Van Obama City naar Silver city

  • Gepost op woensdag 21 januari 2009 om 18:24
  • door Jan Dirckx

Twee maanden stilte tijdens dewelke de hele wereld in een verdere ekonomische put zakt en hier en daar blijkbaar een poging om zich wat te bezinnen terwijl het er meer op lijkt: meepakken wat we grabbelen kunnen. En in ons thuislandjegaat de poppenkast gewoon verder.

Eind november dus 10 dagen naar Chicago, steeds een verademing, howel het er reeds bitterkoud was, Obama City. Op verkenning naar de bedenkingen omtrent de toekomstige-nu ingezworen-  van de inwoners, meer bepaald zwarten, krijg je doorgaans een lakoniek antwoord: zien wat hij ervan terecht brengt! In een winkel waar je allerlei Chicago- souvenirs kan kopen en ook Obama inhuldiging (waar komt toch die inauguratie vandaan?) paraferbaklia zijn de dames in de zevende, misschien wel achtste hemel over "hun " Prezident. Rond het stadhuis waar ook de kerstmarkt gehouden wordt vaandels aan de verlichtingspalen met Obama slogans en dito foto's.

Terug in Silver City, merken we dat de parking van "Mall Wart" (je kan die hier niet missen want er is maar een hoofdweg) bijna leeg is op zondag, de druktste dag want de klanten komen van heinde en verre. Op maandag vernemen we dat "de mijn" massaal ontslaat, een maand later vernemen we dat "de mijn" gaat sluiten, dwz dat de (koper-)mijnmaatschappij met mijnen in ZO-AZ en ZW-NM 700 werknemers ontslaat. In een uithoek als hier is dat meer dan een ramp want zulk een beslissing ondergraaft (hoe erg van toepassing voor een mijnbedrijf!!!) de ekonomie van de hele streek omdat het dé werkgever is die in dit stuk van de woestijn voor brood-op-tafel zorgt. Meteen, d.i. na een paar weken reeds meldt de politie stijgende kriminaliteit en partnergeweld.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.