeger wel beter.'' Terugkeren naar de journalistiek ziet ze zichzelf niet gauw doen. Politica worden? ,,Dat weet ik niet. Zeg nooit nooit, natuurlijk. Maar nu is daar absoluut geen sprake van.''


 

Goedkope stroom

De SP.A-parlementsleden Magda De Meyer en Bart Martens hebben in Kamer en Senaat een wetsvoorstel ingediend waardoor gezinnen die recht hebben op het sociaal tarief voor elektriciteit en gas dat ook automatisch krijgen. Bovendien legt het wetsvoorstel op dat dit tarief gegarandeerd lager ligt dan wat op de vrije markt kan worden verkregen. Met de automatische toekenning tegen de ,,gegarandeerd laagste prijs'' willen de SP.A'ers dat alle rechthebbenden het sociaal tarief echt ontvangen, zonder dat ze er nadeel van kunnen ondervinden.


 

Bert deelt uit

Op de laatste ministerraad voor de vakantie deelt minister van Cultuur Bert Anciaux graag boeken uit aan zijn collega's. Die gratis vakantielectuur wordt in dank aanvaard. Bijvoorbeeld door Dirk Van Mechelen. Volgens De Morgen kreeg de liberale minister van Begroting het boek Geld van Jef Geeraerts. ,,Helemaal wat Dirk wil: het gaat over geld en het is een beetje pikant'', zegt Anciaux. Voor minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke had Anciaux het jeugdboek Ploef vist het uit van Patricia De Landtsheer gevonden.


 

Superieur

,,De mogelijke toetreding van Turkije was het beste bewijs van de wereldvreemdheid en ideologische vooringenomenheid van een aantal Europese leiders. (...) De volgende jaren zou de EU zich het best volledig concentreren op de economie in plaats van op het institutionele debat over de toekomst. We zijn immers goed op weg naar een potentiële BBP-groei van 1 procent waardoor we het 'zieke kind van de wereldeconomie' worden. We mogen niet vervallen in de kwaal van Wallonïe: economisch verachteren en als compensatie een moreel superioriteitsgevoel kweken (,,de anderen zijn egoïsten en asocialen").''

Herman Van Rompuy op zijn weblog.


 

En met u?

,,Sterk.''

Het antwoord van het VLD-parlementslid Jean-Marie Dedecker, als een partijgenoot vraagt: ,,Hoe gaat het met u?''


 

Pijnlijk

,,De werking van het parlement is dringend aan revisie toe. Het rendement is er te klein. De stemmingen zijn te vaak genomen zonder diepgaand overleg. Er heerst een ongezond klimaat van meerderheid en oppositie. Er heerst ook een ongezonde ijver van parlementsleden om te onpas te interveniëren. De mondelinge vragen hebben vaak alleen een perswaarde en statistiekwaarde. De statistieken zijn de reden om wetsvoorstellen in te dienen.''

Het kamerlid Luc Van Biesen maakt een stand van zaken op na een jaar in het parlement.


 

Nuttig

Geen probleem is te min of een of ander politicus buigt er zich over. Zo diende PS-senator Marie-Josée Laloy een wetsvoorstel in dat grote winkels verplicht om toiletten te installeren die door de klanten gratis kunnen worden gebruikt. Volgens de politica gaat het om een recht van de consument omdat die ,,een bepaalde tijd'' in de winkel ,,verblijft''.


 

Pijnlijk (2)

,,Sommige collega's hebben zich gespecialiseerd in het kopiëren van voorstellen. Collega's herhalen zich om te worden opgenomen in de verslagen. Er heerst geen tijdsdiscipline. Er staat geen klok op de plenaire zitting. Daarom zou het goed zijn, indien alle partijen zich eens zouden vergewissen van het rendement van hun werking in het parlement en hieruit een nieuwe deontologie zou tot stand komen.''

Idem.


 

Vermogensbelasting

Minister Bert Anciaux (Spirit) denkt na over het loopbaaneinde en wat dat betekent voor de jongeren. ,,Zullen de toekomstige generaties de kans krijgen om eigen inzichten te laten primeren of gaan we hen in een strak financieel keurslijf steken door nu vooral de belangen van de huidige generaties veilig te stellen?''

,,In die zin moet men nu echt toch eens durven werk te maken van een Europese vermogensbelasting. Anders gaan we ook in dit dossier de hete aardappel opnieuw doorschuiven naar de jongeren. En zoiets kan men enkel lafheid noemen.''


