Kerstmis in Florida

  • Gepost op dinsdag 23 december 2008 om 14:54
  • door Clara Van Gerven
  • in Maryland

Kerst in Orlando is een vreemd fenomeen. Florida is schitterend in de winter - lenteweer een blauwe luchten. De kerstbomen en de valse sneeuw doen een beetje vreemd aan, en de plaatselijke bevolking hoopt op kouder weer voor Kerst. Ik vind het prima zo.

Mijn echtgenoot en ik zijn op bezoek bij de schoonouders. We kijken televisie op het enorme scherm - het nieuws hier is een verwarde mengeling van plaatselijk nieuws (verslagen over recente moorden: beelden van halfverlichte parkeerterreinen vol politie), Kerstnieuws (het soort pseudo-nieuws dat rond Kerst de kop opsteekt: hoe breng je ongewenste cadeaus terug naar de winkel) en grimmig politiek nieuws. Het grimmig nieuws lijkt men zo veel mogelijk te negeren - het corruptieproces van Blagojevich, de gouverneur van Illinois, zie ik nergens verschijnen. Obama is op vakantie in Hawai'i; nu hij zijn kabinet heeft samengesteld is het vooral afwachten geblazen. De autoindustrie heeft zijn geld gehad, en de banken willen niet zeggen wat ze met het geld dat zij gekregen hebben gedaan hebben. Het lijkt allemaal niet zo relevant, als je het vergelijkt met de verlichte palmbomen; maar het doet wel terzake. Je ziet het een beetje in het Kerstnieuws - er zijn net een beetje te veel tips om geld te sparen. Men praat over hoe je het best koopjes kan halen uit het failliet van winkels. Het is allemaal vrolijk, maar de ondertoon is net een beetje ongerust. Wie zal in het nieuwe jaar nog geld hebben voor koopjes?

Oh ja, en iemand heeft zijn schoen naar Bush gegooid.

In elk geval fijne feesten gewenst, Belgie. Daar sneeuwt het misschien nog - hier doe het dat zeker niet, maar sneeuw of geen sneeuw, het belangrijkste is toch goed gezelschap (en misschien het eten), en dat hebben ze hier ook.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.