Er zit muziek in

Welkom, beste lezer/bezoeker. Zet u, maak het u gemakkelijk, aangenaam. Wij zijn een team van een tiental Gentenaars, maar ook twee West-Vlamingen en een Fransman. Ergens te Gent zullen wij achter de schermen samen een pintje drinken, want vandaag is voor ons een grote dag. De start-up van Wikifonia.

Wij staan voor u met een geesteskind. Na meer dan een jaar off-line op de bank zitten, smijten we ons in de Internet race met Wikifonia. Ons kindje is piepjong: 1 dag oud. Het kan zien en luisteren en vooral: het kan muziek publiceren. Uw muziek.

Wikifonia is een website waar u legaal partituren kunt publiceren en afhalen. Neem gerust een kijkje, op www.wikifonia.org. Het heeft ons menig nachtje gekost, met onze Thomas aan kop, maar het staat er. Voortaan kan elke muzikant bij ons zijn hart komen ophalen. Onze etalage staat open. Als bezoeker kan u gratis partituren komen plukken. Als geregistreerd gebruiker kan u publiceren en becommentariëren, opnieuw gratis. Als kers op de taart: Wikifonia is als eerste in zijn soort legaal. Hiervoor gingen we in zee met het Nederlandse http://www.musicopy.nl. Wij betalen hen per maand en per partituur. Zij loodsen dit geld naar de betrokken artiesten. Geen duivelskunst, maar realiteit.

Vandaag laten wij Wikifonia met nog geen honderd partituren op de wereld los. Als dat maar goed gaat. Wij kijken vooruit en geloven erin. Of beter, wij geloven in u. Ons kindje zoekt muziekleraars. Bezoek. Publiceer. Laat ook eens uw gedacht weten, als u wil. We voelen ons gezegend met de aandacht die Wikifonia krijgt: de Creativity to Business Award 2005 van AUGent, de FlandersDC fellowship en vandaag het artikel in De Standaard. Toch hebben we nog niets bewezen. Het platform komt van ons, de muziek komt van u. Als u even vijf minuten tijd hebt: maak vandaag bijzonder, en kom eens af, on-line. We verwachten u.

groeten van het Gents/internationale en aan u toegewijde

Wikifonia team


 Beursblogs