 

Schrikken (2)

Ook Rik Daems ontsnapt niet aan de vraag naar zijn favoriete one night stand. Na veel geaarzel noemt hij de actrice Michelle Pfeiffer. ,,Maar ze is voor mij allicht even haalbaar als Jeannine Leduc.''

Nee, dan Julia Timosjenko, de premier van Oekraïne met de lange vlecht op het hoofd. ,,Collega Stef Goris heeft haar ontmoet en hij was zwaar onder de indruk.''


 

Schrikken (1)

,,In mijn vrije tijd lees ik graag vulgariserende boeken over wiskunde en wetenschap, bijvoorbeeld van Fritjof Capra of Stephen Hawking'' zegt VLD-kamerfractieleider Rik Daems in Humo. Hij laat die onthulling wel voorafgaan door de waarschuwing ,,niet schrikken''.


 

Wetenschap

Vlaams Belang-kamerfractieleider Gerolf Annemans kondigt ondertussen een boek aan over ,,het wetenschappelijk verband tussen criminaliteit en vreemdelingen, waarin ik aantoon dat men moet ophouden met de ogen te sluiten voor de cultuurfactor van maatschappelijke problemen''. ,,Ik zal wetenschappelijk aantonen dat dat voor criminaliteit het geval is, maar mutatis mutandis meen ik dat het ook voor werkloosheid zo is'', laat Annemans weten.


 

Blokwatch

Directeur Gerard Mortier van de Parijse Opera schenkt een deel van zijn Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste 2004 aan Blokwatch. Blokwatch is een website die zich tegen Vlaams Belang keert. Bij de uitreiking van de prijs, begin dit jaar, veroorzaakte Mortier nog controverse door zich hardop af te vragen of Antwerpen wel een Museum aan de Stroom verdient. ,,Extreem-rechtse mensen bouwen geen musea of cultuurhuizen, ze bouwen gevangenissen en kazernes'', zei Mortier.


 

Belangrijk (4)

Het weekblad Humo maakte een reclamespot waarin op de tonen van de Brabançonne een trillende Albert tijdens het militaire defilé ,,per toeval’’ de genippleshielde borst van Paola ontbloot, à la Justin Timberlake en Janet Jackson. Met de baseline Weer eentje die Humo wil. Vitaya en Canal Plus weigerden de spot uit te zenden.


 

Belangrijk (3)

Het Vlaamse schlagerwereldje staat op zijn kop. Momenteel scoort het kapstertje Laura Lynn een wereldhit met het wonderlijke nummer Je hebt me duizend maal belogen, volgens kenners een ,,perfecte mix van schlager en het Vlaamse levenslied’’. Van haar jongste cd raakten al 15.000 exemplaren verkocht. Helaas, de publieke omroep VRT heeft het niet op haar begrepen. Radio 2 draait Sabrina Tax, zo heet de dame in het echt, zo goed als nooit. Past niet in het format, zo luidt het. Ook Donna laat verstek gaan. En als klap op de vuurpijl wordt Laura Lynn niet eens uitgenodigd voor Radio 2 Zomerhit, een belangrijk muziekevenement dat in augustus plaatsvindt.

Vlaams parlementslid Johan Verstreken (CD&V) is zo verbolgen over de gang van zaken dat hij parlementaire actie belooft als de VRT niet tot inkeer komt. Helaas komt het Vlaams parlement pas eind september terug bij elkaar.


 

Belangrijk (2)

De N-VA neemt het cadeautje van de Post naar aanleiding van 175 jaar België - op 21 juli kunnen de Belgen gratis een kaartje versturen - met beide handen aan. Bart De Wever roept alle leden op om op die dag naar vrienden, familie, kennissen of desnoods de koning de brief te sturen met de boodschap dat België het best geen 200 jaar wordt. De N-VA-voorzitter stuurt meteen een aantal argumenten mee waarom België beter ophoudt te bestaan.


 

Belangrijk

Kamervoorzitter Herman De Croo (VLD) gaat bij de Raad van State advies inwinnen over het wetsvoorstel dat adoptierecht verleent aan homoseksuele koppels. De kamercommissie Justitie keurde vorige week een voorstel goed. De eindstemming volgt pas na het reces, omdat de commissie nog het licht op groen zette voor een aantal amendementen. De Croo maakt nu van de parlementaire vakantie gebruik om de Raad van State advies te vragen over het voorstel en de bijhorende amendementen. Het is een voorrecht van de kamervoorzitter om dat te doen. De Raad van State krijgt 30 dagen om zich van zijn taak te kwijten.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs