Weeral Bloedrood

De verkiezingen vorige week waren duizend keer intenser dan dat ik ooit meegekaamt heb! Vorige week dinsdag moest ik in school de hele tijd discussies aanhoren tussen Mccain- en Obama-supporters. En 1 ding viel mij op: de argumenten die de McCain supporters gebruikten waren alleen hoe slecht Obama wel zou zijn voor dit land. Door de ongelooflijk negatieve reclame die McCain gebruikte denken de meeste mensen dat onder Obama, iedereen veel armer zal zijn omdat volgens hen de belastingen drastisch zullen stijgen. Iemand zei zelfs dat er onder Obama veel meer aids zal zijn? Ja, ik ben nog altijd op zoek naar de logica in dat. Sommige mensen spuugden maar al te veel het woord "socialist" uit wanneer ze babbelden over Obama.
Maar persoonlijk kon ik niet gelukkiger zijn toen ze om 22u01 Obama uitriepen als "the elected president of the United States". Ik was helemaal verbaasd want ik was echt niet zo zeker van zijn overwinning. De afgelopen 3maand (sinds mijn aankomst) heb ik niets anders gehoord dan slechte dingen over Obama. Nebraska is dan ook een bloedrode staat en jammer genoeg was er dit jaar weeral geen verandering in dat. Alle stemmen zijn naar McCain gegaan (in Nebraska worden de votes gesplit).
Die zelfde avond hebben we nog naar de speechen geluisterd van McCain en Obama. McCain was erg sportief en riep zijn stempunliek op om open te staan voor Obama en dat hij achteraf gezien toch niet zo slecht is.
En dan was het eindelijk tijd voor Obama's speech. Ik zal eerlijk zijn: het was erg moeilijk om mijn oogjes droog te houden. Niet alleen omdat zijn speech ongelooflijk goed en hoopvol was maar ook om te zien hoe de mensen reageerden. Je kon alleen geluk en hoop in hun ogen lezen: "Maybe we aren't doomed to go down".
En ik kan maar een ding zeggen: "Hopelijk wordt Obama niet de zoveelste ontchoogeling"


 

Obama is een moslim

Hello Everyone!
Ik zit hier voor een jaartje in het hartje van Amerika, Nebraska. Nebraska hoort tot the Great Plains en vele mensen verdienen hier hun brood met Landbouw. De bevolking is overwegend conservatief.
Vooral wanneer je naar het platteland gaat willen de mensen niets horen van kritiek over Bush.
Ja, Nebraska is heel Republikeins.
Dit is ook te merken op school. In verband met het uitwisselingsprogramma ben ik verplicht om naar de high school te gaan. Veel van mijn medeleerlingen zijn in de wolken over McCain. Palin vinden ze dan ook prachtig. Ze hebben er niets op aan te merken en vinden het super dat ze een vrouw is. Die leerlingen zijn er ook van overtuigd dat de vader van Obama in Al-Qaeda zat, dat Obama in Kenia is geboren en ze zijn er absoluut zeker van dat hij moslim is. De meeste leerlingen denken nog niet voor zichzelf en nemen rechtstreeks de opinie van hun ouders over.  Velen vrezen wel dat wanneer Obama verkozen zal worden, een of andere crazy person hem zal vermoorden.
Maar er is hoop! Iedere jongere waarmee ik babbelde en die wel al kan stemmen zal resoluut voor Obama stemmen. Ze zijn de Republikeinen meer dan beu!
Dus laat ons hopen dat de Amerikanen op Super Tuesday voor Obama stemmen!