Meer stretch in 2009

Beste vrienden en vriendinnnen in het verre Belgie,

commander in chief Vandermeersch,

Gelukkig(e) Nieuwjaar(srecepties) gewenst vanuit Georgia! Een goede gezondheid, een goede business en al wat u wensen mag voor 2009.

95-5 The BEAT and the RML Group want to send you to the biggest event in 2009... The Presidential Inauguration of Barack Obama on January 20th!

You'll travel in luxury with Murph Dawg & CJ in a stretch Bentley limo from Atlanta to Washington D.C. Then join Murph Dawg & CJ as they broadcast live in D.C. the morning of the Inauguration, and participate in the festivities.

Beginning January 5th, listen to Murph Dawg & CJ every week day morning at 7:20am to win a limited edition Barack Obama Action Figure, and qualify for the Grand Prize: A trip to the '09 Inauguration! 


To book a trip to the Inauguration aboard a Luxury Coach, log on to www.atlantainaugurationtour.com or call 1-877-RML-GROUP! Also sponsored by www.a2eonline.com and Atlantic City Entertainment. 
Official Contest Rules!
Het wordt mooi in 2009!

Sterkte en goede moed,

Bart Vantieghem

 

Een Fortis(simo) Kerst gewenst

Beste vrienden en vriendinnnen uit het verre Belgie,
chief Vandermeersch,

Jawel, het moet geweten zijn dat zelfs een expatboog niet altijd kan staan en dat er nog leven is buiten onze 24/7/365 wereld in de USA. Dit gezegd zijnde vertrekt uw Atlanta, Georgia, USA blogredactie er voor een korte familie/kerstweek op uit naar Belgie - CU there?

Fortis_wishes_3
Een Fortis(simo) Kerst gewenst bij deze!

Sterkte en goede moed, maar bovenal een goede gezondheid, voldoende geluk en moge al uw wensen werkelijkheid worden in 2009!

Uw Bart Vantieghem

1_7


 

Sinterklaas.com

Beste vrienden en vriendinnen in het verre Belgie,

Jawel, de goede Sint heeft wederom zijn opwachting gemaakt bij de Atlanta Holland Club (een eerste keer voor onze familie dankzij de Molenwiek) en de Belgian Club of Atlanta (een familietraditie met dank aan Jenny Thollembeek, steun en toeverlaat van menig Belgen in Atlanta sinds jaar en dag).

De Sint had ten huize Vantieghem reeds voor de verkiezingen op Amazon volgende 'action figures' gevonden. Het is gewoon een kwestie van de US policitcs met de Vitabis en melk aan te bieden, right.

'An action figure we can believe in':
Photo_78_3
En dan 'A call to action figure':
Photo_79_2

Sterkte en goede moed!

Uw de Standaard Action Figure
Bart Vantieghem
1_4


 

# 51

Beste vrienden en vriendinnnen in het verre Belgie,
chief Vandermeersch,

Jawel, Amerika heeft 51 staten en geen 50, zoals de meeste geschiedenisboeken vertellen.

Shenzhen, China is staat # 51, als u het mij vraagt, daar alle Sinterklaas en Kerstgeschenken voor uw kinderen uit dit land en met grote waarschijnlijkheid uit deze stad komen, of u het nu graag hebt of niet.
Een opmerkelijke trend in Amerika is de influx van snoep, gemaakt in China...

Terug naar onze mission statement - de US elections 2008 - opmerkelijk, maar president elect Obama is hier in China overduidelijk de lieveling, daar 8 jaar oorlog voeren ook hier niet wordt geapprecieerd. Een vrouwelijke Chinese contact zei zelfs dat hij er schattig uitzag, wat telt als objectief verslag, nietwaar.

Een onvermijdelijk gegeven is ook dat ze hier de (wereld)recessie beginnen te voelen, eerst in hun orderboek, geen of minder overuren voor de werknemers, minder zaterdagen werken, etc.

">51

Sterkte en goede moed,

Bart Vantieghem


1


 

Zwangere gedachten?

Beste vrienden en vriendinnen in het verre Belgie,
chief Vandermeersch,

Jawel, de bevalling is uiteindelijk een 52% 'landslide' overwinning geworden.
Onze voorspelling is bewaarheid geworden: Mr. Barack Obama, president #44 in het Witte Huis!
Een fantastisch verhaal over de verkiezingen krijgt u in onze volgende blog. Stay tuned!

U vraagt zich af: beste Bart, hoe gaat het met uw familie en uzelf?
Wel, de familie doet het goed en ikzelf ben volledig terug na een 2 weken lange herstelperiode van een '2008 post US elections de Standaard weblog' syndroom (echt, ik kon niet meer typen op mijn Standaard weblog, ik kon niks meer horen over de verkiezingen, etc), maar nu gaat het beter en zijn we klaar voor 20 januari 2009, dankuwel.

Komt dit zien: = onze nieuwe baby, baby Barth V!

"

Meer van dit op dinotalk.com

Sterkte en goede moed,

Barth Vantieghem

1


 

VBRO radio interview met Bart Vantieghem - live vanuit Brugge!

Beste vrienden en vriendinnen in het verre Belgie,

De Standaard is de beste krant van het land, het neusje van de zalm, de icing on the cake, etc, maar de VBRO radio is nog steeds de beste Brugse radio!

Waarom deel ik dit met jullie?

Wel, zo kwam het, lieve mensen, dat ik nog half bekomend van de US elections 2008 nacht opgebeld werd voor een kort live radio interview.

Probeer ervan te genieten, haha.
Download regio_week_18.mp3

Sterkte en groeten,

Bart Vantieghem


 

Habemus Papam

Gisteren morgen kreeg ik de volgende tekst message van mijn zoon (21 jaar), die de verkiezingen met zijn universiteits vrienden (Emory) gevolgd had: "Habemus Papam". Wanneer ik met hem praatte, vroeg hij mij of de "zalig verklaring procedure" onmiddelijk ging starten en ik herinnerde hem dat - naar kanoniek recht - je eerst twee mirakels moet vervullen voraleer die procedure kan starten.

Dus, afwachten tot onze nieuwe President Elect zijn eerste mirakel doet. Er zijn genoeg problemen waaruit hij gerust een kan uitkiezen.


 

Het orakel van Georgia was right!

Dag beste vrienden en vriendinnen in het verre Belgie,
collega blog orakels,

Jawel, het orakel van Georgia was 'right'! Een meer blauwe dinsdag en Barack Obama is de 44ste president van de US geworden!

Het is met hese stem, vermoeide, maar gloeiende gezichten dat je deze ochtend mensen ontmoet op het kantoor, lunch, etc en dit ongeacht hun ras of afkomst of leeftijd of geslacht. Mooi, geschiedenis geschreven en een nieuwe start voor Amerika en de rest van de wereld.

Laten we hopen dat de American Dream versie 2.0. een goede start mag maken!

Sterkte en gegroet,

Bart Vantieghem

PS Het leven kan mooi zijn en morgen proberen we om het zo te houden, nietwaar.1


 

Obama = de nieuwe hoop voor Amerika

Het is nu gebeurd! Obama is nu juist als winnaar verklaard. Hij wordt in januari de volgende president van de VS. Je kunt niet ongevoelig de massa jonge mensen, zwart en blanken, latinos en aziaten, toekijken die in Chicago en in gans amerika dansen bij het horen van dit nieuws. Wat een land die een zwarte man tot president kan verkiezen slechts enkele tientallen jaren nadat segregatie nog algemeen aanvaard was.

Hij vertegenwoodigt zeker de toekomst van de VS en aangezien de VS toch altijd een wereld leider is - like it or not - hopelijk vertegenwoordigt hij ook de toekomst voor onze ganse wereld.


 

Een blauwe dinsdag?

Beste vrienden en vriendinnen in het verre Belgie,
collega's Peeters, Hoffmann en Haerynck,

Jaja, niemand loopt graag een blauwtje op, maar ik denk dat iedereen het goed zal weten, waar ze waren en wat ze deden, toen Amerika na 8 jaar rood plots blauw wakker werd!

Oh ja, vergeet vooral niet morgenochtend een aantal extra de Standaards voor de kleinkinderen, de buren, de wielervrienden, etc. te kopen, daar de druk blauw (neen, mijn beste vriend Guy V., niet VLD blauw!) zal zijn. Nog een speciale dank aan onze de Standaard bloggerbaas Sofie Vandenhouwe en 2b continued, right?

Aangezien mijn iPhone foto's van de 'couleur locale' meer op een kruiswoordraadsel van Oostblokmakelij leken heb ik opnieuw (daar mijn bezoekende & lieve ouders, mijn vrouw en de kinderen mij nu thuis verwachten en bewegende beelden ook gesmaakt worden door de Belgische intelligentsia) verkozen om het snellere medium aan het woord te laten - de video.

Vraag van de dag: was John een BMW of een POW?
(u vindt het antwoord op deze levensvraag in onderstaande video en sorry geen prijs te winnen deze maal)

Geen mens verstaat wat deze gespierde medemens zegt, maar het blijkt grappig, bij deze: go een laatste maal, Arnie!

Sterkte en goede moed,

Bart Vantieghem1